НАЧАЛО Други

Ledger продават 1 милиона крипто хардуерни портфейли през 2017

юли 11, 2018 11:20 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ledger продават 1 милиона крипто хардуерни портфейли през 2017

Водещият производител и разработчик на хардуерни крипто портфейли, Ledger, продаде повече от 1 милион хардуерни портфейлa през 2017 г., регистрирайки печалба от 29 милиона долара.

В интервю за Форбс, президентът на Ledger, Pascal Gauthier заяви, че липсата на сигурни платформи, които потребителите могат да използват за подписване на транзакции на неизменният публичен блокчейн, доведе до нарастване на търсенето на Ledger и хардуерните портфейли.

„Самият блокчейн е сигурен, но подписването на блокчейн е недостатък. Ако загубите частния ключ, няма банка, която да се грижи за вашите активи или как да ги възстанови“, каза Gauthier.

Откриване на друг кръг на финансиране от няколко милиона долара

В началото на 2018 г. Ledger са събрали 75 млн. долара, водени от милиардерът и технологичени инвеститор в ранна ваза, Tim Draper и Draper Venture Network. Кръгът Series B от финансирането на Ledger беше значителен тласък от предишния кръг Series А, който приключи инвестиция от 7 млн. Долара.

След като през миналата година реализира печалба с впечатляващи финансови резултати, Ledger ще събере още около милион долара финансиране тази година. Вече някои от най-големите технологични конгломерати в света, като например Samsung, Siemens и компанията за рисков капитал на Google, са разгледали финансовите данни на Ledger, с интерес да инвестират във фирмата, разкрива Форбс.

Предишният Series B кръг на финансиране на Ledger, се използва главно за подобряване на инфраструктурата на Ledger и създаване на продукти, насочени към търговци на дребно и индивидуални инвеститори. В бъдеще Gauthier каза, че компанията ще се съсредоточи върху доставката на продукти за широкомащабни институционални инвеститори, чието влизане в сектора на криптовалутната търговия се смята за предстоящо, главно поради дебюта на Coinbase custody.

Понастоящем по-голямата част от големите инвеститори, които държат бизнеса, използват системи за съхранение на Xapo и Coinbase. Но искането на трезорите да държат огромни количества Биткойн все още налага на инвеститорите да се доверят на операторите на съхранителя.

Визията на Ledger в дългосрочен план е да даде възможност за екосистема, която ще позволи дори на големите институции да държат криптота като Биткойн и Етер, без да разчитат на доставчици на услуги от трети страни.

Нуждаете се от решение на Ledger Nano S за институции, продукти, които се правят за големи и малки финансови институции“, обяснява Gauthier, подчертавайки, че клиентите „чакат“ пред офиса на Ledger във Франция, за да купят Ledger Vault.

Увеличаването на търсенето на хардуерни портфейли е положително

През 2018 г. секторът на криптовалути видя четири големи хакерски атаки, като жертвите бяха Coincheck, Bithumb и Coinrail, големи крипто борси на японския и южнокорейски крипто пазар.


Например Coincheck бе жертва на хакерска атака за 500 млн. Долара, поради проста грешка в решението на компанията да съхранява всичките си пари в NEM в горещ портфейл.

Основната цел на криптовалутите като децентрализирани peer-to-peer мрежи е да се даде възможност на всеки, който е в публичен блокчейн, да изпраща и получава информация по сигурен и надежден начин. Нарастващото търсене на хардуерни портфейли като Ledger Nano S и Ledger Vault демонстрира повишаване на осведомеността на инвеститорите и потребителите относно крипто, относно значението на платформите за сигурност и платформи без съхранение.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Чанпен Джао: Сам Банкман-Фрийд е един от най-големите измамници в историята

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен „CZ“ Джао нарече Сам Банкман-Фрийд „един от най-големите измамници в историята“, след като неговата криптоборса FTX се срина и остави повече от един милион кредитори без пари.

декември 8, 2022 9:53 1 мин. четене

Най-голямата финансова криза в историята идва – Нуриел Рубини

Дългът в целия свят нараства, тъй като правителствата, предприятията и гражданите започнаха да харчат и да вземат заеми по време на пандемията и след нейното отшумяване.

декември 8, 2022 6:38 1 мин. четене

Колко точно богат е Майкъл Сейлър?

Майкъл Сейлър е бизнес мениджър и предприемач от Съединените щати. Той е съосновател и главен изпълнителен директор на MicroStrategy. Компанията предлага бизнес разузнаване, мобилни приложения и облачни услуги.

декември 8, 2022 0:57 1 мин. четене

Ripple: Коя е най-голямата заплаха в делото срещу SEC?

Адвокат Джон Дийтън, основател на Crypto Law и привърженик на Ripple, посочи каква според него е най-голямата заплаха за Ripple в делото с Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC).

декември 7, 2022 19:20 1 мин. четене