НАЧАЛО Други

Hydro-Québec временно прекратява обработването на заявки от крипто-миньорите

юни 8, 2018 12:16 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Hydro-Québec временно прекратява обработването на заявки от крипто-миньорите

Големият канадски доставчик на електроенергия Hydro-Québec временно ще прекрати обработването на заявки от крипто-миньорите.

Компанията направи това, за да изпълни задълженията си за доставка на енергия за цялата провинция, сспоред прессъобщението, публикувано на 7-ми юни.

Hydro-Québec изпитва превишаване краткосрочния и средносрочния капацитет заради блокчейн компании. В това отношение провинциалното правителство на Квебек нареди на Hydro-Québec да спре продажбите на електроенергия на крипто-миньорите и обяви нова рамка за тази категория потребители на електроенергия.

През следващите дни Hydro-Québec ще подаде заявление до местния енергиен регулатор Régie de l’énergie. В нея ще предложи процедура за избор на проекти за блокчейн, за да „не пропускат възможностите, предлагани от тази индустрия“. Регулаторите ще се насочат към компании който могат да предложат на провинцията най-изгодните икономически предимства, включително инвестициите и създаването на работни места за местните.

Régie de l’énergie е инструктирана да разгледа „необходимостта от резервиран енергиен блок за тази категория потребители, възможността за максимално увеличаване на приходите на Hydro-Québec и въпроси, свързани със зимния пиков период“. Éric Filion, председател на Hydro-Québec Distribution, каза:

Блокчейн индустрията е обещаващ път за Hydro-Québec. Най-важните насоки са необходими, за да се гарантира, че развитието на тази индустрия ще увеличи плюсовете за Квебек, без това да доведе до повишаване на курса за нашите клиенти. Ние активно участваме в процеса на Régie de l’énergie така че тези насоки да могат да се изготвят възможно най-бързо. 

С този ход правителството на Квебек се отклонява от решението си да отвори пазара на електроенергия за миньори в края на миналия месец.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Robinhood изправени пред дело за пазарна манипулация

Окръжният съдия на САЩ постанови, че Robinhood трябва да заведе съдебно дело, в което се оплаква от манипулиране на пазара във връзка с ралито на меме акциите, което се състоя миналата година.

август 12, 2022 15:33 1 мин. четене

CBDC са „комунизъм в най-чистата му форма“, твърди Робърт Кийосаки

Все повече държави и банки по света обмислят идеята за въвеждане на дигитални валути на централните банки (CBDC).

август 12, 2022 9:45 1 мин. четене

dYdX блокира сметки на потребители свързани с Tornado Cash

Протоколът за деривати dYdX потвърди в четвъртък сутринта, че е блокирал потребителски акаунти, които преди това са взаимодействали с Tornado Cash, в съответствие с новите санкции на САЩ.

август 11, 2022 19:00 1 мин. четене

Coinbase получи призовка от SEC

Coinbase е изправена пред разследване от страна на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ във връзка с нейните продукти за доходност и стейкинг, според тримесечната ѝ документация.

август 11, 2022 15:38 1 мин. четене