НАЧАЛО Други

KuCoin ли ще е следващият FTX?

28.03.2024 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
KuCoin ли ще е следващият FTX?

Министерството на правосъдието на САЩ наскоро повдигна обвинения срещу KuCoin, глобална борса за криптовалути, и двамата ѝ основатели Чун Ган (известен като Майкъл) и Ке Танг (известен като Ерик).

Тези обвинения се отнасят до твърдения за управление на нелицензиран бизнес за предаване на пари и нарушаване на Закона за банковата тайна. Това развитие на събитията породи опасения сред потребителите и инвеститорите относно бъдещето на базираната на Сейшелските острови борса, напомнящи тревогите около срива на FTX. Именно заради това сред индустрията се породи един въпрос: Дали KuCoin върви по стъпките на FTX?

Според официалното изявление на Южния окръг на Ню Йорк обвинителният акт обвинява KuCoin и нейните основатели, че не са създали адекватна програма за борба с прането на пари (AML), което, както се твърди, е позволило платформата да бъде използвана за пране на пари и финансиране на тероризма.

Освен това борсата е обвинена, че е пренебрегнала основни процедури за проверка на самоличността на клиентите (KYC) и не е докладвала за подозрителни дейности.

Какво мисли главният изпълнителен директор на CryptoQuant?

Въпреки тези тежки обвинения Ки Йонг Джу, главен изпълнителен директор на CryptoQuant, предложи противоположна гледна точка, като подчерта оперативната и финансовата стабилност на борсата. Джу отбеляза, че въз основа на блокчейн анализ резервите на KuCoin от Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) изглеждат незасегнати от увеличените тегления, предимно от потребители на дребно.

Джу коментира:

От гледна точка на блокчейн KuCoin изглежда стабилна. Тегленията на BTC и ETH нараснаха, предимно от потребители на дребно, с минимално въздействие върху общите резерви. Изглежда, че те отделят средствата на клиентите и разполагат с достатъчно резерви, за да изпълнят заявките за теглене на потребителите.

Това успокоение пристига в критичен момент, особено след като в крипто общността се задържат спомените за срива на FTX, подхранван от проблеми с ликвидността и твърдения за неправилно боравене с клиентски средства.

Джу направи ясно разграничение между практиките за управление на резервите на KuCoin и тези на FTX, като подчерта органичния растеж на резервите на KuCoin в BTC и ETH в сравнение с проблемното управление на средствата на FTX.

Резервите на KuCoin в BTC и ETH показват органичен растеж, за разлика от FTX. Те държат средствата на клиентите отделно“, потвърди Джу, представяйки графики, изобразяващи Биткойн и Етериум резервите на борсите.

Джу съпостави тези графики с тези на FTX, като отбеляза:

Ето резервите на FTX за сравнение. FTX смесва средствата на клиентите със своите собствени, което е видно от многобройните масови депозити и тегления в графиките. Липсва органичен растеж.

Според данните на CryptoQuant в момента KuCoin притежава 5,949 BTC и 99,358 ETH. Общата стойност на портфейла на KuCoin в множество вериги се оценява на $4,764 милиарда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Зарязването на долара – основната тема на предстоящата среща в Русия

Според неотдавнашно изявление на дипломат акцентът на срещата на върха на БРИКС през 2024 г. ще бъде поставен главно върху програмата за дедоларизация.

24.04.2024 12:00 2 мин. четене

Огромен ръст на крипто даренията за благотворителност

Крипто даренията трансформират американската филантропия: Над $2 милиарда са събрани през 2023 г., като 56% от водещите благотворителни организации приемат дигитални активи.

24.04.2024 10:12 2 мин. четене

БРИКС: Руски министър с важно съобщение за финансовото бъдеще на съюза

Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков сподели в интервю, че страните от БРИКС обсъждат използването на трансакции със стабилни монети и на платформа за плащания в CBDC с цел подобряване на финансовата интеграция.

24.04.2024 7:00 1 мин. четене

БРИКС: Ще замени ли съюза долара с криптовалути?

Страните от БРИКС развиват смела програма за отказ от щатския долар в полза на единна криптовалута за международна търговия.

23.04.2024 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.