НАЧАЛО Регулации

Критици предупреждават за заплахата за крипто, идваща от администрацията на Байдън

март 10, 2023 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Критици предупреждават за заплахата за крипто, идваща от администрацията на Байдън

В нова бележка, адресирана до членовете на Комисията по финансови услуги на Камарата на представителите, републиканците в Камарата на представителите на САЩ критикуваха Белия дом за подхода към криптоактивите.

Според бележката позицията на администрацията на Байдън относно криптоактивите заплашва зараждащата се индустрия, която процъфтява през последните години.

Републиканците признават, че пазарът на дигиталните активи в момента струва около $1 трилион като Биткойн и Етериум съставляват около 60%. Екосистемата на класа активи съдържа разнообразни бизнеси и операции, обединени в споделеното им използване на технологията за разпределена счетодна книга.

Въпреки това, републиканците твърдят, че крипто индустрията в САЩ сега е изложена на риск да бъде изтласкана в чужбина поради правилата, предложени от администрацията на Байдън през последните две години. Те твърдят, че много политики представляват превишаване на юрисдикционните правомощия и могат да имат значителни последици за индустрията.

Меморандумът настоява за сътрудничество между правоприлагащите агенции и призовава законодателите да разработят ясни регулаторни насоки за крипто индустрията, за да предотвратят изтласкването й в чужбина. Републиканците отдавна се застъпват за засилено сътрудничество между агенциите, за да се осигури регулаторна сигурност в пространството на дигиталните активи. Те работят за насърчаване на федералните регулатори да подхранват иновациите по обмислен начин.

През последните няколко месеца събитията показаха ясно, че Конгресът трябва да приеме законодателство, за да изясни екосистемата на дигиталните активи. В светлината на това републиканците вярват, че законодателите трябва да излязат с ясни насоки, които ще позволят на индустрията да продължи да расте и да процъфтява.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн се срина под $20,000 – ето защо


Бележката беше издадена преди първото изслушване на подкомисията на Камарата на представителите относно класа на дигиталните активи и финансовите технологии в четвъртък, 9 март. Очаква се изслушването да се съсредоточи върху „атаката“ на администрацията срещу екосистемата на класа активи. Републиканците се надяват да използват възможността да привлекат вниманието към значението на регулаторната яснота за индустрията.

Те също така са загрижени, че подходът на администрацията на Байдън към криптоактивите може да задуши иновациите и да изтласка индустрията в чужбина. Те вярват, че е необходима ясна и ефективна регулация, за да се гарантира, че САЩ остават в челните редици на този нововъзникващ пазар.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Фед ще преразгледа надзора и регулирането след фалита на Silicon Valley Bank

Председателят на Федералния резерв (Фед), Джером Пауъл публично призна, че неговият регулатор е бил изненадан от внезапния срив на Silicon Valley Bank (SVB), въпреки че е отговарял за надзора ѝ.

март 24, 2023 8:00 3 мин. четене

“Криптовалутите нямат фундаментална стойност”, твърди доклад на администрацията на Байдън

Администрацията на Байдън наскоро публикува икономически доклад, в който подробно се разглеждат Биткойн и криптоактивите.

март 23, 2023 11:00 2 мин. четене

Подходът на SEC подкосява иновациите, твърди директорът на SkyBridge Capital

САЩ се нуждаят от повече инициативи в подкрепа на крипто, за да балансират регулаторните правомощия на SEC – изпълнителен директор на SkyBridge Capital.

март 23, 2023 8:00 2 мин. четене

САЩ изследват мерки срещу потенциално разрастване на банковата криза

Горната граница на депозитното застраховане в рамките на FDIC е $250,000, но неотдавнашните банкови сривове доведоха до дискусии за увеличаване на тази сума.

март 22, 2023 17:00 2 мин. четене