НАЧАЛО Крипто Крими

Криптозаемодател загуби над $6 милиона след външна манипулация

декември 11, 2022 16:01 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Криптозаемодател загуби над $6 милиона след външна манипулация

Lodestar Finance, платформа за отпускане на заеми, базирана на Arbitrum - решение за мащабиране на Етериум - претърпя експлойт за около $6.5 милиона.

„Протоколът беше експлоатиран и депозитите бяха източени“, съобщи акаунтът на проекта в Twitter на 10 декември като същевременно обяви, че „е определил всички лихвени проценти на нула, така че балансите на предлагането и заемите да не се движат, докато преценяваме възможностите за възстановяване.“

Експлоататорът е успял успешно да манипулира обменния курс на токена plvGLP до 1.83 GLP за plvGLP – което го прави с 83% по-ценен, отколкото е трябвало да бъде. Използвайки завишените цени на токените като обезпечение, нападателят е могъл след това да премахне цялата налична ликвидност на Lodestar Finance чрез лош дълг.

Печалбите бяха прехвърлени в Етериум.

Други притежатели на plvGLP са могли да използват действията на експлоатиращия в своя полза, като са осребрили при курс 1.83 GLP за plvGLP, отбелязват от Lodestar Finance.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Кати Ууд: Сривът на FTX ще е полезен за един от крипто секторите


Според кредитната платформа могат да бъдат възстановени 2.8 милиона GLP – на стойност $2.4 милиона по това време. Тя също така се опитва да преговаря с отговорния за атаката.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакери представящи се за Robinhood се опитаха да разпространят фалшив токен

Хакери проникнаха в профилите на Robinhood в социалните мрежи с цел да разпространят фалшив токен наречен RBH в Binance Smart Chain (BSC).

януари 27, 2023 11:07 1 мин. четене

Севернокорейски хакери свързани с кражбата на $100 милиона от Harmony

В понеделник ФБР потвърди, че Lazarus Group и APT 38 стоят зад кражбата на $100 милиона от блокчейн платформата Harmony през юни миналата година и са се опитали да изперат парите чрез протокола за поверителност RAILGUN.

януари 26, 2023 21:00 1 мин. четене

Европол задържа крипто на стойност над $19 милиона свързани с Bitzlato

Като част от мерките за правоприлагане, предприети срещу криптоборсата Bitzlato – Европол заяви, че са задържани крипто портфейли, в които има дигитални активи на стойност над $19 милиона.

януари 24, 2023 16:11 2 мин. четене

SEC също обвини Аврам Айзенберг за хакването на Mango Markets

Комисия по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ обвини Аврам Айзенберг за хакването на Mango Markets, при което от платформата бяха откраднати криптоактиви на стойност $116 милиона.

януари 22, 2023 19:24 2 мин. четене