НАЧАЛО Други

Криптовалутите стават по-популярни в Германия

юни 10, 2018 16:05 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Криптовалутите стават по-популярни в Германия

Немската банка Postbank съобщи, че според скорошно проучване 29% от германците вярват, че криптовалутите са инвестиционна възможност.

За въпросното проучване са били интервюирани 3100 германци от края на февруари до края на март тази година. Всеки втори, на възраст между 18 и 34 години, се интересува от криптовалутите като инвестиция. Това представлява 46% от общия брой на анкетираните лица. Освен това 14% от тези хора искат да купуват или копаят криптовалути в рамките на следващата година.

Но този демографски сегмент съставлява само 8% от общото население. Д-р Томас Мангъл, главен дигитален директор на Пощенска банка, заяви, че младите хора не бива да се фокусират изцяло върху криптовалутите, тъй като „този вид инвестиции е силно спекулативна“.

Освен възрастта, изследването се фокусира и върху пола, като наблюдава три различни фактора. Първо, 60% от жените считат „независимостта на установените финансови системи“ за по-важна от 51% от мъжете. На второ място, по-висока възвращаемост от инвестициите привлича 56% от мъжете в сравнение с 36% от жените. На последно място, 39% от мъжете подкрепят анонимността, осигурена от цифровите валути, а само 26% от жените смятат, че това е важно. От тази група един на всеки пет души заявява, че те са просто развълнувани да станат част от нова форма на инвестиране.

Предвид състоянието на пазара по време на провеждането на проучването, събраните данни бяха изненадващи за банката. Мангел заяви, че медиите са отговорни за подбуждането на това явление, което на свой ред принуждава хората да пренебрегват рисковете, свързани със закупуването на тези валути. Например, 20% от германците вярват, че са добре информирани по тази тема, като просто ги четат в социалните медии. Освен това 29% от 18-34-годишните смятат, че са крипто експерти.

Въпреки това, мнозинството от хората не са наясно, че печалбите от Биткойн са обект на облагане в различни държави.

Поради медийните хипотези, много хора надценяват знанията си за възможностите и рисковете на криптовалутите като инвестиция.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Обменът на фиатни валути спада за пети пореден месец

Според данни от The Block, септември е петият пореден месец, през който обемите на обмен на фиатни валути намаляват.

октомври 3, 2022 19:44 1 мин. четене

Русия ще снабди Казахстан с електроенергия за копаене на крипто

Русия се готви да предостави на Казахстан допълнителна енергия, необходима за функционирането на ферми за добив на криптовалути в централноазиатската държава.

октомври 3, 2022 18:55 1 мин. четене

Credit Suisse на ръба на колапс – какво да следим?

През Q3 на 2022 г. акциите спаднаха поради инвазията в Украйна и повишаването на цените на енергията в Европа, и Обединеното кралство. 

октомври 3, 2022 15:26 1 мин. четене

Колко криптовалути държат банките по света?

Според последния доклад на Базелския комитет глобалната банкова експозиция към криптовалути възлиза на 0.01%, тъй като 19-те най-големи финансови институции притежават криптовалути на стойност 9.4 милиарда евро, което се равнява на 0.14% експозиция.

октомври 3, 2022 14:16 1 мин. четене