НАЧАЛО Други

Криптовалутите стават по-популярни в Германия

юни 10, 2018 16:05 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Криптовалутите стават по-популярни в Германия

Немската банка Postbank съобщи, че според скорошно проучване 29% от германците вярват, че криптовалутите са инвестиционна възможност.

За въпросното проучване са били интервюирани 3100 германци от края на февруари до края на март тази година. Всеки втори, на възраст между 18 и 34 години, се интересува от криптовалутите като инвестиция. Това представлява 46% от общия брой на анкетираните лица. Освен това 14% от тези хора искат да купуват или копаят криптовалути в рамките на следващата година.

Но този демографски сегмент съставлява само 8% от общото население. Д-р Томас Мангъл, главен дигитален директор на Пощенска банка, заяви, че младите хора не бива да се фокусират изцяло върху криптовалутите, тъй като “този вид инвестиции е силно спекулативна”.

Освен възрастта, изследването се фокусира и върху пола, като наблюдава три различни фактора. Първо, 60% от жените считат “независимостта на установените финансови системи” за по-важна от 51% от мъжете. На второ място, по-висока възвращаемост от инвестициите привлича 56% от мъжете в сравнение с 36% от жените. На последно място, 39% от мъжете подкрепят анонимността, осигурена от цифровите валути, а само 26% от жените смятат, че това е важно. От тази група един на всеки пет души заявява, че те са просто развълнувани да станат част от нова форма на инвестиране.

Предвид състоянието на пазара по време на провеждането на проучването, събраните данни бяха изненадващи за банката. Мангел заяви, че медиите са отговорни за подбуждането на това явление, което на свой ред принуждава хората да пренебрегват рисковете, свързани със закупуването на тези валути. Например, 20% от германците вярват, че са добре информирани по тази тема, като просто ги четат в социалните медии. Освен това 29% от 18-34-годишните смятат, че са крипто експерти.

Въпреки това, мнозинството от хората не са наясно, че печалбите от Биткойн са обект на облагане в различни държави.

Поради медийните хипотези, много хора надценяват знанията си за възможностите и рисковете на криптовалутите като инвестиция.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Дългът на САЩ скочи с още $240 милиарда – Робърт Кийосаки отправи предупреждение за икономиката

Робърт Кийосаки, известен с книгата си “Богат татко, беден татко”, подчерта неотложната заплаха от нарастващия американски дълг, който само през ноември е нараснал с $240 милиарда.

декември 10, 2023 18:00 1 мин. четене

10 американски милиардера, които станаха още по-богати през 2023 година

Богатството на милиардерите нарасна значително през тази година благодарение на процъфтяващия фондов пазар, който се характеризира с над 20-процентно увеличение на индекса S&P 500 и над 50-процентно увеличение на Nasdaq 100 от началото на годината.

декември 10, 2023 17:00 2 мин. четене

Европа въвежда нови регулации за развитието на изкуствения интелект

Европейските законодатели постигнаха новаторско споразумение за регулиране на изкуствения интелект (AI), което проправя пътя за цялостен закон за AI в западните държави.

декември 10, 2023 16:00 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя държава може да замести Аржентина като нов член на съюза

По време на годишната среща на върха на БРИКС 2023 алиансът обяви разширяване на дейността си с участието на шест държави. 

декември 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.