НАЧАЛО Други

Криптовалутите стават по-популярни в Германия

юни 10, 2018 16:05 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Криптовалутите стават по-популярни в Германия

Немската банка Postbank съобщи, че според скорошно проучване 29% от германците вярват, че криптовалутите са инвестиционна възможност.

За въпросното проучване са били интервюирани 3100 германци от края на февруари до края на март тази година. Всеки втори, на възраст между 18 и 34 години, се интересува от криптовалутите като инвестиция. Това представлява 46% от общия брой на анкетираните лица. Освен това 14% от тези хора искат да купуват или копаят криптовалути в рамките на следващата година.

Но този демографски сегмент съставлява само 8% от общото население. Д-р Томас Мангъл, главен дигитален директор на Пощенска банка, заяви, че младите хора не бива да се фокусират изцяло върху криптовалутите, тъй като „този вид инвестиции е силно спекулативна“.

Освен възрастта, изследването се фокусира и върху пола, като наблюдава три различни фактора. Първо, 60% от жените считат „независимостта на установените финансови системи“ за по-важна от 51% от мъжете. На второ място, по-висока възвращаемост от инвестициите привлича 56% от мъжете в сравнение с 36% от жените. На последно място, 39% от мъжете подкрепят анонимността, осигурена от цифровите валути, а само 26% от жените смятат, че това е важно. От тази група един на всеки пет души заявява, че те са просто развълнувани да станат част от нова форма на инвестиране.

Предвид състоянието на пазара по време на провеждането на проучването, събраните данни бяха изненадващи за банката. Мангел заяви, че медиите са отговорни за подбуждането на това явление, което на свой ред принуждава хората да пренебрегват рисковете, свързани със закупуването на тези валути. Например, 20% от германците вярват, че са добре информирани по тази тема, като просто ги четат в социалните медии. Освен това 29% от 18-34-годишните смятат, че са крипто експерти.

Въпреки това, мнозинството от хората не са наясно, че печалбите от Биткойн са обект на облагане в различни държави.

Поради медийните хипотези, много хора надценяват знанията си за възможностите и рисковете на криптовалутите като инвестиция.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Марк Кюбан разкрива в кои малки алткойни инвестира

В ново интервю за Altcoin Daily инвеститорът от Shark Tank разказва на водещите Арън и Остин Арнолд за половин дузина криптоактиви с ниска капитализация в портфейла си, включително за произлезлия от Bored Ape Yacht Club (BAYC) ApeCoin (APE). Един от алткойните в портфолиото на Кюбан е Klima DAO (KLIMA). Klima DAO е проект, предназначен да […]

август 9, 2022 13:45 1 мин. четене

Крипто заемодателят Hodlnaut замразява тегленията и депозитите

Платформата за крипто кредитиране Hodlnaut спря тегленията при очевидна криза на ликвидността.

август 8, 2022 19:38 1 мин. четене

690% ръст в продажбите на NFT колекцията CryptoDickbutts

Минималната цена на CryptoDickbutts от третата серия се повиши, тъй като видни влиятелни личности се похвалиха със своите DickButt чанти и похвалиха общността на CDB.

август 8, 2022 13:48 1 мин. четене

Voyager Digital обяви възстановяване на клиентските тегления

Изпадналата в затруднение платформа за крипто кредитиране Voyager Digital обяви плановете си да възобнови тегленията за клиентите си тази седмица, след като подаде молба за обявяване в несъстоятелност миналия месец.

август 8, 2022 10:40 1 мин. четене