НАЧАЛО Други

Криптовалутите са изцяло спекулативни – Губернатор на Федералния резерв на САЩ

февруари 12, 2023 21:12 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Криптовалутите са изцяло спекулативни – Губернатор на Федералния резерв на САЩ

Кристофър Уолър е член на Съвета на управителите на Федералния резерв - високопоставена длъжност в централната банка на САЩ.

Неотдавна той сподели вижданията си за криптоактивите в своя реч.

Възгледи за криптоактивите

Уолър смята, че стойността на криптоактивите се определя единствено от убеждения и няма вътрешна стойност.

Той ги сравнява с бейзболните карти, които също нямат вътрешна стойност и зависят от убеждението на купувача, че други ще ги купят в бъдеще.

Въпреки това Уолър призна потенциала на технологиите, свързани с криптоактивите, като например смарт договорите и токенизацията, да доведат до повишаване на производителността във всевъзможни отрасли.

Той отбеляза, че токенизацията би могла да се използва за улесняване на търговските обекти, като същевременно се запази защитата на самоличността.

Управление на риска

Докато Уолър не е против рисковите инвестиции на физически лица в крипто, той смята, че банките трябва да работят според по-висок стандарт.

Той подкрепя иновациите във финансовата система, но също така е загрижен за потенциала за измами, правна несигурност и подвеждащи изявления.

Уолър подчерта, че е важно банките да са наясно с бизнес моделите на клиентите, системите за управление на риска и структурите за управление, за да се гарантира, че няма систематични рискове в случай на крипто срив.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: „Крипто активите не са ценни книжа“, според новo проучване


Заключение

Уолър разглежда криптоактивите като спекулативни активи без вътрешна стойност и подчертава значението на управлението на риска в криптоиндустрията.

Той призна потенциала на технологиите, свързани с криптоактивите, но също така предупреждава за потенциалните опасности и несигурност в сектора.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Кати Ууд прогнозира последиците от репресиите на кабинета на Байдън срещу крипто

Кати Ууд от ARK Invest предупреди, че внезапната ескалация на администрацията на Байдън срещу крипто индустрията може да има политически последици.

април 1, 2023 21:00 2 мин. четене

Регулаторни пречки принуждават Bittrex да напусне американския пазар

На 31 март Bittrex, добре позната крипто борса, изпрати имейл на своите потребители, че доброволно ще спре дейността си в Съединените щати.

април 1, 2023 11:14 2 мин. четене

Binance се присъединява към FIDO Alliance в подготовка за имплементиране на ключове за достъп

Развълнувани сме да обявим, че Binance официално се присъедини към FIDO Alliance, една от най-влиятелните и най-големи асоциации, фокусирани върху разработването на стандарти за удостоверяване без парола.

април 1, 2023 7:00 2 мин. четене

Binance отговори на обвиненията на американските сенатори

Крипто борсата Binance отговори на обвиненията, че платформата е улеснила дадени незаконни финансови дейности, отправени от американските сенатори Елизабет Уорън, Крис Ван Холен и Роджър Маршал.

март 31, 2023 21:00 2 мин. четене