НАЧАЛО Други

Криптовалутите се превръщат в топ избор за благотворителност сред филантропите

септември 6, 2023 21:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Криптовалутите се превръщат в топ избор за благотворителност сред филантропите

На 5 септември Binance Charity, филантропският клон на глобалната блокчейн компания Binance, представи резултатите от проучване, проведено в чест на Международния ден на благотворителността. 

Проучването, събрало данни от 1,126 респонденти, включващи както потребители на Binance, така и по-широка общественост, разкри интригуващи промени в динамиката на благотворителността.

Това проучване разкри значителна промяна в предпочитанията по отношение на благотворителните вноски. Докато конвенционалните методи като пари в брой, чекове и кредитни карти все още запазват своето значение, съставлявайки 43% от предпочитаните избори, забележителните 32% от участниците посочват криптовалутата като предпочитан начин за благотворително дарение.

Освен това проучването подчертава значителния брой лица, които вече са възприели даренията с криптовалута, като 29% от анкетираните активно участват в тази практика. Тази тенденция отразява все по-широкото приемане на криптовалутите в сферата на филантропията.

Ръст на даренията, базирани на блокчейн

Респондентите изтъкнаха забележителните качества на блокчейн технологията, когато бяха запитани за предпочитанията си към криптовалутите. Забележителните 37% похвалиха нейната прозрачност, а 32% признаха нейната ефективност и рентабилност. Още 28% признават способността на блокчейн да укрепва отчетността чрез своята проследима и проверима система за проследяване от дарителя до получателя.

Прозрачността и отчетността са от първостепенно значение за 27 % от анкетираните, което подчертава жизненоважната роля на етиката и прозрачното отчитане за укрепване на доверието на донорите. 

Тези аспекти осигуряват сигурност и яснота по отношение на използването и управлението на благотворителните вноски. Същевременно 26 % от участниците са били мотивирани от конкретната мисия на благотворителната организация.

Проучването се спря и на каузите, които намират най-голям отзвук сред обществеността. Хуманитарната помощ заема челно място, като 22% от анкетираните оценяват навременната помощ по време на кризи. Те подчертаха значението на своевременното даряване и осигуряването на подходящо използване на средствата.

Що се отнася до благотворителната ангажираност, 51 % от анкетираните посочват, че допринасят, когато времето и средствата им позволяват. Впечатляващо е, че 20% се определят като ангажирани филантропи, които активно търсят възможности за оказване на значимо въздействие.

Филантропски начинания на Binance

Binance Charity, която е в челните редици на този развиващ се филантропичен пейзаж, е направила значителни вноски за подпомагане на кризи и хуманитарни каузи. 

По-специално, Binance дари $10 милиона в криптовалута в подкрепа на Украйна по време на кризата и въведе иновативната карта за бежанци Binance Refugee Card, осигуряваща бърз, рентабилен и сигурен начин за прехвърляне на спешни средства на нуждаещите се. 

Освен това инициативата на Binance Charity “Крипто срещу Ковид” дари $5.7 милиона в криптовалута за здравеопазването, улеснявайки доставката на над 2 милиона лични предпазни средства и 500 000 ваксини по целия свят.

Образователните инициативи на благотворителната организация, подкрепени от Binance Academy, обхващат пет континента и са завършили над 57,000 души в сътрудничество с уважавани академични и професионални институции, включително Women in Tech и Utiva. Тези усилия обхващат стипендии в областта на технологиите и блокчейн и поставят основен акцент върху жените, за да се преодолее неравенството между половете, което продължава да съществува в индустрията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как изглежда бъдещето на икономиката на САЩ според Bank of America

През септември 2023 г. икономиката на САЩ надмина очакванията въпреки предизвикателствата, породени от усилията на страните от БРИКС срещу долара.

октомври 1, 2023 16:00 2 мин. четене

Края на годината може да се окаже много силен за фондовия пазар

Tенденцията за сезонност на фондовите пазари се прояви почти перфектно през третото тримесечие на 2023 г., като август и септември оправдаха репутацията си на жестоки месеци за американските акции.

октомври 1, 2023 12:00 3 мин. четене

Правителството на САЩ се спаси от това да спре да работи

Конгресът на САЩ прие закон, който предотврати скъпоструващото спиране на работата на федералните агенции и осигури функционирането на правителството до 17 ноември.

октомври 1, 2023 10:00 1 мин. четене

БРИКС: Русия иска да се създаде единна дигитална валута за съюза

Докато икономическата коалиция БРИКС проучва алтернативи на щатския долар, Русия се застъпва за създаването на единна дигитална валута за търговия в рамките на блока.

октомври 1, 2023 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.