НАЧАЛО Биткойн

Цената на Биткойн тази година е най-стабилната за последното десетилетие

септември 6, 2023 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на Биткойн тази година е най-стабилната за последното десетилетие

След бурната 2022 г., настоящата година изглежда показва забележително ниво на стабилност за Биткойн (BTC), като има изгледи, че тенденцяита може да се запази до края на 2023 г.

Според неотдавнашен доклад 2023 г. се очертава като най-малко хаотичната година за Биткойн през последните десет години. Въпреки че годината все още не е приключила, представянето ѝ досега е сравнително спокойно.

Както е показано в приложената графика, през годините при Биткойн се наблюдават колебания във волатилността. Няколко средни месечни стойности на волатилността на Биткойн надхвърлиха границата от 100%, като последният случай се случи през 2020 г. Зенитът на волатилността за тази година беше наблюдаван през март, докато през август беше отчетено най-ниското ниво на ценови колебания.

Към настоящия момент волатилността на Биткойн възлиза на 35.43%. 

Факторите, допринасящи за волатилността на цената на Биткойн

Многобройни променливи фактори оказват влияние върху колебанията на цената на Биткойн, включително настроенията на инвеститорите, регулаторните действия на правителствата, вниманието на медиите и динамиката на търсенето и предлагането. Също така пазарната стойност на Биткойн е неразривно свързана с количеството монети в обращение и степента на интерес от страна на инвеститорите.

Освен това активността на мрежата на Биткойн е намаляла. Действителният обем на търговията, който представлява реалният обем на борсите без влиянието на “wash trading“, е намалял значително през настоящата година. Понастоящем автентичният обем на търговия на Биткойн възлиза на $1.43 милиарда, отбелязвайки 88.39% спад през последната година според графиката на Messari.

По същия начин през тази година се наблюдава забележим спад в броя на активните адреси в сравнение с данните от предходните години. Това намаление може да се тълкува както от оптимистична, така и от песимистична гледна точка. 

От положителна гледна точка то предполага, че Биткойн може би съзрява, ставайки по-малко податлив на екстремни ценови колебания. От друга страна, от негативна гледна точка, продължителният период на ниска волатилност може да означава, че значителните възходящи движения стават по-малко вероятни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Ето кога може да се очаква сериозен отскок според Santiment

Потенциалният ръст на водещата криптовалута зависи от следващото движение на значим макропоказател, според платформата за анализи Santiment.

септември 30, 2023 4:00 1 мин. четене

Доларът засенчва 115 други валути през последните 10 години, но не и Биткойн

Въпреки че премина през една от най-лошите инфлации на всички времена, щатският долар (USD) надмина 115 световни фиатни валути през последните 10 години на валутния пазар, но бе изпреварен от Биткойн (BTC).

септември 29, 2023 22:00 2 мин. четене

Биткойн: Края на годината може да е много силен за криптовалутата – ето защо

Крипто трейдърът Майкъл ван де Поуп остава оптимист за представянето на Биткойн (BTC) през следващите месеци, въпреки последните предизвикателства.

септември 29, 2023 13:00 2 мин. четене

Ще успее ли Биткойн да възвърне възходящата си траектория следващия месец?

“Като остави зад гърба си проблемите от 2022 г., Биткойн [BTC] започна 2023 г. с положителна траектория. Той успешно преодоля опасенията, свързани с тенденцията “Rektember”.

септември 29, 2023 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.