НАЧАЛО Други

Криптовалутите са позиционирани са успех въпреки 2022 г. – InvestAnswers

януари 1, 2023 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Криптовалутите са позиционирани са успех въпреки 2022 г. – InvestAnswers

Анализатор, разглеждащ криптопазарите, твърди, че дигиталните активи ще оцелеят въпреки бурната година, изпълнена с безпрецедентни сривове.

На фона на тежката година, анонимният водещ на InvestAnswers сподели пред своите абонати в YouTube, че криптовалутите „са неизбежни“.

Позовавайки се на доклад на Райън Селкис, главен изпълнителен директор и основател на фирмата за блокчейн анализи Messari, водещият каза, че нарастващият процент на приемане на Биткойн и други блокчейн технологии е причина да бъдем оптимисти за зараждащия се клас активи.

Беше ужасна, ужасна година. Но криптовалутите са неизбежни. 

Биткойн се превръща в законно платежно средство в някои развиващи се икономики, стабилните монети се разрастват като горски пожар, [развитието на Web3] се случва с астрономически темпове, DeFi [децентрализираните финанси] се оказаха по-надеждни от CeFi [централизираните финанси], NFT [незаменяемите токени] също станаха страшно популярни…

DAOs [децентрализирани автономни организации] могат да мащабират субекти със скоростта на интернет.

Според водещия многобройните негативни заглавия, които пространството понесе през тази година, не са спрели развитието на ключовата инфраструктура, необходима за засилване на глобалното приемане на криптовалутите, като добави, че пазарът е отбелязал и значителен отлив на долари от рисков капитал.

Макар че имахме ситуация, в която злонамерени индивиди […] ограбиха инвеститорите и размерът на рисковия капитал, който влиза в пространството, не е толкова голям, колкото беше през 2021 г., все още изглежда, че се изгражда критичната инфраструктура, която ще промени света и която ще приветства един милиард души в крипто.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Предстои ли тежък старт на 2023 година?


Какви са аргументите в полза на приемането на криптовалутите и Web3 технологиите?

Съществуват няколко аргумента в полза на нарастващото приемане и утвърждаване на криптовалутите и Web3 технологиите:

  1. Криптовалутите и Web3 технологиите са децентрализирани, което означава, че не се контролират от нито едно лице или организация. Това може да осигури по-голяма сигурност и устойчивост срещу цензура и намеса.
  2. Използват се усъвършенствани криптографски техники за защита на транзакциите и гарантиране на целостта на данните. Това ги прави устойчиви на измами и фалшификации. В допълнение, криптовалутите и Web3 често предлагат по-голяма поверителност от традиционните финансови системи, тъй като не изискват споделяне на лична информация за да се използват.
  3. Традиционните финансови системи могат да изискват физически банкови клонове или други посредници, докато новите подривни технологии не изискват подобни елементи.
  4. Криптовалутите и Web3 технологиите имат потенциала да рационализират финансовите процеси и да ги направят по-ефективни, тъй като предлагат бързи и евтини транзакции без необходимост от посредници.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Британски съд отхвърли иска на Крейг Райт за нарушаване на авторско право

С неотдавнашно съдебно решение в Обединеното кралство беше отхвърлен искът на Крейг Райт за спиране на дейността на Биткойн и Биткойн Кеш.

февруари 9, 2023 10:00 1 мин. четене

Algorand влиза в партньорство с индийски стартъпи и училища

Algorand обяви партньорства в Индия, включително сътрудничество с училища за разработване на образователни програми, които да подпомогнат развитието на Web3 в страната.

февруари 9, 2023 8:00 2 мин. четене

Половината криптовалути ще изчезнат от пазара – Кевин О’Лиъри

В интервю за Скот Мелкер венчър капиталистът и водещ на „Shark Tank“ Кевин О’Лиъри прогнозира, че борсата за криптовалути Binance скоро може да бъде подложена на регулаторен натиск.

февруари 8, 2023 20:00 2 мин. четене

Voyager връчва призовки на ръководителите на FTX и Alameda

Voyager Digital, фалирал брокер на криптовалути, е връчил призовки на бившия Сам Банкман-Фрид и други ръководители на FTX и Alameda Research.

февруари 8, 2023 16:00 2 мин. четене