НАЧАЛО Други

Криптовалутите няма да успорят икономическата мощ на централните банки

юли 2, 2018 12:28 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Криптовалутите няма да успорят икономическата мощ на централните банки

Криптoвалутите няма да оспорят икономическата мощ на централните банки, каза Европейският парламент миналата седмица.

В последния Monetary Dialogue, публикуван на 26-ти юни, комисията по икономически и парични въпроси на Европейския парламент заяви, че докато криптовалутите са направили финансовите сделки „относително безопасни, прозрачни и бързи“, те не представляват заплаха за суверенните валути по света.

Анализът, извършен от Центъра за социални и икономически изследвания, изследователски институт с нестопанска цел, базиран във Варшава, първо признава, че крипто са довели до финансови транзакции, отбелязвайки, че сега те „се използват глобално, без да се вземат предвид националните граници.“

Криптовалутите „отговарят на реалното търсене на пазара“, твърди анализът и те ще имат потенциал да станат „пълноправни частни пари“ или дори постоянен елемент на световната икономика.

Изследователите обаче заявиха, че е „малко вероятно“ криптотата да застрашат централните банки и суверенните валути и да премахнат съществуващите парични структури, особено в страни, където техните суверенни валути са широко разпространени.

Понастоящем, според анализа, общата стойност на всички криптовалути, които циркулират на пазара, силно подценяват стойността на основните суверенни валути в обращение.

Но има няколко изключения. В доклада се посочва инфлацията във Венецуела и се отбелязва, че в много по-малките юрисдикции на паричната единица криптовалутите „могат“ да предлагат алтернатива на нестабилната валута.

Освен това анализът предложи финансовите регулатори да третират крипто като „всякакви други финансови транзакции или инструменти“, като се имат предвид потенциалните рискове, свързани с транзакциите, използващи криптовалути, включително изпирането на пари, укриването на данъци и финансирането на незаконни дейности.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Марк Кюбан разкрива в кои малки алткойни инвестира

В ново интервю за Altcoin Daily инвеститорът от Shark Tank разказва на водещите Арън и Остин Арнолд за половин дузина криптоактиви с ниска капитализация в портфейла си, включително за произлезлия от Bored Ape Yacht Club (BAYC) ApeCoin (APE). Един от алткойните в портфолиото на Кюбан е Klima DAO (KLIMA). Klima DAO е проект, предназначен да […]

август 9, 2022 13:45 1 мин. четене

Крипто заемодателят Hodlnaut замразява тегленията и депозитите

Платформата за крипто кредитиране Hodlnaut спря тегленията при очевидна криза на ликвидността.

август 8, 2022 19:38 1 мин. четене

690% ръст в продажбите на NFT колекцията CryptoDickbutts

Минималната цена на CryptoDickbutts от третата серия се повиши, тъй като видни влиятелни личности се похвалиха със своите DickButt чанти и похвалиха общността на CDB.

август 8, 2022 13:48 1 мин. четене

Voyager Digital обяви възстановяване на клиентските тегления

Изпадналата в затруднение платформа за крипто кредитиране Voyager Digital обяви плановете си да възобнови тегленията за клиентите си тази седмица, след като подаде молба за обявяване в несъстоятелност миналия месец.

август 8, 2022 10:40 1 мин. четене