НАЧАЛО Други

Криптовалутите няма да успорят икономическата мощ на централните банки

юли 2, 2018 12:28 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Криптовалутите няма да успорят икономическата мощ на централните банки

Криптoвалутите няма да оспорят икономическата мощ на централните банки, каза Европейският парламент миналата седмица.

В последния Monetary Dialogue, публикуван на 26-ти юни, комисията по икономически и парични въпроси на Европейския парламент заяви, че докато криптовалутите са направили финансовите сделки „относително безопасни, прозрачни и бързи“, те не представляват заплаха за суверенните валути по света.

Анализът, извършен от Центъра за социални и икономически изследвания, изследователски институт с нестопанска цел, базиран във Варшава, първо признава, че крипто са довели до финансови транзакции, отбелязвайки, че сега те „се използват глобално, без да се вземат предвид националните граници.“

Криптовалутите „отговарят на реалното търсене на пазара“, твърди анализът и те ще имат потенциал да станат „пълноправни частни пари“ или дори постоянен елемент на световната икономика.

Изследователите обаче заявиха, че е „малко вероятно“ криптотата да застрашат централните банки и суверенните валути и да премахнат съществуващите парични структури, особено в страни, където техните суверенни валути са широко разпространени.

Понастоящем, според анализа, общата стойност на всички криптовалути, които циркулират на пазара, силно подценяват стойността на основните суверенни валути в обращение.

Но има няколко изключения. В доклада се посочва инфлацията във Венецуела и се отбелязва, че в много по-малките юрисдикции на паричната единица криптовалутите „могат“ да предлагат алтернатива на нестабилната валута.

Освен това анализът предложи финансовите регулатори да третират крипто като „всякакви други финансови транзакции или инструменти“, като се имат предвид потенциалните рискове, свързани с транзакциите, използващи криптовалути, включително изпирането на пари, укриването на данъци и финансирането на незаконни дейности.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Coinbase няма никаква стойност, твърди Насим Талеб

Авторът на „Черният лебед“ и „Антикрехкост“ Насим Талеб е изключително негативно настроен към акциите на борсата Coinbase.

ноември 28, 2022 13:03 1 мин. четене

Собственик на крипто компания почина преждевременно едва на 30-годишна възраст

Тиантян Куландър, съосновател на компанията Amber Group, доставчик на криптофинансови услуги на стойност $3 милиарда, почина в съня си на 23 ноември.

ноември 27, 2022 15:13 1 мин. четене

Събират ли потребителски данни от MetaMask?

Главният изпълнителен директор на ConsenSys и съосновател на Етериум – Джоузеф Любин заяви, че самостоятелният портфейл MetaMask, който ConsenSys разработва, не събира IP адреси.

ноември 27, 2022 14:04 1 мин. четене

Polkadot награждава потребителите за разкриване на измами

Polkadot обяви най-новата си инициатива, а именно, че ще възнаграждава с USDC членовете на общността си, разкрили измами, за да помогне на своята екосистема.

ноември 26, 2022 18:03 1 мин. четене