НАЧАЛО Крипто Крими

Криптовалутите не са популярни сред терористите според част от правителството на САЩ

16.02.2024 21:10 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Криптовалутите не са популярни сред терористите според част от правителството на САЩ

По време на неотдавнашните терористични инциденти в Израел се появиха твърдения, че криптовалутите са свързани с финансирането на насилието. 

Критиците обаче ги оспорват, като се позовават на недостатъчни доказателства. Брайън Нелсън, заместник-министър на финансите на САЩ, разясни пред законодателите, че ролята на криптовалутите във финансирането на тероризма е преувеличена.

Първоначално The Wall Street Journal обвърза значителни крипто плащания с групировки като Хамас въз основа на погрешно интерпретирани данни от Elliptic, компания за блокчейн анализи. Последваха корекции, но някои законодатели, като сенаторите Браун и Уорън, все още се застъпват за строги крипторегулации, позовавайки се на завишени цифри.

Представителят Том Емър изтъкна несъответствията по време на изслушване в комисията, подчертавайки значението на точните данни в законодателните дебати. Освен това той предупреди относно регулации, които биха могли да задушат иновациите и да изтласкат крипто индустрията в чужбина.

Нелсън свидетелства, че традиционните финансови системи остават предпочитан избор на терористите пред криптовалутите. Уточнението на Elliptic, че Хамас е получила само $21,000 чрез криптовалута, оспорва наратива, че криптовалутите са значим инструмент за финансиране на тероризма.

Забележките на Нелсън подчертават по-широката загриженост на Министерството на финансите относно незаконното финансиране, като се застъпва за допълнителни ресурси и реформи. Продължаващият дебат носи може да донесе последици както за крипто индустрията, така и за формирането на политики.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Voyager Digital с важна крачка към компенсирането на кредиторите

Voyager Digital и нейните кредитори достигнаха критичен момент в процеса на възстановяване на компанията, отбелязвайки важен етап след обявяването ѝ в несъстоятелност.

12.04.2024 21:00 2 мин. четене

Бившият директор на FTX ще обжалва присъдата си за 25 години затвор

Юридическият екип на бившия главен изпълнителен директор на FTX Сам “SBF” Банкман-Фрийд е предприел стъпки за оспорване на присъдата и наказанието му.

12.04.2024 9:00 1 мин. четене

Богат бизнесмен бе отвлечен и държан в клетка заради откуп в Биткойн

Британски прокурори твърдят, че богатият китайски бизнесмен Дилън Хуанг е бил отвлечен чрез заплахи с пистолет от престижно голф игрище в Обединеното кралство и подложен на ужасяващо отношение от банда за крипто откупи, която е поискала $15 милиона под формата на Биткойн.

11.04.2024 15:00 2 мин. четене

SEC пак ще завежда дело срещу крипто борса

Според неотдавнашен доклад на Fortune Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) е уведомила Uniswap, водеща децентрализирана борса, за предстоящи съдебни действия.

11.04.2024 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.