НАЧАЛО Биткойн

Криптовалутите са дигитално злато според директора на BlackRock

юли 7, 2023 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Криптовалутите са дигитално злато според директора на BlackRock

Лари Финк, главен изпълнителен директор на BlackRock, наскоро сподели важни идеи за ролята на криптовалутите във финансовия пейзаж, като ги определи като форма на "дигитално злато" и специално подчерта, че Биткойн (BTC) е международен актив.

По време на интервю за FOX Business, Финк обсъди потенциала на криптовалутите и значението им в инвестиционните портфейли. Той смята, че криптовалутите, особено Биткойн, могат да служат като дигитален аналог на златото, което традиционно действа като хедж срещу инфлация и обезценяване на валутата.

Златото е било сигурно убежище за инвеститорите по време на икономическа несигурност, а Финк вижда, че криптовалутите играят подобна роля, като осигуряват диверсификация и защита срещу предизвикателствата, пред които са изправени отделните държави и техните валути.

Финк определи Биткойн като международен актив поради глобалната му достъпност. За разлика от традиционните активи, обвързани с конкретни юрисдикции, Биткойн надхвърля границите и може да бъде достъпен от всеки, който има интернет връзка.

Този международен характер го прави привлекателна опция за инвеститорите, които търсят защита срещу геополитически рискове и валутни колебания.

BlackRock наскоро подаде заявление за Биткойн борсово търгуван фонд (ETF). Подобен ETF ще даде възможност на инвеститорите да придобият експозиция към Биткойн, без да притежават пряко криптовалутата, осигурявайки регулиран и достъпен инвестиционен инструмент за физически лица и институции, които се интересуват от пазара на дигиталните активи.

Коментарите на Финк отразяват все по-широкото приемане и признаване на криптовалутите в рамките на масовите финанси. Макар че дебатите за дългосрочната им стойност и регулаторните съображения продължават, влиятелни фигури като Финк и институционални играчи като BlackRock признават потенциала на дигиталните активи.

Тъй като криптовалутите продължават да се развиват и съзряват, вероятно все повече традиционни финансови институции ще търсят начини да ги включат в своите инвестиционни стратегии.

В заключение Лари Финк, главен изпълнителен директор на BlackRock, изрази своята вяра в потенциала на криптовалутите, особено на Биткойн, да служат като дигитална алтернатива на златото и международен актив.

С интереса на BlackRock към Биткойн ETF и усилията на Nasdaq за демократизиране на криптовалутите е очевидно, че традиционните финансови институции все повече признават стойността и значението на дигиталните активи.

Въпреки това инвеститорите трябва да останат бдителни и добре информирани за рисковете, свързани с този развиващ се клас активи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

MicroStrategy продава собствените си акции за да купи Биткойн за близо $150 милиона

Майкъл Сейлър, съосновател на MicroStrategy, наскоро обяви придобиването на 5,445 Биткойн (BTC) токена на средна цена от $27,053.

септември 26, 2023 6:00 2 мин. четене

Събужда ли се Биткойн и ще започне ли бичи пазар?

През последните няколко дни Биткойн остана в тесен търговски диапазон, въпреки че S&P 500 отбеляза четиридневен спад.

септември 25, 2023 14:00 2 мин. четене

САЩ вероятно ще вдигне още един път лихвените проценти тази година – какво означава това за Биткойн?

Най-новото обобщение на икономическите прогнози на Федералния резерв на САЩ, което беше публикувано по-рано тази седмица, предлага ценна информация за перспективите на централната банка по отношение на лихвените проценти и икономиката в по-широк план.

септември 25, 2023 11:15 3 мин. четене

Ето кой е най-големият притежател на Биткойн в света

Coinbase, виден играч във финансовата индустрия, се откроява като една от водещите структури, участващи в операции с криптовалути.

септември 25, 2023 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.