Home

Криптовалутата на Crypto.com се е сринала с 93% от своя връх

15.11.2022 14:58 3мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Криптовалутата на Crypto.com се е сринала с 93% от своя връх

Цената на токена Cronos (CRO), криптовалутата на популярната борса Crypto.com, се консолидира над това, което може би е последната му останала подкрепа.

След 45% месечен спад, CRO е близо до дъното на низходящия паралелен канал, който служи като подкрепа през по-голямата част от годината.

След сривът на борсата за криптовалути FTX фокусът сега се измества към конкурента Crypto.com. Според доклад на Reuters от вторник регулаторните органи са започнали разследвания след зашеметяващата имплозия на FTX, една от най-големите борси за криптовалути в света, а конкурентните борси сега се опитват да успокоят притеснените инвеститори, че средствата им са в безопасност.

Обезпокоени от сериозността на последиците, породени от тази ударна вълна, инвеститорите се замислят дали бизнесът с криптовалути не крие и други тайни.

CRO се срива, тъй като Crypto.com допуска сериозен гаф

Родната валута на Crypto.com загуби почти една четвърт от стойността си след съобщението, че борсата е прехвърлила $400 милиона на грешен получател, което предизвика тревога сред крипто наблюдателите.

Главният изпълнителен директор на Crypto.com, Крис Маршалек, заяви в Twitter, че транзакцията е грешка, докато представител на компанията заяви пред Yahoo Finance, че средствата са били предназначени за офлайн крипто портфейл за студено съхранение, но вместо това са били изпратени на Gate.io, крипто борса, свързана с FTX и Сам Банкман-Фрийд.

Според Wall Street Journal най-малко $45 милиона са били изтеглени от Crypto.com, след подаденото в петък заявление за обявяване в несъстоятелност на конкурентната борса FTX.

Crypto.com се сблъсква с масови разпродажби на своя токен Cronos, който към момента на публикуване се търгува на цена от $0.076870 и е спаднал с 42% през последната седмица, сочат данни на CoinGecko. Cronos е загубил почти 93% от стойността си, откакто на 24 ноември миналата година достигна най-високата си стойност в историята от $0.965407.

Ще се срине ли Crypto.com, както FTX?

Широко разпространени са слуховете, че Crypto.com може да бъде следващата компания за криптовалути, която ще затвори поради липса на ликвидност. Според Маршалек обаче няма нужда от притеснения, тъй като компанията е “платежоспособна”.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Крипто инвеститорите купуват спада – CoinShares


В неделя Маршалек заяви следното в AMA в Twitter:

Хората депозират, хората теглят, хората търгуват, има почти нормална дейност, просто на повишено ниво.

Очакваме криптовалутите като цяло да продължат да се колебаят вследствие на продължаващото въздействие на мечия пазар, а сега и в съчетание с вълновия ефект, предизвикан от FTX.

Маршалек също така посочи, че имат “изключително силен баланс” и не управляват хедж фонд. “Ние не търгуваме с активите на клиентите. Винаги сме имали резерви 1 към 1”, обясни главният изпълнителен директор.

CNBC изчислява, че Crypto.com има 70 милиона потребители по целия свят и годишни приходи от $1 милиард през 2021 и 2022 г.

През 2021 г. борсата нашумя с високопрофилните си маркетингови партньорства, включително преименуването на популярния “Staples Center” в Лос Анджелис на “Crypto.com Arena” и рекламата с участието на холивудския актьор Мат Деймън, се допълва в доклада.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Скандал с търговия с вътрешна информация: Меме токени скачат след опита за убийство на Тръмп

След покушението срещу Доналд Тръмп на 13 юли крипто пазарът отбеляза рязък ръст на меме монетите като $FIGHT.

18.07.2024 10:00 1мин. четене

State Street обмисля въвеждането на стабилна монета

State Street Corporation, известна компания за финансови услуги, активно обмисля въвеждането на стабилна монета и депозитен токен като част от стратегията си за рационализиране на разплащанията с помощта на блокчейн технологията.

18.07.2024 7:00 1мин. четене

Cardano се сблъсква с мечи настроения въпреки предстоящата актуализация

Компанията за крипто анализи Santiment съобщи, че Cardano (ADA) преживява най-високото си ниво на мечи настроения от повече от година насам, като трейдърите до голяма степен отхвърлят криптовалутата.

17.07.2024 19:00 2мин. четене

Крипто платформа разширява опциите за BTC и ETH в навечерието на изборите в САЩ през 2024 г.

Deribit пуска опции за BTC и ETH, чийто срок изтича на 8 ноември 2024 г., преди президентските избори в САЩ.

17.07.2024 17:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.