НАЧАЛО Алткойни

Криптовалутата на Crypto.com се е сринала с 93% от своя връх

ноември 15, 2022 14:58 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Криптовалутата на Crypto.com се е сринала с 93% от своя връх

Цената на токена Cronos (CRO), криптовалутата на популярната борса Crypto.com, се консолидира над това, което може би е последната му останала подкрепа.

След 45% месечен спад, CRO е близо до дъното на низходящия паралелен канал, който служи като подкрепа през по-голямата част от годината.

След сривът на борсата за криптовалути FTX фокусът сега се измества към конкурента Crypto.com. Според доклад на Reuters от вторник регулаторните органи са започнали разследвания след зашеметяващата имплозия на FTX, една от най-големите борси за криптовалути в света, а конкурентните борси сега се опитват да успокоят притеснените инвеститори, че средствата им са в безопасност.

Обезпокоени от сериозността на последиците, породени от тази ударна вълна, инвеститорите се замислят дали бизнесът с криптовалути не крие и други тайни.

CRO се срива, тъй като Crypto.com допуска сериозен гаф

Родната валута на Crypto.com загуби почти една четвърт от стойността си след съобщението, че борсата е прехвърлила $400 милиона на грешен получател, което предизвика тревога сред крипто наблюдателите.

Главният изпълнителен директор на Crypto.com, Крис Маршалек, заяви в Twitter, че транзакцията е грешка, докато представител на компанията заяви пред Yahoo Finance, че средствата са били предназначени за офлайн крипто портфейл за студено съхранение, но вместо това са били изпратени на Gate.io, крипто борса, свързана с FTX и Сам Банкман-Фрийд.

Според Wall Street Journal най-малко $45 милиона са били изтеглени от Crypto.com, след подаденото в петък заявление за обявяване в несъстоятелност на конкурентната борса FTX.

Crypto.com се сблъсква с масови разпродажби на своя токен Cronos, който към момента на публикуване се търгува на цена от $0.076870 и е спаднал с 42% през последната седмица, сочат данни на CoinGecko. Cronos е загубил почти 93% от стойността си, откакто на 24 ноември миналата година достигна най-високата си стойност в историята от $0.965407.

Ще се срине ли Crypto.com, както FTX?

Широко разпространени са слуховете, че Crypto.com може да бъде следващата компания за криптовалути, която ще затвори поради липса на ликвидност. Според Маршалек обаче няма нужда от притеснения, тъй като компанията е „платежоспособна“.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Крипто инвеститорите купуват спада – CoinShares


В неделя Маршалек заяви следното в AMA в Twitter:

Хората депозират, хората теглят, хората търгуват, има почти нормална дейност, просто на повишено ниво.

Очакваме криптовалутите като цяло да продължат да се колебаят вследствие на продължаващото въздействие на мечия пазар, а сега и в съчетание с вълновия ефект, предизвикан от FTX.

Маршалек също така посочи, че имат „изключително силен баланс“ и не управляват хедж фонд. „Ние не търгуваме с активите на клиентите. Винаги сме имали резерви 1 към 1“, обясни главният изпълнителен директор.

CNBC изчислява, че Crypto.com има 70 милиона потребители по целия свят и годишни приходи от $1 милиард през 2021 и 2022 г.

През 2021 г. борсата нашумя с високопрофилните си маркетингови партньорства, включително преименуването на популярния „Staples Center“ в Лос Анджелис на „Crypto.com Arena“ и рекламата с участието на холивудския актьор Мат Деймън, се допълва в доклада.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Cardano: Големите инвеститори бутат цената нагоре – Santiment

Santiment твърди, че увеличението на цената на Cardano (ADA) от миналата седмица се дължи главно на голямото натрупване от страна на големи инвеститори.

февруари 6, 2023 19:00 2 мин. четене

Polygon (MATIC): 2023 може да е добра година за актива – Bloomberg Intelligence

Според възгледите на Майк Макглоун от Bloomberg Intelligence за крипто пространството през февруари, Polygon (MATIC) ще се радва на значително масово приемане.

февруари 6, 2023 18:00 3 мин. четене

Шиба Ину: Да очакваме ли възход през следващите няколко седмици?

Популярен крипто стратег смята, че меме токена Шиба Ину (SHIB) може да се позиционира за възход през следващите седмици.

февруари 6, 2023 17:00 2 мин. четене

Близо 200% скок за алткойн, базиран на изкуствен интелект – ето защо

SingularityNET, проект, базиран на Етериум и насочен към изкуствения интелект (ИИ), отбеляза забележителен растеж.

февруари 6, 2023 13:25 2 мин. четене