НАЧАЛО Алткойни

Криптовалутата на FTX се срина с 40% – дойде ли края на борсата?

06.02.2024 21:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Криптовалутата на FTX се срина с 40% – дойде ли края на борсата?

Перспективите за съживяване на FTX (FTT) започнаха да избледняват, след като се появиха съобщения, че затруднената борса се е отказала от плановете си да възобнови дейността си.

В тази връзка възниква въпросът: Това ли е краят?

През изминалата седмица криптовалутата отбеляза рязък спад от 40%. Този спад допълнително изостри предизвикателствата пред FTT, като пазарната ѝ капитализация понастоящем е приблизително една шеста от нивата ѝ преди срива от дните преди падането на FTT през 2022 г., което предизвика шокови вълни на целия крипто пазар.

Участието на свързаното с нея дружество Alameda Research, силно инвестирало в FTT токени, породи опасения относно финансовата ѝ стабилност.

Падането доведе до масово теглене на пари от банката, тъй като потребителите побързаха да изтеглят средствата си, което в крайна сметка доведе до фалита на FTX. Оттогава FTT се бори да намери реална полезност и се сблъсква със значителен спад на пазарните нагласи.

Въпреки проблясъка на надежда в края на 2023 г., когато FTX започна да проучва варианти за съживяване на борсата, стойността на FTT скочи четири пъти. Този оптимизъм обаче беше краткотраен, тъй като преговорите с потенциални купувачи и инвеститори се провалиха, което доведе до изоставяне на всички усилия за съживяване.

Вместо това FTX се съсредоточи върху ликвидирането на активите, за да изплати обезщетения на клиентите, засегнати от нейния фалит, което попари надеждите на поддръжниците на FTT, които очакваха обрат. Възможността FTX да ликвидира FTT, за да компенсира жертвите, хвърля сянка върху бъдещите му перспективи.

С разпространението на новината за тези събития се наблюдаваше забележимо увеличение на отлива на средства от FTT към борсите, което показва, че разочарованите притежатели разпродават своите дялове и напускат пазара.

Тези настроения се отразиха и в метриката на претеглените настроения, която се понижи до отрицателна стойност, подчертавайки песимизма на пазара по отношение на токена.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

3 криптовалути с огромен потенциал през 2024 година

Криптовалутите в момента преживяват бича тенденция, начело с доминиращия Биткойн (BTC), чиято капитализация надхвърля $1.2 трилиона към момента на писане на статията.

29.02.2024 14:00 3 мин. четене

Крипто пазарът скоро ще се радва на Етериум ETF – Джим Креймър

Уважаваният пазарен анализатор и телевизионен водещ Джим Креймър изрази надежда за бъдещата траектория на борсово търгуваните фондове (ETF) за Етериум, като прогнозира обещаващи перспективи, напомнящи успеха на Биткойн ETF.

29.02.2024 10:00 2 мин. четене

Ето коя меме криптовалута може да докара значителни печалби според топ анализатор

Стратег в областта на криптовалутите, известен с псевдонима Bluntz, е открил интригуваща инвестиционна възможност на фона на настоящата пазарна динамика.

29.02.2024 9:00 1 мин. четене

Как се копае Dogecoin (DOGE)?

Dogecoin (DOGE) наскоро отбеляза значителен скок в цената си, като през последните 24 часа тя нарасна с 15% и премина границата от $0.1, търгувайки се за около $0.11 към момента на писане на статията, което доведе до печалби за над 70% от притежателите ѝ.

28.02.2024 20:19 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.