НАЧАЛО Крипто Крими

Милионер загуби сериозна сума в крипто измама

септември 8, 2023 12:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Милионер загуби сериозна сума в крипто измама

При неотдавнашен злополучен инцидент виден крипто инвеститор претърпя значителна загуба от над $24 милиона поради сложна фишинг измама.

Тази засегната страна е значителен доставчик на ликвидност на децентрализираната борса Uniswap (DEX), като е допринесла с ликвидност от над $1.6 милиона за пула WBTC/USDT на борсата. Този конкретен инвеститор също така участва активно в различни DeFi протоколи, като Aave, Curve, 1inch, както и в различни блокчейн вериги като EOS и OMG Network.

Неотдавнашната крипто измама се е развила, когато жертвата неволно е предоставила достъп до токени на извършителя, като е оторизирала транзакции “increaseAllowance“. След тази оторизация измамникът е успял да прехвърли приблизително 4,851 stETH и 9,579 rETH, на обща стойност $24.23 милиона.

Забележително е, че платформата “Web 3 Anti-Scam“, Scam Sniffer, разкри, че адресът на измамника е бил свързан с 10 фишинг сайта, включително coindroplet.net и trustpad.ca.

 

Допълнителни подробности от предоставени от Peckshield потвърдиха, че измамникът незабавно е разменил откраднатите активи за около 13,785 ETH и 1.64 милиона DAI.

Освен това извършителят е прехвърлил приблизително 451,000 DAI към FixedFloat – популярна крипто платформа, известна с безпроблемната размяна на токени с фиксирана лихва.

Обикновено при този тип атаки измамниците използват официално изглеждащи имейли, за да подмамят потенциалните жертви да разкрият частните ключове на портфейлите си на определен уебсайт. Въоръжени с тази информация, те придобиват контрол върху всички активи, свързани с този адрес.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Съдът няма да позволи на Сам Банкман-Фрийд да бъде пуснат от ареста преди делото

Искането на Сам Банкман-Фрийд да бъде освободен от федералния затвор в Бруклин преди съдебния процес по едно от най-значимите наказателни дела в историята на САЩ беше отхвърлено от окръжния съдия Люис Каплан.

септември 29, 2023 16:00 1 мин. четене

Арестуваха един от най-популярните крипто инфлуенсъри докато стриймва

Според информацията крипто инфлуенсърът Бен Армстронг, известен преди това като “BitBoy”, е бил арестуван, докато е предавал на живо пред дома на бивш бизнес партньор, за когото твърди, че притежава неговото Ламборгини.

септември 27, 2023 15:00 1 мин. четене

Топ крипто борса загуби близо $8 милиона в криптовалути след пробив на сигурността

На 24 септември борсата HTX на Huobi Global претърпя значителен пробив в сигурността, в резултат на което бяха загубени дигитални активи на стойност $7.9 милиона.

септември 26, 2023 13:00 2 мин. четене

Крипто борса претърпя тежък пробив на сигурността – засегнати са 100,000 сметки

Водещата крипто борса в Южна Корея – Upbit – в момента се бори със значителен пробив в сигурността, който се отрази на цялата крипто общност.

септември 25, 2023 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.