Basic Attention Token

Basic Attention Token BAT

Ранк 178
Ранк 178
Basic Attention Token цена в USD:

$0.1986871

Пазарна капитализация
$297,053,340.326
1,495,080,934 BAT
24ч Обем
$34,059,793
171,424,257BAT
Крипто в циркулация
1,495,080,933.953 BAT
Макс : 1500000000

Какво е Basic Attention Token

Basic Attention Token (BAT) е децентрализирана платформа за обмен на реклами с отворен код, изградена на платформата Eтериум. Проектът цели да се справи с измамите и непрозрачността на дигиталните реклами.

Целта на монетата е правилно да постави цена на вниманието на потребителите в рамките на платформата. Рекламодателите плащат BAT на уебсайтове (създатели на съдържание) за вниманието на потребителите. В екосистемата на BAT присъства и един друг много важен компнент – Brave. Браузърът с отворен код, който е ориентиран към запазване на поверителността на личния живот е предназначен да блокира тракерите и злонамерен софтуер. Той използва блокчейн технологията за анонимно и сигурно проследяване на потребителското внимание и съответно награждава издателите на съдържание.

Рекламата е един от най-важните модели на приходите за повечето онлайн фирми, но меко казано, рекламната индустрия е “динозавър”. Моделът си стои един и същ години наред и отчаяно се нуждае от значителна промяна. Тук се намесва BAT, като се стреми да монетизира вниманието, плащайки на потребителите за гледане на реклами.

BAT се грижи за следното:

• Служи като разменна единица, като изрязва посредниците.

• Награждава потребителите, издателите и рекламодателите.

• Потребителите получават заплащане за внимание към рекламите.

• Издателите получават част от рекламните приходи, както е нормално.

• Рекламодателите получават по-добра възвръщаемост на инвестициите за тяхното съдържание.

Новият свят

Brave блокира всички ненужни реклами и тракери по подразбиране. Той непрекъснато следи вниманието ви, за да види какъв вид съдържание се следва през по-голямата част от времето. Въз основа на това, издателите ще получат съответно заплащане. Тъй като браузърът използва блокчейн за да следи всички тези данни, не е възможно да се подправя.

Наред с това, Brave постоянно измерва стойността на вниманието (Attention Value) на всяка реклама в браузъра. Тази стойност се изчислява въз основа на постепенното показване на рекламата и броя на видимите рекламни пиксели, пропорционално на съответното съдържание. Използвайки машинно обучение върху стойността на вниманието на различните реклами, Brave показва на потребителите какви реклами искат да видят.

Кой е Брендан Айк?

Брендан Айх е американски технолог и създател на езика за програмиране JavaScript. Той е съосновател на проекта Mozilla, Mozilla Foundation и Mozilla Corporation, и е служил като главен технически и главен изпълнителен директор на Mozilla Corporation. В момента той е главен изпълнителен директор на Brave Software.

BAT също така се прочу с едно от най-спорните първични предлагания на монети. ICO-то на BAT събра зашеметяващите $35 милиона…..в рамките на 30 секунди. Помислете за момент върху това. Времето, за което се прочита този параграф, е достатъчно за BAT да събере необходимия им капитал.

Един купувач дори плати на $4,7 милиона за закупуване на токените. Само 130 души купиха монетите, като 5-ма, изкупиха половината от цялото предлагане.

Basic Attention Token Новини

Крипто кит реализира 17% загуба след като продаде всичките си притежания от тази криптовалута

Неочаквано неактивен преди това кит, свързан с адреса на портфейла 0xd2c, наскоро прехвърли 6.99 милиона Basic Attention Token (BAT) в Coinbase, което възлиза на приблизително $1.49 милиона при цена на токена от $0.212.

07.11.2023 8:00 1мин. четене

Браузърът Brave ще интегрира DeFi портфейл на Binance Smart Chain

Уеб браузърът Brave, ориентиран към поверителността, скоро ще интегрира специален Binance Smart Chain портфейл, според скорошно съобщение, предразполагайки потребителите на браузъра за DeFi екосистемата на BSC.

24.03.2021 8:40 2мин. четене

Basic Attention Token на Brave достигна нов ценови рекорд

Родната криптовалута на браузърът Brave, Basic Attention Token (BAT), достигна нов връх след като затвори над $1 за първи път. Заедно с пазарната си капитализация, BAT е нараснал с над 24% през последната седмица.

17.03.2021 21:04 2мин. четене

Brave изгражда собствен агрегатор за децентрализиран обмен

Уеб браузърът Brave, който възнаграждава своите 25 милиона потребители с токена си BAT, вгражда нова функционалност в своята платформа.

25.02.2021 14:27 3мин. четене