НАЧАЛО Алткойни

Brave изгражда собствен агрегатор за децентрализиран обмен

февруари 25, 2021 14:27 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Brave изгражда собствен агрегатор за децентрализиран обмен

Уеб браузърът Brave, който възнаграждава своите 25 милиона потребители с токена си BAT, вгражда нова функционалност в своята платформа.

Според неговата BAT Roadmap 2.0, обявена на 24-ти февруари, Brave създава агрегатор за децентрализиран обмен (DEX), както и нов ‘Brave Wallet’, който да замени настоящите му крипто портфейли.

Добавките ще разширят обхвата на фирмата отвъд сърфирането в мрежата до децентрализираното финансиране (DeFi), многомилиардната индустрия на крипто-базирани протоколи, които позволяват на хората да печелят лихви, да отпускат заеми и да търгуват токени, без да преминават през финансова институция.

Децентрализираната борса е онлайн пазар, където хората могат да търгуват с различни криптовалути, без тези токени да влизат в контакт с трета страна. DEX се различават от централизираните борси като Coinbase, която съхранява криптовалутните ключове на потребителите от тяхно име.

Докато DEX агрегаторът помага на потребителите да намерят и заключат възможно най-добрата цена на множество борси, пътната карта също така позволява на Brave потенциално да създаде свой собствен DEX – нещо, което компанията потвърждава, че проучва.

Една от целите ни е да направим токените и крипто лесни за използване за всички наши потребители“, заяви изпълнителният директор и съосновател на Brave Брендън Айх. 

“Персонализираният DEX, който планираме да проучим, би могъл да помогне за постигането на тази цел, като позволи на потребителите да обменят активи на по-ниски такси и с по-добър потребителски интерфейс и сигурност, като бъдат вградени в Brave.”

Brave вече разполага с widget-и за борсите Binance, Gemini и Crypto.com на началната си страница, така че потребителите могат лесно да се свържат със своите акаунти за обмен, без да влизат в уебсайт. Но децентрализираните борси отварят нови възможности за търговия.

Една от най-популярните децентрализирани борси е Uniswap, която е пионер в използването на “модела на постоянен производител на продуктови пазари“. 

Моделът позволява на хората да продават токени, дори да няма някой от другата страна на конкретната сделка. Например, ако сте имали даден токени и сте искали Polygon, не е трябвало да намерите някой с Polygon, който иска да купи вашия токен. Вместо това можете да въведете вашите токени в пул заедно с малко Етериум и след това да изтеглите еквивалентната стойност в Polygon.

Докато Uniswap въведе управленски токен след стартирането на борсата, Brave работи в обратна посока – изграждайки борса, която може да използва потреблението на своя токен, който има текуща пазарна капитализация над 750 милиона долара. 

В момента потребителите могат да дават бакшиши на доставчиците на съдържание, като използват приходите, които събират от гледане на реклами – свързан DEX представлява нов случай на употреба.

Подробностите за DEX агрегатора на Brave са оскъдни, но софтуерната компания казва, че ще се разграничи, като предостави отстъпки за притежателите на BAT, които използват родния токен за плащане на такси за транзакции – или всъщност дават отстъпки на потребители, които просто имат BAT в портфейла си. Всичко в браузъра.

Лесното използване е според нашия опит ключът към осиновяването“, каза Айх. 

“Намаляването на триенето води до нови слоеве потребители, докато работим за нормализиране на крипто за всички.”

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Цената на Terra Classic (LUNC) се изстреля с 25% след нова актуализация

Общността на Terra Luna Classic наскоро прие резолюция за справяне с несъответствие в последователностите, което засегна някои валидатори.

декември 2, 2023 22:00 2 мин. четене

Етериум до $3,000 през декември – какви са шансовете?

През по-голямата част от ноември цената на Етериум (ETH) се движеше в диапазн, като се колебаеше между $2,133 до $1,917. Тези ценови нива бяха тествани два пъти, което показва несигурност сред търговците. 

декември 2, 2023 20:00 2 мин. четене

Прогноза за цената на Polkadot – какво да следим

Пазарът на криптовалути като цяло е сравнително стабилен, но Polkadot (DOT) показа забележителен ръст, като се повиши с 2.5% до $5.55 само за последните 24 часа.

декември 2, 2023 17:00 2 мин. четене

Топ 3 криптовалути, които могат да се представят по-добре от Биткойн този месец

Въпреки забележителния ръст на Биткойн от септември насам, тези алтернативни криптовалути показват още по-силни ценови движения. Въпросът е: могат ли те да надминат печалбите на BTC през декември?

декември 2, 2023 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.