НАЧАЛО Алткойни

Basic Attention Token на Brave достигна нов ценови рекорд

март 17, 2021 21:04 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Basic Attention Token на Brave достигна нов ценови рекорд

Родната криптовалута на браузърът Brave, Basic Attention Token (BAT), достигна нов връх след като затвори над $1 за първи път. Заедно с пазарната си капитализация, BAT е нараснал с над 24% през последната седмица.

Basic Attention Token (BAT) достигна нов рекорд за всички времена от $1.35 на 17-ти март.

Криптовалутата се движи около $1.30 към момента на публикуване, според данни от CoinMarketCap.

През последните 24 часа активът нарасна с над 50%. Предишният му рекорд за всички времена беше записан на 9-ти януари 2018 г., когато затвори дневна свещ на ниво от $0.88.

Все повече случаи на използване на BAT

Това постижение идва на фона на плана на Brave за разширяване на полезността на токена. От компанията заявиха, че ще пуснат нов портфейл за достъп до децентрализирана борса.

Токенът BAT подхранва екосистемата на услугите на Brave, включително самия браузър. Чрез частния рекламен браузър, полезността на BAT се увеличи значително.

Браузърът има приблизително 25,4 милиона активни потребители месечно и близо 10 милиона ежедневни потребители. Според Brave, над 1 милион проверени потребители приемат BAT. Brave планира да интегрира BAT с търсачки, виртуални частни мрежи и магазини за електронна търговия. Може би на това се дължи скока на цените.

Движението на цените е тласнало и пазарната капитализация на BAT. В момента тя е повече от $1,9 милиарда.

Нова търсачка

В началото на този месец Brave обяви, че ще пусне своя собствена търсачка. Търсачката ще бъде достъпна както за мобилни устройства, така и за настолни компютри. Това е част от усилията за постигане на децентрализирана мрежа.

Търсачката, наречена Tailcat, значително ще подобри анонимността. Според Brave, Tailcat работи, без да събира потребителски IP адрес или лична информация. В прессъобщението се казва:

Под капака почти всички съвременни търсачки са или изградени от, или разчитат на резултатите от големите технологични компании. За разлика от тях, търсачката Tailcat е изградена върху напълно независим индекс, способен да осигури качеството, което хората очакват, но без да нарушава поверителността им.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Цената на Terra Classic (LUNC) се изстреля с 25% след нова актуализация

Общността на Terra Luna Classic наскоро прие резолюция за справяне с несъответствие в последователностите, което засегна някои валидатори.

декември 2, 2023 22:00 2 мин. четене

Етериум до $3,000 през декември – какви са шансовете?

През по-голямата част от ноември цената на Етериум (ETH) се движеше в диапазн, като се колебаеше между $2,133 до $1,917. Тези ценови нива бяха тествани два пъти, което показва несигурност сред търговците. 

декември 2, 2023 20:00 2 мин. четене

Прогноза за цената на Polkadot – какво да следим

Пазарът на криптовалути като цяло е сравнително стабилен, но Polkadot (DOT) показа забележителен ръст, като се повиши с 2.5% до $5.55 само за последните 24 часа.

декември 2, 2023 17:00 2 мин. четене

Топ 3 криптовалути, които могат да се представят по-добре от Биткойн този месец

Въпреки забележителния ръст на Биткойн от септември насам, тези алтернативни криптовалути показват още по-силни ценови движения. Въпросът е: могат ли те да надминат печалбите на BTC през декември?

декември 2, 2023 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.