НАЧАЛО Други

Крипто стартъп пуска блокчейн смартфон

ОКТ. 12, 2018 13:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Крипто стартъп пуска блокчейн смартфон

Сингапурската компания разкрива новия, базиран на блокчейн XPhone, на XBlockchain Summit в Бали, Индонезия.

Pundi X казват, че са създали нов смартфон, който работи изцяло на децентрализирана операционна система (OS).


https://twitter.com/DigitalLawrence/status/1049855684836175872XPhone се захранва от FunctionX, блокчейн екосистема, която позволява на потребителите да изпращат и получават данни. Точно както всеки друг смартфон, XPhone ще може да изпраща съобщения, да осъществява повиквания и да прехвърля данни. Целта е да се даде възможност за децентрализация на всички приложения, уеб сайтове, комуникации и данни.


FunctionX OS се базира на Android OS 9.0, което го прави съвместим с приложенията за Android и позволява по-лесно разработване на децентрализирани приложения (DApps).


Изпълнителният директор на Pundi X Зак Чия казва, че всяко устройство в Function X екосистемата ще бъде възел на Pundi X блокчейна (NPXS). Всеки телефон ще има собствен адрес и частен ключ, в опит да се постигнат нови нива на мащабируемост.

"Мащабируемостта в блокчейн се дължи на броя и географското разпространение на възлите. Докато някои блокчейн като Eтериум са постигнали възхитително разпространение на възли на 15 000 чрез протоколи, базирани на транзакции, е ясно, че постигането на критична маса от гледна точка на мащаба ще изисква нещо с фукнция за по-голямата част от мнозинството. Function X е отговорът.

Като предлагаме на хората изборът да бъдат независими от централизирана комуникационна мрежа, създадохме нова употреба за блокчейн, която може да бъде оценена и използвана от повечето хора."
Виждаме блокчейн като на подобен етап на развитие подобно на интернет в началото на 90-те години. Нов вид мрежа и децентрализиран протокол като Function Х ще бъде толкова трансформационен за блокчейн, колкото браузърът е за интернет. За начало, това поставя блокчейн в ръцете на милиони чрез смартфон и връща контрола на данните си обратно към тях, но също така отговаря на много други предизвикателства.

Pundi X е известен със своите POS системи, базирани на криптовалути. Компанията планира да пусне 100 000 устройства на световния пазар до 2021 г.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Diem Association: 'Ние не сме Facebook'

Американските законодатели поставиха под съмнение дали е правилно да се позволи на Facebook, а оттам и на Diem, да управляват криптовалута, предвид опасенията за поверителността, повдигнати през после...
ОКТ. 22, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100 милиона потребители притежават криптовалути в Индия

Според статистически данни, Индия е дом на най-големия брой собственици на крипто в света. Следват съответно САЩ и Русия на второ и трето място.Защо търговията с криптовалути е популярна в Индия?Една ...
ОКТ. 22, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света