НАЧАЛО Други

Крипто стартъп пуска блокчейн смартфон

октомври 12, 2018 13:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто стартъп пуска блокчейн смартфон

Сингапурската компания разкрива новия, базиран на блокчейн XPhone, на XBlockchain Summit в Бали, Индонезия.

Pundi X казват, че са създали нов смартфон, който работи изцяло на децентрализирана операционна система (OS).

https://twitter.com/DigitalLawrence/status/1049855684836175872

XPhone се захранва от FunctionX, блокчейн екосистема, която позволява на потребителите да изпращат и получават данни. Точно както всеки друг смартфон, XPhone ще може да изпраща съобщения, да осъществява повиквания и да прехвърля данни. Целта е да се даде възможност за децентрализация на всички приложения, уеб сайтове, комуникации и данни.

FunctionX OS се базира на Android OS 9.0, което го прави съвместим с приложенията за Android и позволява по-лесно разработване на децентрализирани приложения (DApps).

Изпълнителният директор на Pundi X Зак Чия казва, че всяко устройство в Function X екосистемата ще бъде възел на Pundi X блокчейна (NPXS). Всеки телефон ще има собствен адрес и частен ключ, в опит да се постигнат нови нива на мащабируемост.

„Мащабируемостта в блокчейн се дължи на броя и географското разпространение на възлите. Докато някои блокчейн като Eтериум са постигнали възхитително разпространение на възли на 15 000 чрез протоколи, базирани на транзакции, е ясно, че постигането на критична маса от гледна точка на мащаба ще изисква нещо с фукнция за по-голямата част от мнозинството. Function X е отговорът.

Като предлагаме на хората изборът да бъдат независими от централизирана комуникационна мрежа, създадохме нова употреба за блокчейн, която може да бъде оценена и използвана от повечето хора.“


Виждаме блокчейн като на подобен етап на развитие подобно на интернет в началото на 90-те години. Нов вид мрежа и децентрализиран протокол като Function Х ще бъде толкова трансформационен за блокчейн, колкото браузърът е за интернет. За начало, това поставя блокчейн в ръцете на милиони чрез смартфон и връща контрола на данните си обратно към тях, но също така отговаря на много други предизвикателства.

Pundi X е известен със своите POS системи, базирани на криптовалути. Компанията планира да пусне 100 000 устройства на световния пазар до 2021 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

CBDC са „комунизъм в най-чистата му форма“, твърди Робърт Кийосаки

Все повече държави и банки по света обмислят идеята за въвеждане на дигитални валути на централните банки (CBDC).

август 12, 2022 9:45 1 мин. четене

dYdX блокира сметки на потребители свързани с Tornado Cash

Протоколът за деривати dYdX потвърди в четвъртък сутринта, че е блокирал потребителски акаунти, които преди това са взаимодействали с Tornado Cash, в съответствие с новите санкции на САЩ.

август 11, 2022 19:00 1 мин. четене

Coinbase получи призовка от SEC

Coinbase е изправена пред разследване от страна на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ във връзка с нейните продукти за доходност и стейкинг, според тримесечната ѝ документация.

август 11, 2022 15:38 1 мин. четене

Крипто казиното Winz.io пусна собствена ротативка

Winz.io пуска собствена ротативка – Winz to the Moon.

август 11, 2022 13:21 1 мин. четене