НАЧАЛО Други

Крипто ще стане мейнстрийм, твърди председателят на CFTC

юли 26, 2022 15:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто ще стане мейнстрийм, твърди председателят на CFTC

Финансовите институции и регулаторните агенции започват да признават нарастващата роля на дигиталните активи в днешното общество.

CFTC често са били скептични и предпазливи по отношение на криптовалутите. През май нейният комисар Каролин Фам каза на инвеститорите да разглеждат крипто токените като „лотарийни билети„. Тя подчерта, че при повечето крипто проекти липсва оповестяване на информация за клиентите, което кара инвеститорите да вярват, че „гарантирано ще забогатеят”. 


През юни друг комисар на CFTC, Кристи Голдсмит Ромеро, призова за по-цялостни регулации и предупреди, че крипто пазарът в момента много наподобява банковия сектор в годините, предшестващи финансовата криза от 2008 г. 


Въпреки критичното естество на тези коментари, те поне са конструктивни и търсят да привлекат внимание върху проблеми, чиито преодоляване е ключово за дългосрочния успех на крипто сектора. 


От друга страна имаме SEC, които наскоро бяха критикувани от Сара Нетбърн, която е съдия по делото на SEC срещу Ripple. Както от CryptoDnes наскоро отразихме, Том Емър – председателят на Минесота в САЩ – критикува подхода на SEC, като ги обвини агенцията, че е “жадна за власт”, като се разправя с криптофирми, които не са под нейна юрисдикция. 


Председателят на CFTC Ростин Бенъм отбеляза нарастващия интерес на американците към цифровите активи по време на речта си на тема „Бъдещето на крипторегулирането“ в уебкаст на Brookings Institution, организиран на 25 юли. Той твърди, че криптовалутите като Биткойн и Етериум скоро могат да станат неразделна част от основните финансови портфейли в страната.


Днес сме тук, защото цифровите активи имат тенденция да стават част от основните американски портфейли, като проучванията и анкетите показват, че до един на всеки пет възрастни е инвестирал в криптовалута или я е използвал по друг начин.


Бенхам също така подчерта стремглавия ръст на броя на участниците в индустрията, което засилва по-нататъшния ѝ растеж. Той също така подчерта, че криптовалутите са най-добрият пример за „информационната епоха, която обитаваме в момента„, с определящата характеристика на „свободния, до голяма степен неограничен поток от информация„.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Дългосрочните притежатели държат 80% от всичкия Биткойн, според данни на Glassnode

Председателят на регулаторната агенция е на мнение, че има нужда от регулаторен подход, който да се ръководи от рисковете в крипто екосистемата, а не от рисковете в основната технология. Според него агенцията му е готова и добре оборудвана „да се справи с рисковете на паричните пазари за цифрови активи чрез пряк надзор„.


Макар и по-малко публични, усилията на CFTC, свързани с цифровите активи, се развиват заедно с пазара и сега сме ангажирани с по-активни и всеобхватни усилия в цялата агенция за регулиране на тези пазари с инструментите, с които разполагаме в момента.

Бенхам обяви, че като част от усилията за регулиране на тези пазари CFTC развива инициативата си LabCFTC, създадена от бившия председател Дж. Кристофър Джанкарло, в Служба за технологични иновации (OTI), за да се ангажира по-добре с финтех иноваторите и разширяващата се крипто индустрия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Очаква ни най-големия срив от десетилетия – Р. Кийосаки

Робърт Кийосаки, автор на книгата „Богат татко, беден татко“ предупреждава за голям финансов срив, който според него ще се отрази на Биткойн (BTC) и благородните метали.

септември 27, 2022 20:07 1 мин. четене

Редица американски щати съдят Nexo за нерегистрирано предлагане на ценни книжа

В понеделник щатските регулатори на ценни книжа в Калифорния и няколко други щата предприеха действия срещу Nexo Group, компанията майка на крипто заемодателя Nexo, като нарекоха продукта на компанията Earn Interest Product нерегистрирана ценна книга.

септември 27, 2022 17:40 1 мин. четене

Борсата FTX спечели търга за активите на Voyager Digital

Voyager Digital съобщи, че с оферта от около $1.4 милиарда на FTX спечели търга за активите на фалиралата компания.

септември 27, 2022 15:33 1 мин. четене

Путин връчи руско гражданство на Едуард Сноудън

Прословутият разобличител и бивш сътрудник на Агенцията за национална сигурност на САЩ Едуард Сноудън получи руско гражданство.

септември 27, 2022 9:00 0 мин. четене