НАЧАЛО Други

Крипто общността очаква Илон Мъск да премахне фалшивия профил на Сатоши Накамото от X

октомври 4, 2023 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто общността очаква Илон Мъск да премахне фалшивия профил на Сатоши Накамото от X

В крипто общността се засилва натискът върху Илон Мъск, собственик на социалната медийна платформа X. Този натиск е насочен към премахването на акаунт, който се представя за създателя на Биткойн Сатоши Накамото.

Освен това потребител, известен като Pledditor, изразява загриженост както за профила “Nakamoto“, така и за друг акаунт, използващ името “Bitcoin“. Pledditor твърди, че тези профили нарушават условията за ползване на услугата X, които изрично забраняват измамни и подвеждащи самоличности.

В правилата изрично се посочва, че на потребителите не е позволено да присвояват неправомерни самоличности, освен ако те не са ясно обозначени като пародийни акаунти. В нея също така се предупреждава срещу създаването на измамни профили, представляващи известни лица или организации.

В добре формулиран аргумент Pledditor сравнява това поведение със създаването на фалшиви акаунти за организации като “Tesla” или “Elon Musk”. Съобщава се, че Анди Роу управлява профила “Nakamoto” от 2018 г. насам. Въпреки неактивността му от октомври 2018 г., профилът се появи отново с публикация на 2 октомври 2023 г., в която се изразява интерес към проучване на различни аспекти на Бялата книга на Биткойн.

Крипто общността бързо се обедини зад позицията на Pledditor, като мнозина определиха профила като подвеждащ и призоваха за незабавни действия. Няколко членове дори споделиха минали случаи, в които са докладвали за такива заблуждаващи профили, но не са получили отговор от администраторите на X.

Този инцидент следва неотдавнашните критики на Илон Мъск към основните медии. Той изрази недоволството си от предаването на CBS News “60 минути“, като особено подчерта сензационния и пристрастен подход на предаването при отразяването на Сам Банкман-Фрийд, бившия главен изпълнителен директор на FTX.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

“Криптовалутите са за престъпници”, а банките плащат глоби за над $180 милиарда

Според данни, събрани от Violation Tracker, база данни за корпоративни нарушения, най-големите банки в САЩ, включително JPMorgan, Bank of America, Wells Fargo и Citigroup, са понесли значителни глоби на обща стойност $181 милиарда от началото на хилядолетието.

декември 8, 2023 21:00 1 мин. четене

2024 година ще е тежка за европейските платежни компании

Очаква се финтех компаниите, работещи в сектора на плащанията, да продължат да се сблъскват с предизвикателства до 2024 г., според оценка на Jefferies.

декември 8, 2023 19:00 1 мин. четене

Binance оттегли заявлението си за инвестиционен фонд в Абу Даби

Binance, призната за най-голямата борса за криптовалути в света, се отказа от получаването на лиценз за управление на колективен инвестиционен фонд в Абу Даби.

декември 8, 2023 17:30 1 мин. четене

Западът “забавя” развитието на глобалната икономика според президента на Русия

По време на инвестиционния форум “Russia Calling!” в Москва руският президент Владимир Путин подчерта значителните промени в световния икономически пейзаж.

декември 8, 2023 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.