НАЧАЛО Регулации

Крипто лобисти се присъединяват към делото на SEC срещу Ripple

22.09.2022 21:17 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто лобисти се присъединяват към делото на SEC срещу Ripple

Групата ще се включи по делото, което Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) заведе през 2020 г. срещу Ripple Labs.

Лобистката група за криптовалути Chamber of Digital Commerce (CDC) получи одобрение от федерален съд на САЩ да бъде amicus curiae (лат. – приятел на съда).

Съдията по делото на Ripple одобри молбата на CDC

В сряда съдия Анализа Торес от Окръжния съд на САЩ за Южния район на Ню Йорк удовлетвори молбата на CDC за разрешение да подаде кратка информация amicus curiae, която беше представена същия ден.

Миналата седмица CDC заяви, че в краткото си изложение не взема становище по въпроса дали продажбите на XRP от страна на Ripple са сделки с ценни книжа, но излага приложимия правен прецедент за първоначалното предлагане на цифрови активи и “запознава съда, че нито един федерален закон или регламент не урежда правната характеристика на цифров актив, записан в блокчейн.”

Краткият доклад amicus curiae обикновено се подава от лице или организация, която не е страна по делото, но ще подаде молба до съда за разрешение да представи кратък доклад с намерение да повлияе на решението на съда.

През декември 2020 г. Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) заведе дело срещу Ripple, в което твърди, че продажбата на XRP – собствения токен на XRP Ledger, който захранва платежната мрежа на Ripple – представлява предлагане на нерегистрирани ценни книжа на стойност над $1.38 милиарда.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Джейми Даймън иска ‘правилна’ регулация на стабилните монети


SEC също така посочи изпълнителния председател на Ripple Крис Ларсен и главния изпълнителен директор Брад Гарлингхаус като подсъдими за предполагаемо подпомагане и подстрекаване на действията на компанията.

Във вторник Ripple възрази срещу предложението на SEC, че може да поиска допълнително време и страници, ако други amicus curiae представят кратки становища, и заяви, че реакцията на SEC е “поредният прозрачен опит за допълнително забавяне на решаването на това дело и Съдът трябва да го отхвърли”.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Финансовият регулатор на Испания издаде предупреждение за нелицензираните крипто борси

Неотдавна Финансовият регулаторен орган на Испания, Националната комисия за пазара на ценни книжа (CNMV) издаде строго предупреждение срещу нелицензираните крипто борси, които работят в страната.

28.02.2024 20:50 2 мин. четене

Европа приема нови регламенти за незабавни плащания

Европейският съвет прие регламент, който има за цел да осигури широкото разпространение на незабавните плащания в евро за потребителите и предприятията в ЕС и държавите от ЕИП.

27.02.2024 16:00 1 мин. четене

Великобритания иска да определи криптовалутите за имущество

Правната комисия на Обединеното кралство представи предварителен законопроект, в който се предлага официалното класифициране на криптовалутите като уникална форма на лична собственост с цел да се установят по-ясни правни насоки за дигиталните активи.

24.02.2024 11:30 1 мин. четене

Държава от Далечния изток може да забрани Binance

На фона на нарастващия регулаторен натиск перспективата за забрана на Binance във Филипините е голяма и предизвиква вълнение в глобалния криптовалутен пейзаж.

22.02.2024 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.