НАЧАЛО Регулации

Крипто лобисти се присъединяват към делото на SEC срещу Ripple

септември 22, 2022 21:17 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто лобисти се присъединяват към делото на SEC срещу Ripple

Групата ще се включи по делото, което Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) заведе през 2020 г. срещу Ripple Labs.

Лобистката група за криптовалути Chamber of Digital Commerce (CDC) получи одобрение от федерален съд на САЩ да бъде amicus curiae (лат. – приятел на съда).

Съдията по делото на Ripple одобри молбата на CDC

В сряда съдия Анализа Торес от Окръжния съд на САЩ за Южния район на Ню Йорк удовлетвори молбата на CDC за разрешение да подаде кратка информация amicus curiae, която беше представена същия ден.

Миналата седмица CDC заяви, че в краткото си изложение не взема становище по въпроса дали продажбите на XRP от страна на Ripple са сделки с ценни книжа, но излага приложимия правен прецедент за първоначалното предлагане на цифрови активи и „запознава съда, че нито един федерален закон или регламент не урежда правната характеристика на цифров актив, записан в блокчейн.“

Краткият доклад amicus curiae обикновено се подава от лице или организация, която не е страна по делото, но ще подаде молба до съда за разрешение да представи кратък доклад с намерение да повлияе на решението на съда.

През декември 2020 г. Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) заведе дело срещу Ripple, в което твърди, че продажбата на XRP – собствения токен на XRP Ledger, който захранва платежната мрежа на Ripple – представлява предлагане на нерегистрирани ценни книжа на стойност над $1.38 милиарда.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Джейми Даймън иска ‘правилна’ регулация на стабилните монети


SEC също така посочи изпълнителния председател на Ripple Крис Ларсен и главния изпълнителен директор Брад Гарлингхаус като подсъдими за предполагаемо подпомагане и подстрекаване на действията на компанията.

Във вторник Ripple възрази срещу предложението на SEC, че може да поиска допълнително време и страници, ако други amicus curiae представят кратки становища, и заяви, че реакцията на SEC е „поредният прозрачен опит за допълнително забавяне на решаването на това дело и Съдът трябва да го отхвърли“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Губернаторът на Калифорния отхвърли въвеждане на строги крипто регулации

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм отхвърли законопроект, който щеше да наложи по-строги регулаторни мерки за крипто бизнесите, които работят в Златния щат.

септември 27, 2022 19:06 1 мин. четене

Kraken няма да се регистрира в SEC, твърди новото CEO

Бъдещият главен изпълнителен директор на крипто борсата Kraken съобщи, че фирмата не планира да се регистрира в Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

септември 26, 2022 13:47 1 мин. четене

Русия иска да позволи трансгранични плащания с криптовалути

Съобщава се, че руското министерство на финансите и централната банка са постигнали съгласие по законопроект, който позволява трансгранични разплащания с криптовалути, като по този начин се отхвърля предишното противопоставяне на Банката на Русия.

септември 23, 2022 18:53 1 мин. четене

Coinbase се сдоби с лиценз за работа в Нидерландия

Coinbase получи регулаторно одобрение да оперира в Нидерландия, превръщайки се в първата голяма крипто борса, която успява да се справи с това начинание.

септември 23, 2022 16:18 1 мин. четене