НАЧАЛО Регулации

Крипто лобисти се присъединяват към делото на SEC срещу Ripple

септември 22, 2022 21:17 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто лобисти се присъединяват към делото на SEC срещу Ripple

Групата ще се включи по делото, което Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) заведе през 2020 г. срещу Ripple Labs.

Лобистката група за криптовалути Chamber of Digital Commerce (CDC) получи одобрение от федерален съд на САЩ да бъде amicus curiae (лат. – приятел на съда).

Съдията по делото на Ripple одобри молбата на CDC

В сряда съдия Анализа Торес от Окръжния съд на САЩ за Южния район на Ню Йорк удовлетвори молбата на CDC за разрешение да подаде кратка информация amicus curiae, която беше представена същия ден.

Миналата седмица CDC заяви, че в краткото си изложение не взема становище по въпроса дали продажбите на XRP от страна на Ripple са сделки с ценни книжа, но излага приложимия правен прецедент за първоначалното предлагане на цифрови активи и „запознава съда, че нито един федерален закон или регламент не урежда правната характеристика на цифров актив, записан в блокчейн.“

Краткият доклад amicus curiae обикновено се подава от лице или организация, която не е страна по делото, но ще подаде молба до съда за разрешение да представи кратък доклад с намерение да повлияе на решението на съда.

През декември 2020 г. Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) заведе дело срещу Ripple, в което твърди, че продажбата на XRP – собствения токен на XRP Ledger, който захранва платежната мрежа на Ripple – представлява предлагане на нерегистрирани ценни книжа на стойност над $1.38 милиарда.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Джейми Даймън иска ‘правилна’ регулация на стабилните монети


SEC също така посочи изпълнителния председател на Ripple Крис Ларсен и главния изпълнителен директор Брад Гарлингхаус като подсъдими за предполагаемо подпомагане и подстрекаване на действията на компанията.

Във вторник Ripple възрази срещу предложението на SEC, че може да поиска допълнително време и страници, ако други amicus curiae представят кратки становища, и заяви, че реакцията на SEC е „поредният прозрачен опит за допълнително забавяне на решаването на това дело и Съдът трябва да го отхвърли“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Великобритания: Трябва ли да са забранени крипто продуктите за инвеститорите на дребно?

Регулаторите, вземащи политически решения във Великобритания не са единодушни по въпроса дали продажбата, пускането на пазара и разпространението на деривати и борсово търгувани облигации (ETN), свързани с криптовалути трябва да останат забранени за инвеститорите на дребно.

януари 26, 2023 13:30 2 мин. четене

Франция гласува за задължително лицензиране на крипто фирмите

След като в продължение на седмици френски служители призоваваха за по-строга крипторегулация във Франция, във вторник вечерта в Националното събрание на страната ще бъде гласуван нов регулаторен режим за криптофирмите.

януари 25, 2023 17:31 3 мин. четене

Ню Йорк предприема мерки за затягане на крипто регулациите

Финансовият регулатор на щата Ню Йорк се готви да публикува нови насоки, които имат за цел да предотвратят още един срив като този на FTX.

януари 24, 2023 21:05 2 мин. четене

Япония ще одобри определени стабилни монети до средата на 2023 г.

Все още няма възможност да се разбере дали стабилните монети, обезпечени с щатски долари ще бъдат разрешени в Япония до юни 2023 г., заяви FSA.

януари 24, 2023 18:26 2 мин. четене