НАЧАЛО Биткойн

Крипто китовете продължават да трупат Биткойн и Етериум – накъде се насочват цените?

10.05.2024 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто китовете продължават да трупат Биткойн и Етериум – накъде се насочват цените?

Биткойн, доминиращата криптовалута в световен мащаб, е изправена пред низходящ натиск, след като не успя да надхвърли границата от $64,000 миналата седмица.

В момента Биткойн (BTC) се търгува на цена от $61,800 с пазарна капитализация от $1.213 трилиона. Етериум (ETH) също се бори да запази позицията си над $3,000 на фона на по-широкото разпродажба на пазара. Има обаче забележим ръст в активността на китовете както за BTC, така и за ETH.

Според информация от Santiment, в рамките на вчерашния ден е имало значителна активност на китове. Портфейлите, държащи между 1,000 и 10,000 BTC, са натрупали монети на стойност приблизително $941 милиона, отбелязвайки отскок до най-високото си ниво на задържане през последните две седмици.

Главният изпълнителен директор на CryptoQuant Ки Йънг Джу вярва, че основите на Биткойн блокчейна са достатъчно стабилни, за да поддържат пазарна капитализация, три пъти по-голяма от текущия размер, което предполага потенциална ценова цел от $265,000.

Анализирайки консолидацията на Биткойн в рамките на диапазона от $61,000-$64,000 след халвинга, Rekt Capital прогнозира забавяне на цикъла. Това може да доведе до пик на бичия пазар около средата на септември до октомври 2025 г.

Прозрения от доставчика на блокчейн данни Lookonchain показват, че голям инвеститор изтегли 6,030 ETH (на стойност $18.09 милиона) от Binance. Това теглене е част от по-голям модел на акумулация, като китът придоби общо 10,758 ETH (оценени на $32.14 милиона) от 2 май насам.

Инвеститорът конвертира ETH в stETH и го депозира в платформата за децентрализирано кредитиране Aave. Впоследствие той е взел назаем стабилни монети на стойност $28.5 милиона от Aave, за да реинвестират в придобиването на още Етериум.

В момента ETH се търгува малко над $3,000, с потенциал за допълнителна корекция на цената до $2,700, ако не успее да задържи текущите си нива.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Инвеститор с огромни печалби от меме криптовалута след победата на Тръмп в съда

Проницателен крипто търговец е постигнал значителни печалби, като е инвестирал в меме монетата MAGA (TRUMP), която наскоро достигна исторически връх.

30.05.2024 7:30 2 мин. четене

Биткойн може да скочи до $1 милион в бъдеще заради този фактор

Въпреки че Биткойн (BTC) започна да консолидира скорошните си печалби, давайки стимул на редица активи на крипто пазара, зашеметяващата цена от $1 милион изглежда почти неизбежна имайки предвид 1 ключов фактор.

30.05.2024 6:30 2 мин. четене

Облигационните фондове на BlackRock инвестират в собствения Биткойн ETF на компанията

BlackRock, един от водещите световни мениджъри на активи, оповести в регулаторни документи, че през първото тримесечие неговите фондове, фокусирани върху доходите и облигациите, са инвестирали в акции на собствения си борсово търгуван фонд (ETF) за Биткойн.

29.05.2024 22:30 1 мин. четене

Слуховете за приемане на Биткойн в Аржентина са преувеличени, казва представител на Ел Салвадор

Неотдавнашните разговори между Аржентина и Ел Салвадор относно Биткойн подхраниха спекулациите за евентуално приемане на дигиталната валута в Аржентина.

29.05.2024 21:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.