Home

Крипто китовете са продали Биткойн за над $1.2 милиарда през последните 2 седмици

19.06.2024 20:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто китовете са продали Биткойн за над $1.2 милиарда през последните 2 седмици

Неотдавнашен доклад на CryptoQuant разкри, че големите притежатели, или така наречените „китове“, разпродават своите токени през последните две седмици.

Крипто китовете са продали Биткойн за над $1.2 милиарда в рамките на последните 2 седмици, вероятно използвайки брокери вместо отворените пазари.

Освен това трейдърите също не увеличават притежанията си, откакто цената на Биткойн беше над $70,000 през май, а търсенето от страна на китовете остава относително слабо.

Ликвидността на стабилните монети продължава да се забавя, отбелязвайки най-бавното темпо от ноември 2023 година насам.

Но какво причини тези внезапни разпродажби? Биткойн миньорите може би търсят други места, от които да печелят, особено като се има предвид бума на AI сектора, което води до разпродажби на BTC. Очевидно тези мощни компютри, използвани за копаене на крипто, също могат да изпълняват задачи с изкуствен интелект, което означава, че някои миньори може да се възползват от това тенденциозно развитие.

„Една от най-големите тенденции след халвинга на Биткойн тази година е, че копачите все повече се насочват към AI бизнесa“, сподели Луси Ху, старши анализатор в крипто фонда Metalpha в съобщение в Telegram. „Спадът на възнагражденията за копаене подтикна миньорите да търсят други канали за увеличаване на приходите.“

Тази промяна, съчетана с инвеститорите, които напускат рискови инвестиции на фона на силния долар, доведе до спад на цените на Биткойн от $71,000 през май до $65,000 към момента на писане на статията. Дори спот Биткойн ETF продължават да регистрират изходящи нетни потоци.

Като се вземат предвид всички тези фактори, някои дори прогнозират, че Биткойн може да падне до $60,000. Най-важният въпрос в момента е – ще успее ли Биткойн отново да възстанови бичата траектория и да се насочи към нов исторически връх?

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн проби $66,000 и продължава да върви нагоре

Биткойн (BTC) отново се върна на бичия път, като се приближи до ключовата бариера от $70,000.

19.07.2024 19:03 1мин. четене

Биткойн може да продължи нагоре, ако задържи това ниво на подкрепа

Аанализаторът Бенджамин Коуен предполага, че вероятността Биткойн (BTC) да отбележи значително ценово повишение ще нарасне, ако успее да надмине ключова пълзяща средна.

19.07.2024 17:30 1мин. четене

Близнаците Уинкълвос даряват $1 милион в Биткойн, за да подкрепят борбата за Сената срещу Елизабет Уорън

На 18 юли Тайлър Уинкълвос, съосновател на крипто борсата Gemini, обяви забележително политическо дарение на стойност $500,000 в BTC в подкрепа на кампанията на Джон Дийтън за Сената в Масачузетс.

19.07.2024 14:30 1мин. четене

Биткойн и Етериум опции на стойност $1.8 милиарда изтичат днес

Днес изтича срокът на валидност на опции за Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) на стойност близо $1.8 милиарда, което поражда очаквания за засилване на пазарните сътресения.

19.07.2024 14:06 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.