НАЧАЛО Алткойни

Крипто китовете държат 55% от предлагането на най-големите стабилни монети

03.04.2024 13:28 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто китовете държат 55% от предлагането на най-големите стабилни монети

Един от най-значимите бичи индикатори за пазара на криптовалути се крие в нарастващите резерви на стабилни монети.

Тази тенденция се очертава в резултат на широкото им използване за закупуване на различни криптовалути, като същевременно се запазва тяхната фиатна еквивалентност.

Прозренията на компанията за анализ на данни от веригата Santiment разкриват, че портфейлите, държани от китове, съдържащи активи за над $5 милиона, активно акумулират стабилни монети през последните три седмици.

Тази конкретна група е натрупала повече от 5% от общите запаси на известни стабилни монети като USDT, USDC, DAI и TUSD през този период от време. Към 1 април над 55% от циркулиращите стабилни монети бяха под контрола на портфейлите на китовете.

Santiment признава възможността китовете да изчакват значителна пазарна корекция, очаквайки възможността да направят големи покупки и да подсилят своите Биткойн (BTC) авоари.

По стечение на обстоятелствата на 1 април наистина се случи пазарна корекция. Анализът на данните на CryptoQuant, откри нетни притоци на стабилни монети в крипто борсите, което придава достоверност на гореспоменатата хипотеза.

Резервите от стабилни монети на борсите отбелязаха забележимо увеличение от началото на годината. Понастоящем в портфейлите на борсите се съхраняват приблизително 20.36 милиарда, което бележи най-високото ниво от повече от година насам.

Исторически погледнато, покачването на депозитите в стабилни монети предвещава рязко покачване на пазарната стойност на Биткойн. Следователно има по-голяма вероятност за повишена волатилност и възстановяване на цената на Биткойн в рамките на следващите няколко седмици.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Крипто кит купува Shiba Inu за милиони – цената скочи с над 20%

Според данни от Etherscan.io Shiba Inu (SHIB) кит е придобил 237 милиарда токена SHIB на стойност приблизително $6.3 милиона.

23.04.2024 20:33 2 мин. четене

Solana: Ще успее ли SOL да пробие над $300 през май?

Много ентусиасти очакват Solana да поеме по впечатляваща ценова траектория през този бичи сезон. През март токенът достигна значим крайъгълен камък, надхвърляйки $200, въпреки че по-късно се върна до $150.

23.04.2024 19:00 1 мин. четене

3 алткойна, които може да очакват експлозивен растеж според познат крипто експерт

Крипто стратегът, известен като Altcoin Sherpa, обръща внимание на три нови дигитални актива, които са готови за растеж през следващите седмици.

23.04.2024 13:30 1 мин. четене

Алткойн, който може да има огромен потенциал този пазарен цикъл

Известен трейдър е идентифицирал проект за игри на Етериум (ETH), който потенциално може да повтори успеха на Axie Infinity (AXS) в този пазарен цикъл.

23.04.2024 6:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.