НАЧАЛО Крипто Крими

Крипто измамници откраднаха $10 милиона от трейдър – полицията върна парите на жертвата

13.12.2023 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто измамници откраднаха $10 милиона от трейдър – полицията върна парите на жертвата

Британските власти наскоро върнаха £8 милиона под формата на Биткойн на търговец, станал жертва на измама преди шест години.

Търговецът е загубил средствата от група, която се е възползвала от експлойт в крипто борса, отмъквайки общо поне £22 милиона от множество потребители.

Миналата седмица звеното за борба с измамите и киберпрестъпленията в Ланкашир обяви успешното връщане на £8 милиона на жертвата. Тези пари са били взети от банда крипто измамници, базирана в Блекпул, които бяха осъдени по-рано през годината.

Групата се е насочила към потребителите на австралийската крипто борса CoinSpot в края на 2017 г., като се твърди, че е откраднала милиони. Процесът им е включвал конвертиране на откраднатата криптовалута в пари в брой с помощта на лице в Дубай, преди да я изперат чрез чуждестранни онлайн сметки.

Изправена пред трудности да похарчи сама всички откраднати пари, бандата според съобщенията е разпространила карти за подаръци на стойност £5,000 на непознати и е закупила автомобили на лица, с които се е запознала в местни кръчми.

Арестът на Джеймс Паркър, Кели Катън, Стивън Бойс, Джордан Робинсън и Джеймс Остин-Бедоус е извършен след любопитен инцидент, при който един от членовете на бандата се свързва с полицията, за да съобщи за кражба на 15 Биткойн токена от дъщеря си.

Разследващият детектив коментира:

Обаждането в полицията породи подозрения как една дама, живееща в скромни условия, в малък дом под наем в Блекпул, притежава такова значително скрито богатство.

След продължително разследване властите успешно възстановяват 445 BTC, чиято стойност по това време е била £22 милиона.

Членовете на бандата получиха присъди на обща продължителност над 15 години, като Джеймс Паркър, смятан за ръководител на бандата, избегна наказателно преследване, тъй като почина.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

ОФИЦИАЛНО: Основателят на Terra ще бъде екстрадиран в САЩ

До Куон, бившият криптовалутен магнат и създател на екосистемата Terra (LUNA), ще бъде екстрадиран в САЩ, за да отговаря по обвинения в измама.

22.02.2024 14:00 1 мин. четене

Фалшиви криптовалути използват БРИКС, за да крадат от инвеститорите

Изследователи в областта на сигурността установиха, че има тревожен ръст във фалшифицирането на криптовалути, като се обръща специално внимание на компаниите от списъка Fortune 100.

21.02.2024 7:00 2 мин. четене

Поредната крипто борса стана жертва на хакери – откраднати са над $26 милиона

Платформа за търговия с криптовалути, наскоро претърпя значителен пробив, в резултат на който бяха загубени BTC и ETH на стойност над $26 милиона.

19.02.2024 10:00 2 мин. четене

Американските прокурори предлагат 18 месеца затвор на бившия директор на Binance

Чанпен Джао, който преди отговаряше за Binance, е изправен пред потенциални последствия, които биха могли да окажат значително влияние върху начина, по който Съединените щати регулират и налагат спазването на правилата в крипто индустрията.

18.02.2024 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.