Home

Съоснователят на Samourai Wallet бе пуснат под гаранция

08.07.2024 7:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Съоснователят на Samourai Wallet бе пуснат под гаранция

Уилям Лонерган Хил, съосновател на Samourai Wallet, е пуснат под гаранция, след като през април бе арестуван за пране на пари и управление на нелицензиран бизнес за парични преводи. Конкретните условия за освобождаването му под гаранция все още са в процес на договаряне.

Екипът на защитата на Хил и Министерството на правосъдието спорят относно това къде трябва да остане по време на гаранцията си. Адвокатът му иска той да остане в Португалия със съпругата си, докато прокурорите предпочитат той да остане в Бруклин при сестра си.

Съучредителката на Хил, Кеоне Родригез, вече се призна за невинна и бе освободена под гаранция от $1 милиона. Пакетът от гаранции на Хил включва активи на стойност най-малко $3 милиона, които потенциално могат да нараснат до $4.4 милиона, ако той остане в Португалия.

Хил планира да оспорва обвиненията, като адвокатът му отбеляза, че делото може да се състои едва през 2025 г. поради продължителния процес по разкриване на фактите. Защитата твърди, че Samourai Wallet, наличен в App Store на Google от 2015 г. до 2024 г., не трябва да се счита за инструмент за пране на пари.

Също така се твърди, че обвиненията зависят от това дали Samourai Wallet е бил нелицензиран бизнес за парични преводи, което противоречи на тогавашните указания на FinCEN.

Сенаторите Синтия Лумис и Рон Уайдън са изпратили писмо до главния прокурор Мерик Гарланд, в което твърдят, че преследването на разработчиците на криптографски софтуери, като нерегистрирани предприятия за парични преводи, противоречи на указанията на FinCEN и може да задуши иновациите.

Хил трябва да се яви в съда на Южния окръг на Ню Йорк на 9 или 10 юли.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Chainalysis стартира инициатива за борба с фишинг измамите в крипто сектора

Chainalysis представи резултатите от операция Spincaster – мащабна инициатива, насочена към борба с фишинг измамите – вид измама, която причини значителни финансови загуби в крипто сектора от май 2021 г. насам.

18.07.2024 20:00 2мин. четене

Robinhood се изправя пред съдебна процедура във връзка с нарушения в рефералната програма

Федерален съдия постанови, че Robinhood трябва да плати $9 милиона за уреждане на съдебно дело относно програмата си за препорки, за която бе установено, че нарушава законите за защита на потребителите, изпращайки неправомерни съобщения.

18.07.2024 19:00 1мин. четене

ФБР разкри измамна крипто схема на стойност $2.5 милиона

ФБР и Кралската полиция на Тайланд разкриха „pig butchering“ схема, при която жертвите от САЩ са били измамени с над $2.5 милиона долара под формата на Tether (USDT).

18.07.2024 14:30 1мин. четене

Някой се опитва да разбие акаунтите на потребителите на Mt. Gox

На фона на продължаващото изплащане на дължимите средства на пострадалите потребители при хака на Mt.Gox, бяха регистрирани опити за неоторизиран достъп до сметките им.

18.07.2024 12:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.