НАЧАЛО Други

Крипто инвеститорите търсят по-големи печалби – ето къде ги намират

02.06.2024 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто инвеститорите търсят по-големи печалби – ето къде ги намират

Над $18 милиарда в криптовалута са се преместили в нови платформи, предлагащи награди за "заключване" на токени, което поражда опасения за потенциални рискове за потребителите и крипто пазара.

Нарастващата тенденция на “повторния стейкинг (restaking)” отразява повишеното поемане на рискове, тъй като цените на криптовалутите се покачват.

EigenLayer, стартиращо предприятие от Сиатъл, е в центъра на тази тенденция. След като набра $100 милиона от Andreessen Horowitz през февруари, EigenLayer привлече $18.8 милиарда в крипто активи, в сравнение с по-малко от $400 милиона преди шест месеца. Основателят Срерам Канън твърди, че повторният стейкинг (restaking) разширява традиционното стейкване, при което собствениците на крипто токени блокират активите си, за да потвърждават транзакции, като в замяна получават доходност.

Някои платформи издават нови токени, които представляват стейкнатите активи, които след това могат да бъдат повторно стейкнати за потенциално по-висока възвръщаемост.

Практиката е противоречива; някои анализатори предупреждават, че използването на нови токени като обезпечение на пазарите за кредитиране може да създаде рискови заемни цикли, основани на малък брой базови активи. Това може да дестабилизира крипто пазарите, ако много потребители излязат едновременно. Въпреки тези опасения, повторният стейкинг предлага атрактивна доходност, като потенциалната възвръщаемост е по-висока от типичните 3%-5% от стейкване в блокчейна на Етериум.

EigenLayer все още не е изплатила директно възнагражденията за стейкване на потребителите, като вместо това в момента разпространява своя собствен токен, EIGEN. Този спекулативен подход се счита за рисков, като потребителите се надяват на бъдеща стойност. Крипто светът остава разделен по отношение на рисковете от тази практика, но притокът на средства подчертава нарастващата му привлекателност сред инвеститорите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Търговията на Китай с Австралия връща нивата си отпреди Ковид пандемията

Въпреки десетилетието на политическо напрежение Китай, член на БРИКС, значително увеличава търговията си с Австралия.

22.06.2024 15:00 1 мин. четене

Топ мениджър на фондове намалява позициите си в Nvidia – ето защо

Пол Уик от Seligman Investments е намалил дела си в Nvidia, изразявайки съмнения относно бъдещия ръст на приходите на компанията.

22.06.2024 10:30 1 мин. четене

Китай предупреди Европа за потенциална “търговска война”

Германският министър на икономиката Роберт Хабек пристигна в Пекин на 21 юни на тридневно посещение на фона на ескалиращото търговско напрежение между Европейския съюз и Китай във връзка с предложените мита върху вноса на електрически превозни средства.

22.06.2024 10:00 2 мин. четене

БРИКС: Все повече азиатски държави подкрепят съюза в борбата срещу Запада

Министър-председателят на Малайзия Анвар Ибрахим планира да се присъедини към БРИКС – икономическия блок, представляващ страните от глобалния Юг.

22.06.2024 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.