НАЧАЛО Други

Ето колко пари е загубил NFT звездата Том Брейди от фалита на FTX

10.05.2024 5:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето колко пари е загубил NFT звездата Том Брейди от фалита на FTX

По време на скорошно специално комедийно шоу в Netflix, Том Брейди се оказа обект на подигравки от група комици, припомняйки си различни инциденти от дългата му кариера в NFL и след това.

Въпреки че много шеги бяха насочени към злополуките му на теренa, комикът Ники Глейзър се прицели в отчетената загуба на Брейди от $30 милиона в крипто.

Шегата на Глейзър се фокусира върху участието на Брейди във FTX, подигравайки се с ролята му на посланик.

Този комедиен удар произхожда от дело, заведено през лятото на 2023 г. срещу множество посланици на FTX, включително Брейди, твърдейки, че техните одобрения са накарали клиентите да се присъединят към платформата, която в крайна сметка фалира в края на 2022 г.

Връзката на Брейди с FTX включваше заснемане на реклами и съдържание за социалните медии, за което той получи $30 милиона, предимно в FTT токена на борсата.

Въпреки това, когато FTX се срина, което направи токените му безполезни, Брейди и бившата му съпруга Жизел Бюндхен, която също получи компенсация за изявите си в реклами на FTX, претърпяха значителни финансови загуби.

Съобщава се, че след падането на FTX Брейди се е опитал да се свърже със Сина Надер, ръководител на партньорствата на FTX, за помощ. Надер обаче не е била на разположение поради кризисна среща с бившия главен изпълнителен директор на FTX, Сам Банкман-Фрийд, който по-късно беше арестуван през януари 2023 г. по различни обвинения в измама. През март 2024 г. Банкман-Фрийд беше осъден на 25 години затвор и глобен с над $11 милиарда, отбелязвайки един от най-големите случаи на измама в историята.

Хумористичното отношение на Глейзър към крипто неволите на Брейди, макар и забавно, може да не отразява напълно истината, тъй като загубите на Брейди произтичат от връзката му с FTX, а не от преките инвестиции в криптовалути.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ръст на инфлацията в три германски провинции – какво означава това

Инфлацията в три германски провинции се повиши през май, което свидетелства за потенциално леко увеличение на националната инфлация в най-голямата европейска икономика, въпреки спада в една от провинциите.

30.05.2024 6:00 1 мин. четене

Все повече американци се насочват към крипто според проучване на Grayscale

Проучване, проведено от Grayscale и The Harris Poll, разкрива, че все повече американци се обръщат към криптовалутите.

29.05.2024 23:00 2 мин. четене

Пазарната капитализация на Nvidia е все по-близо до тази на Apple

Преди това само Microsoft Corp. (MSFT) и Apple са достигнали прага от $3 трилиона. Докато пазарната стойност на Apple междувременно спада, тази на Microsoft остава около $3.20 трилиона.

29.05.2024 22:00 2 мин. четене

Слуховете за приемане на Биткойн в Аржентина са преувеличени, казва представител на Ел Салвадор

Неотдавнашните разговори между Аржентина и Ел Салвадор относно Биткойн подхраниха спекулациите за евентуално приемане на дигиталната валута в Аржентина.

29.05.2024 21:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.