НАЧАЛО Регулации

Крипто индустрията във Великобритания процъфтява на фона на регулаторните сътресения

май 20, 2023 20:15 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто индустрията във Великобритания процъфтява на фона на регулаторните сътресения

Потенциалните ползи от регулаторната несигурност в Съединените щати за крипто индустрията в Обединеното кралство са тема на дискусия.

Както индустрията, така и министър-председателят на Обединеното кралство Риши Сунак виждат възможности в тази ситуация. Въпреки разклащането на крипто сектора в САЩ, някои членове на британската крипто индустрия остават оптимисти и смятат, че Обединеното кралство може да се възползва от регулаторните предизвикателства.

Министър-председателят Риши Сунак е гласовит поддръжник на крипто, откакто встъпи в длъжност през октомври. Дори по време на мандата си като министър на финансите при Борис Джонсън той изрази ентусиазъм спрямо технологията. Прокрипто позицията на Сунак като цяло е добре приета от индустрията.

Сунак вече очерта плановете си за утвърждаване на Обединеното кралство като глобален крипто център с цел привличане на предприятия и възможности за работа в страната.

Визията на министър-председателя спечели внимание и подкрепа от различни среди, включително Саймън Дженингс, изпълнителен директор на Британския бизнес съвет за крипто активи, който смята, че Обединеното кралство може да се възползва от инвестиции, създаване на работни места, данъчни приходи и разработване на иновативни продукти и услуги.

Зараждащата се крипто индустрия в Обединеното кралство, в съчетание с гъвкавостта при създаването на регулаторната ѝ рамка, подхранва оптимизма на компаниите. Темата за Брекзит, която е често коментирана и според мнозина предизвиква разделение, обедини блокчейн общността.

Напускането на Европейския съюз позволи на Обединеното кралство да очертае свой собствен регулаторен курс и много членове на индустрията виждат това като предимство.

Макар че има някои области, в които подходът на Обединеното кралство към криптовалутите, като например репресиите срещу крипто банкоматите, може да изглеждат различни от тези в други държави, общите настроения в индустрията остават положителни.

В неотдавнашен доклад на комисията по финанси бяха направени няколко предложения за регулиране на потребителската търговия с необезпечени криптовалути, като бяха направени паралели с регулациите на хазарта.

Въпреки че Министерството на финансите отхвърли това предложение, Британският бизнес съвет за криптоактиви смята, че статутът на Обединеното кралство като финансов епицентър на Европа, съчетан с интеграцията на крипто, значително ще подобри позицията на страната.

Подкрепата към крипто индустрията се простира отвъд националното правителство, като местните депутати също подпомагат компаниите в техния растеж.

Като водещ финансов център, Лондон е разглеждан оптимистично от мнозина и често се класира като най-добрия крипто център в света.

През 2022 г. секторът на финансовите и професионалните услуги в Обединеното кралство генерира значителен търговски излишък от £64 милиарда, който е най-високият в световен мащаб.

Освен това британските технологични компании привлякоха значителни инвестиции в размер на £24 милиарда, надминавайки комбинираните инвестиции на Франция и Германия.

Според Джо Дейвид, главен изпълнителен директор на Myna, крипто счетоводна компания, Европейският съюз изостава поради сравнително бавния темп на рационализиране на нормативната си уредба през последните четири десетилетия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Обединеното кралство затяга правилата за крипто реклама

Органът за финансов надзор (FCA) разкри нови правила, които ще влязат в сила на 8 октомври и с които се налагат по-строги правила за рекламодателите на крипто услуги в Обединеното кралство.

юни 8, 2023 15:59 2 мин. четене

Coinbase или Binance ще пострада повече от делата на SEC?

Малко след като заведе дело срещу най-голямата крипто борса в света, Binance, Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) вече предприе правни действия срещу друга платформа – Coinbase.

юни 7, 2023 19:00 2 мин. четене

Войната срещу Binance: SEC класифицира 61 криптовалути като ценни книжа

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) разшири обхвата на проверките си върху криптовалутите, като наскоро включи Binance в списъка си със съдебни действия.

юни 6, 2023 15:30 2 мин. четене

Нов законопроект в САЩ категоризира криптовалутите като стоки

Лидерите на републиканците в Камарата на представителите на САЩ представиха предварителна версия на законопроект, който има за цел да предефинира криптовалутите като стоки.

юни 5, 2023 8:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.