НАЧАЛО Биткойн

Крипто ентусиаст използва майнинг оборудването си за Биткойн да отглежда марихуана

май 21, 2023 14:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто ентусиаст използва майнинг оборудването си за Биткойн да отглежда марихуана

Бързото разрастване на криптовалутната индустрия накара много хора да гледат на добива на Биткойн (BTC) като на доходоносна възможност.

Някои лица обаче са намерили алтернативни приложения за устройствата за добив, като например отглеждането на канабис и зеленчуци.

Потребител на Twitter, известен като “Rev.Hodl“, сподели опита си от използването на оборудване за майнинг на Биткойн за подпомагане на растежа на разсада през студените месеци. В туит на 17 май Rev.Hodl изрази удовлетворение от резултатите.

Лицето разкри още, че добивното оборудване служи за множество цели извън отглеждането на канабис и зеленчуци. Те включват отопление на къщата им, дехидратор и същевременно използва излишната слънчева енергия в юртата им в офисната мрежа.

Rev.Hodl заяви, че майнинг оборудването превъзхожда традиционните електрически нагреватели и демонстрира своята универсалност. Лицето е нагласило консумацията на енергия на оборудването между 500-700W, за да поддържа температури от 21 градуса, дори когато температурите навън падат до -20 градуса, подчертавайки впечатляващите възможности на малкия ASIC компютър.

През януари крипто ютубърът Дрю Воск изследва различни методи за добив на криптовалути, включително добив чрез твърди дискове, 5G добив, чрез ASIC и Equihash добив.

Той смята, че графичните процесори (GPU) са по-малко жизнеспособни и идентифицира само четири графични карти, които могат да генерират печалба, по-голяма от разходите за електроенергия.

Освен това лица са потърсили екологично устойчиви подходи за добив на дигитални активи. Примерите включват използването на слънчеви панели и хидроенергия.

Националният парк “Вирунга” в Източно Конго използва хидроелектрическа енергия за добив на Биткойн, за да осигури финансиране за опазване на горите и дивата природа.

Проучване подчерта потенциала на включването на добива на Биткойн в системите за слънчева енергия. Това интегриране би могло да повиши стабилността и мащабируемостта на мрежата, като същевременно остане рентабилно, задоволявайки 99% от търсенето на крайните потребители, както бе съобщено през февруари

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

БРИКС: Какво ще стане ако Мексико се присъедини?

Според доклад на Bloomberg Мексико е една от 19-те държави, които са проявили интерес да се присъединят към БРИКС. Въпреки това от Мексико все още не са подали официалното си заявление за присъединяване към алианса.

юни 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Изкуственият интелект предсказва прогреса на Биткойн за 2023 – Кога е следващият бичи пазар?

Изкуственият интелект (AI) представлява нова граница в областта на криптовалутните инвестиции, и много се очаква от неговата способност да предсказва трендовете на пазара на Биткойн.

юни 1, 2023 19:33 5 мин. четене

Nvidia стигна до трилион долара на фона на AI бумa

Благодарение на нарастващото търсене на технологии за изкуствен интелект, Nvidia за кратко се присъедини към клуба на компаниите с пазарна капитализация от трилион долара.

юни 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Още една държава зарязва долара, за да купува петрол

В сряда Уилям Руто, президентът на Кения, представи нова инициатива за справяне с кризата с долара, която включва приемане на стратегия за закупуване на петрол с националната валута – кенийския шилинг.

юни 1, 2023 15:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.