НАЧАЛО Други

Крипто е ‘важно за бъдещата финансова системата’ – Централната банка на Хонконг

юли 19, 2022 10:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто е ‘важно за бъдещата финансова системата’ – Централната банка на Хонконг

Главният изпълнителен директор на Хонконгския паричен орган (HKMA) Еди Юе заяви, че въпреки недостатъците в сектора на криптовалутите, този отрасъл вероятно ще играе централна роля в бъдещите финансови системи.

В изказване по време на срещата на финансовите служители на Г-20 Юе отбеляза, че технологията, задвижваща повечето крипто проекти, може да бъде адаптирана, за да отговаря на изискванията на общата финансова система, съобщи Reuters на 17 юли. 


Юе също така призова за регулиране на сектора, за да се избегнат свързаните с него рискове като неотдавнашния срив на екосистемата Terra (LUNA). Стабилните монети и криптоборсите са портали към проектите DeFi и Юе смята, че е по-лесно да се регулират те, отколкото самите продукти.


„Въпреки инцидента с Terra-Luna смятам, че криптовалутите и DeFi няма да изчезнат – макар че може да бъдат задържани – защото технологията и бизнес иновациите, които стоят зад тези разработки, вероятно ще бъдат важни за бъдещата ни финансова система.“


Нагласите на Юе тразяват дългогодишния приятелски подход на HKMA към криптовалутите. През януари 2022 г. институцията публикува изявление, в което се посочва, че органът е отворен да приеме ползите от финансовите иновации, като същевременно признава свързаните с тях рискове.


Напоследък институцията се фокусира повече върху регулациите на стабилните монети, особено след срива на екосистемата Terra. 

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн ‘ще бъде част от портфолиото на всеки’, твърди бившето CEO на Blackrock

В неотдавнашния дискусионен документ на банката относно нейната цифрова валута на дребно на централната банка (CBDC), e-HKD, HKMA предупреди, че стабилните монети могат да подкопаят долара на страната.

HKMA отбеляза, че ако една-единствена стабилна монета стане по-популярна, местната валута ще бъде значително подкопана.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Кредиторите подкрепят плана за реструктуриране на CoinFlex

Кредиторите на CoinFlex подкрепиха плановете за преструктуриране на крипто борсата в първите часове на гласуването.

септември 26, 2022 8:05 1 мин. четене

Краят е тук, предупреждава Робърт Кийосаки

Робърт Кийосаки – авторът на книгата за лични финанси „Богат татко, беден татко“ – отново сподели коментари за влошените икономически обстоятелства. 

септември 25, 2022 19:49 1 мин. четене

Пентагонът ще търси заплахи за националната сигурност в крипто пространството

Според доклад, публикуван в петък от The Washington Post, Пентагонът, централата на Министерството на отбраната на САЩ, е стартирал нова програма за преглед на различни криптовалути и определяне на заплахите, които те могат да представляват за националната сигурност.

септември 25, 2022 14:26 1 мин. четене

Какво може да сложи края на крипто зимата, според Чарлз Хоскинсън

Създателят на Cardano (ADA) твърди, че е открил катализатора, който ще сложи край на крипто зимата и ще предизвика масивно рали в цялата индустрия.

септември 25, 2022 11:55 1 мин. четене