НАЧАЛО Други

Крипто браузърът на Opera прави интеграция с BNB Chain

май 9, 2022 18:04 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто браузърът на Opera прави интеграция с BNB Chain

Opera, компанията зад популярния мултиплатформен уеб браузър, добави поддръжка за BNB Chain.

На 15-ти февруари Binance обяви старта на BNB Chain, който нарече „Еволюцията на Binance Smart Chain„. Binance каза, че мрежата на BNB Chain има два компонента:

  • „BNB Beacon Chain (по-рано Binance Chain) – BNB Chain Governance (стейкинг, гласуване)“
  • „BNB Smart Chain (BSC) (по-рано Binance Smart Chain) – EVM съвместими, консенсусни слоеве и с хъбове към много вериги“

Според доклад от 5-ти май, потребителите на крипто браузъра на Opera вече имат достъп до базирани на BNB децентрализирани апликации (dApps) на Android, iOS и настолни устройства.

Потребителите вече могат да закупят BNB токенa с фиат чрез вградения крипто портфейл на Opera, в допълнение към прехвърлянето на токена между адресите. Обширният списък с dApps, достъпен чрез BNB Chain, включва достъп до няколко популярни децентрализирани борси (DEX), като PancakeSwap, 1inch и BiSwap.

НЕ ИЗПУСКАЙБиткойн продължава спада си, достигайки $33,000

Според прессъобщение, издадено от Opera на 14-ти април, „Web3 набира скорост, като рекордните 34 хиляди разработчици се присъединиха към пространството през 2021 г., за да работят върху нарастващ брой dApps„. За съжаление, „изживяването на Web3 за потребителите обаче често е далеч от интуитивно и традиционно не е оптимизирано за потребители на iOS.“ С наскоро въведената поддръжка за iOS, крипто браузъра на Opera – „специален Web3 браузър с вграден крипто портфейл, който не е попечителстван“ – изглежда „подготвен да засили приемането и да улесни употребата“.

В прессъобщението се посочва, че версията на крипто браузъра на Opera за iOS „следва по-ранната бета версия за Mac, Windows и Android“ и че целта на проекта е „опростено потребителско изживяване в децентрализирани приложения (dApps), игри и платформи за метавселена„.

Браузърът „включва агрегатор за новини и данни, наречен ‘Crypto Corner’, персонализирана начална страница, фокусирана върху крипто информация и актуализации на живо, цени на крипто активи и такси за газ, както и крипто събития, airdrops и дори подкасти.“

Йорген Арнесен от Opera каза:

Интересът към Web3 продължава да расте. Проектът за крипто браузър на Opera е създаден, за да опрости потребителското изживяване на Web3, което често е объркващо за масовите потребители. Opera вярва, че Web3 трябва да бъде лесен за използване, за да достигне пълния си потенциал и масово приемане.

Ето какво означава крипто поддръжка:

В проекта за крипто браузър на Opera потребителите получават достъп до интегриран крипто портфейл без попечителство, поддържащ блокчейн екосистемите на Етериум, Polygon и Celo с повече предстояща интеграция на различни блокчейни, която вече е в пътната карта. Основните характеристики на браузъра включват крипто портфейл без попечителство с възможност за закупуване на крипто с фиат, изпращане, получаване и обмен на токените на всеки поддържан блокчейн, както и безпроблемен и директен достъп до децентрализирани борси, базирани на Web3 NFT и гейминг dApps – включително над 7,000 услуги, базирани на Polygon. Web3 може да бъде достъпен толкова лесно, колкото достъпът до всеки уебсайт на Web2.

iOS браузърът също може да се похвали с възможността да възстанови всеки портфейл, съвместим с Етериум Виртуална Машина (EVM), с родния портфейл на Opera, което позволява на потребителите да интегрират своите съществуващи активи и баланси в актуализацията на своя крипто браузър.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Децентрализираните финанси (DeFi) ще превземат традиционните, твърди анализатор

Opera също спомена, че:

Браузърът също е проектиран да се справи с [проблемите, свързани с разрастването на] крипто пространството. Тъй като Web3 се разраства, потребителите и разработчиците все повече търсят по-ефективни и екологично чисти PoS вериги от втори слой, които позволяват по-евтини транзакции и много по-ниска консумация на енергия от блокчейни с PoW алгоритми. За да се справи с това, Opera си партнира с Polygon и ще интегрира повече PoS вериги в бъдеще. Polygon консумира само 0.00079 теравата (TWh) електроенергия годишно – значително по-малко от енергоемките PoW блокчейн мрежи, които консумират средно между 35 и 140 (TWh) на година.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Майкъл Бъри предупреждава, че предстои икономическа зима

Майкъл Бъри, инвеститорът предвидил ипотечната криза от 2008 г., продава почти всички активи от портфейла си, предупреждавайки за масивен срив на фондовия пазар. 

август 19, 2022 17:43 1 мин. четене

Украинският крипто фонд похарчи $54 милиона за военно снаражение

Един от военните фондове с нестопанска цел в Украйна е похарчил $54 милиона от даренията си в криптовалута за военно оборудване, докато страната навлиза в 25-ата си седмица от нахлуването на Русия.

август 19, 2022 15:16 1 мин. четене

Мартин Шкрели предполагаемо загубил $450,000 в крипто

Бившият хедж фонд мениджър Мартин Шкрели твърди, че масовият срив на неговата криптовалута, наречена Мартин Шкрели Ину (MSI), се дължи на хакерска атака, която е резултат от опит за изтегляне на порнографски файл.

август 18, 2022 21:05 1 мин. четене

Robinhood значително намали офертата си за придобиване на Ziglu

Robinhood понижи офертата си за придобиване на британската финтех компания Ziglu, като намали първоначално предложения размер на сделката от $170 милиона на $72.5 милиона на фона на бурните времена за крипто стартъпите.

август 18, 2022 19:22 1 мин. четене