НАЧАЛО Други

Крипто борсата KuCoin наема топ адвокатска фирма, за да се бори с американските регулатори

29.05.2024 18:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто борсата KuCoin наема топ адвокатска фирма, за да се бори с американските регулатори

Борсата KuCoin е ангажирала адвокатската кантора A&O Shearman за управление на правните въпроси с Министерството на правосъдието на САЩ (DOJ) и Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC).

През март CFTC заведе дело срещу KuCoin, обвинявайки я компанията, че е участвала в незаконни извънборсови фючърсни сделки със стоки и други сделки със стоки на дребно без надлежна регистрация. В иска се твърди, че KuCoin е подпомагала търговията със стоки като Биткойн, Етериум и Лайткойн, което я поставя под регулаторната юрисдикция на CFTC.

CFTC иска финансови санкции, забрани за търговия и съдебна заповед за предотвратяване на бъдещи нарушения на Закона за стоковите борси (CEA) и разпоредбите на CFTC.

Впоследствие Министерството на правосъдието също заведе дело срещу KuCoin и двама от нейните съоснователи, като се позова на нарушения на Закона за банковата тайна.

Министерството на правосъдието твърди, че KuCoin не е прилагала политиките за борба с прането на пари (AML), като е позволила извършването на подозрителни транзакции на стойност над $4 милиарда. Освен това се съобщава, че платформата не е приложила процедурите по опознаване на клиентите (KYC) от юли 2019 г. до юни 2023 г., въпреки че през 2018 г. е обявила нова KYC система.

Прокурорите от Ню Йорк отбелязаха, че незадължителната политика на KuCoin за KYC е допринесла значително за нейния растеж. Лиу подчерта ангажимента на компанията да си сътрудничи с регулаторните органи за постигане на благоприятен резултат.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Топ банката на Сингапур планира да управлява $370 милиарда до 2 години

DBS Group, която е най-голямата банка в Югоизточна Азия, се стреми към това да управлява 500 милиарда сингапурски долара ($369.7 милиарда) до 2026 г.

13.06.2024 14:00 1 мин. четене

Уорън Бъфет е изпуснал $4.5 милиарда в печалби от Apple

Уорън Бъфет постигна забележителен рекорд за натрупване на богатства както по време на бичи, така и по време на мечи пазари и беше коронован за „Оракулът от Омаха“.

13.06.2024 13:30 2 мин. четене

Чарлз Хоскинсън коментриа слуховете за партньорство на Cardano с Илон Мъск

Наскоро Тони Едуард, домакин и основател на Thinking Crypto, проведе интервю с Чарлз Хоскинсън, създателят на Cardano, в което той имаше възможност да изрази мнението си за проваления потенциал на сътрудничеството с главния изпълнителен директор на Tesla и собственик на X (Twitter) Илон Мъск.

13.06.2024 11:30 2 мин. четене

Топ американска банка разкрива интегрирането на AI за големите си инвеститори

Акцентът на плана на банката бе даден от Ребека Хил, ръководител на отдела за управление на богатството в Morgan Stanley в Австралия.

13.06.2024 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.