НАЧАЛО Финтех

Краят на кредитните карти наближава, според централната банка на Бразилия

август 16, 2022 18:35 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Краят на кредитните карти наближава, според централната банка на Бразилия

Ръководителят на централната банка на Бразилия Роберто Кампос Нето смята, че кредитните карти са на ръба на изчезването поради ръста на откритите плащания между различни сметки.

По време на изказване на събитие, посветено на криптовалутите, и както съобщава Reuters, Кампос Нето прогнозира, че скоро потребителите ще контролират всички аспекти на финансовия си живот в един „интегратор“ на мобилния си телефон, вместо да имат много приложения от различни банки.

Това ще позволи разработването на продукти за управление на парични средства, между които физическите лица и потребителите ще могат да избират, като плащанията ще се извършват от системата за незабавни плащания Pix, добави той.

Pix е бразилският метод за разплащане от сметка към сметка, който стартира през 2020 г. Платформата е широко приета от бразилците и вече изпреварва по обем трансакциите с кредитни и дебитни карти в страната.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Monero завърши актуализация за сигурността на транзакциите


Тази система елиминира необходимостта от притежаване на кредитна карта. Мисля, че в скоро време кредитните карти ще престанат да съществуват„, казва Кампос Нето, като отбелязва, че банките вече са започнали да използват Pix, за да предлагат кредити.

Според Кампос Нето Pix може да се разпространи първо „поне“ в Латинска Америка. Той каза, че Канада също е проявила интерес към системата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Повечето най-влиятелни финтех компании са свързани с крипто

Разрастването на сектора на финансовите технологии залива света като приливна вълна, носейки със себе си портфейли за дигитални плащания, инвестиционни платформи и криптовалутни борси.

септември 21, 2022 10:30 1 мин. четене

Ledger влизат в партньорство с гиганта Best Buy

Компанията, която предлага крипто портфейлите Ledger, си партнира с водещия търговец на дребно на потребителска електроника и софтуерни устройства Best Buy, за да направи портфейлите Ledger леснодостъпни за милиони потребители.

септември 20, 2022 20:45 1 мин. четене

Nasdaq навлиза все по-дълбоко в крипто пространството

Фондовата борса Nasdaq може скоро да стартира услуги за попечителство на криптовалути. Целта на този ход е да се разшири гамата от услуги, предоставяни от оператора в областта на криптовалутите.

септември 20, 2022 17:03 1 мин. четене

ЕЦБ избира Amazon за разработване на дигиталното евро

Технологичният колос Amazon беше избран от Европейската централна банка (ЕЦБ) заедно с още четири компании да окаже съдействие при разработването на потребителски интерфейси, предназначени за дигиталното евро.

септември 19, 2022 10:00 1 мин. четене