НАЧАЛО Други

Краят на Terraform дойде – компанията подаде заявление за фалит

22.01.2024 13:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Краят на Terraform дойде – компанията подаде заявление за фалит

При изненадващ развой на събитията проектът за стабилни монети TerraUSD (UST) и неговият създател Terraform Labs са изправени пред процедура по несъстоятелност по глава 11 в САЩ.

Сътресенията започнаха с катастрофалното обезценяване на UST през май 2022 г., което предизвика вълни за целия пазар на криптовалути и остави инвеститорите с изпарили се милиарди долари.

В хода на разглеждането на молбата за обявяване в несъстоятелност някога оптимистичното финансово състояние на Terraform Labs, според Reuters, разкрива сурова реалност. Очакваните активи и пасиви сега варират между $100 и $500 милиона, което е значително отклонение от възвишените стремежи, които компанията някога хранеше.

Към сложността на ситуацията се прибавя и фактът, че група от кредитори, наброяващи между 100 и 200 души, сред които и известни структури като TQ Ventures и Standard Crypto, сега се сблъскват с несигурно бъдеще в последствие.

Въпреки надвисналата сянка на неплатежоспособност Terraform Labs се крепи на искрица надежда. Компанията се ангажира да изпълнява задълженията си към служителите и доставчиците, без да разчита на външно финансиране.

Нещо повече, те изразяват решимост да разширят своите Web3 предложения, което е сигнал за отчаян опит да спасят стойността на остатъците от своята империя. Въпреки това на хоризонта се събират правни буреносни облаци за Terraform Labs, като съдебните битки се развиват както в Сингапур, така и в Съединените щати.

Най-сериозното предизвикателство идва от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC), която е въоръжена със съдебен иск за измама на стойност $40 милиарда, който е надвиснал над бъдещето на компанията.

Неотдавнашно съдебно решение на САЩ допълнително усложнява нещата, като класифицира токените Luna and Mirror (MIR) като ценни книжа, добавяйки още едно ниво на сложност към и без това неясната ситуация.

Анализаторите от сектора предвиждат, че фалитът може да има трайни последици за пазара на стабилни монети. Очаква се регулаторният контрол да се засили, което може да доведе до по-строг надзор и повишен скептицизъм на инвеститорите.

Terraform Labs се оказва в опасна ситуация, тъй като се бори с коварния път на фалита, изправя се пред правни предизвикателства и отчаяно се стреми да си върне доверието, което зрелищно загуби.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Тази държава отказва да се присъедини към съюза

Министерството на външните работи на Мексико наскоро отговори на спекулациите относно потенциалния интерес на страната относно присъединяване към групата БРИКС, която се състои от нововъзникващи икономики.

04.03.2024 20:20 2 мин. четене

5 акции, които да избягвате на фона на икономическото състояние на САЩ

Въпреки че в момента пазарите на акции в САЩ са на исторически високи нива, инвеститорите трябва да бъдат предпазливи.

04.03.2024 16:40 3 мин. четене

Икономиката на ОАЕ може драстично да се разрасне през 2024 година

Прогнозите са, че икономиката на Обединените арабски емирства (ОАЕ) ще нарасне с 5% през 2024 г., което е значително увеличение спрямо отчетения през миналата година ръст от 3.4%.

04.03.2024 12:29 1 мин. четене

Ето какво мисли милиардерът Рей Далио за настоящия фондов пазар

Рей Далио, основателят на Bridgewater, наскоро сподели своята гледна точка за сегашното състояние на фондовия пазар, като посочи, че не смята, че той е в балон.

04.03.2024 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.