НАЧАЛО Регулации

Регулациите на стабилните монети в САЩ се нуждаят от цялостен подход

февруари 24, 2023 8:21 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Регулациите на стабилните монети в САЩ се нуждаят от цялостен подход

Съединените щати се нуждаят от "цялостен" подход към регулирането на пазара на криптовалути, включително на стабилните монети.

Кристин Смит, главен изпълнителен директор на Blockchain Association, американска нестопанска организация от крипто индустрията, каза по време на интервю, че регулаторите са действали твърде бързо, като мнозина във Вашингтон да се чувстват “изгорени” и “предадени” заради срива на FTX миналата година.

Конгресът и крипто законодателството

Конгресът трябва да има водеща роля в създаването на крипто законодателство, въпреки че може да забави процеса. Смит заяви, че този отворен процес ще позволи индустрията да бъде разгледана цялостно, с по-голямо участие от нейна страна.

Тя добави, че регулаторните органи не е редно да действат с прекомерно предприемане на действия по прилагане и споразумения, тъй като този подход е адекватен при “много специфични факти и обстоятелства”.

Участие на индустрията в отворен процес

Смит заяви, че цялата криптоиндустрия трябва да участва в създаването на по-отворен процес за законодателството. Това би означавало Конгресът да поеме контрол върху крипто законодателството и пазарът да бъде разгледан цялостно.

Трудности на Конгреса

За Конгреса е трудно да поеме контрола върху крипто законодателството, защото много хора във Вашингтон, които са били близки до бившия главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрид и FTX, се чувстват изгорени и предадени заради срива на борсата.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Сенатор в САЩ иска да прокара стриктни крипто регулации


Надежда за регулиране на стабилните монети в САЩ

Смит се надява, че регулацията на стабилните монети скоро ще се случи в САЩ, като каза, че Конгресът я разглежда “от 2019 г.” и “работата е свършена”.

Регулиране на крипто рисковете

Регулаторите трябва да гледат повече на регулирането на крипто пазара и да въведат правила, съгласно специфичните за пространството рискове, тъй като те се различават от тези при традиционните финансови услуги.

Смит предложи регулацията на стабилните монети и “пазарната страна” да бъде приоритетна пред законодателното уреждане на криминалната дейност, свързана с крипто. Тя смята, че публичните счетоводни книги я правят “много по-прозрачна”, от традиционната финансова система.

Фокус върху стабилните монети и регулирането на пазарната страна

Според Джейк Червински, главен директор по политиките на Blockchain Association, фокусът трябва да бъде върху регулирането на стабилните монети.

Той отбеляза, че нито Комисията по ценните книжа и фондовите борси, нито Комисията за търговия със стокови фючърси имат правомощията да “регулират цялостно криптовалутите”, независимо от това колко изпълнителни действия ще заведат.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Фед ще преразгледа надзора и регулирането след фалита на Silicon Valley Bank

Председателят на Федералния резерв (Фед), Джером Пауъл публично призна, че неговият регулатор е бил изненадан от внезапния срив на Silicon Valley Bank (SVB), въпреки че е отговарял за надзора ѝ.

март 24, 2023 8:00 3 мин. четене

“Криптовалутите нямат фундаментална стойност”, твърди доклад на администрацията на Байдън

Администрацията на Байдън наскоро публикува икономически доклад, в който подробно се разглеждат Биткойн и криптоактивите.

март 23, 2023 11:00 2 мин. четене

Подходът на SEC подкосява иновациите, твърди директорът на SkyBridge Capital

САЩ се нуждаят от повече инициативи в подкрепа на крипто, за да балансират регулаторните правомощия на SEC – изпълнителен директор на SkyBridge Capital.

март 23, 2023 8:00 2 мин. четене

САЩ изследват мерки срещу потенциално разрастване на банковата криза

Горната граница на депозитното застраховане в рамките на FDIC е $250,000, но неотдавнашните банкови сривове доведоха до дискусии за увеличаване на тази сума.

март 22, 2023 17:00 2 мин. четене