НАЧАЛО Алткойни

Kraken отрича слуховете за премахване на Tether в Европа

19.05.2024 22:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Kraken отрича слуховете за премахване на Tether в Европа

Kraken, водеща борса за криптовалути, потвърди, че не планира да извади Tether (USDT) от списъка си в с предлагани активи за търговия в Европа, въпреки нарастващите опасения относно стабилността и регулаторното съответствие на стабилните монети.

Тази информация идва на фона на засиления контрол в крипто общността и значителните регулаторни промени.

Представител на Kraken наскоро потвърди ангажимента на борсата да поддържа Tether и неговите търговски двойки в Европа, противопоставяйки се на по-ранни съобщения, които предполагаха, че Kraken може да прекрати поддръжката на USDT поради предстоящото законодателство за пазарите на криптоактиви (MiCA).

Решението подчертава стратегическия фокус на Kraken върху поддържането на ликвидност в евро, за да обслужва по-добре европейските си потребители.

Тази позиция заслужава внимание, особено след като други борси като OKX коригираха своите предложения по отношение на USDT в отговор на регулаторния натиск. Решението на Kraken да продължи да поддържа Tether сигнализира за нейната увереност в справянето с регулаторните предизвикателства, като същевременно отговаря на нуждите на клиентите.

Освен това Kraken разширява своя регулаторен обхват чрез придобиването на TradeStation Crypto, подразделение за дигитални активи на TradeStation Group в рамките на Monex Group. Този ход подчертава амбицията на Kraken да засили пазарното си присъствие и регулаторното съответствие в САЩ.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

ИЗВЪНРЕДНО: Стана ясна датата за одобрение на спот Етериум ETF според анализатор на Bloomberg

След известно време на чакане, датата за окончателното одобрение на заявленията за спот Етериум ETF предполагаемо стана ясна.

15.06.2024 0:37 1 мин. четене

Ето защо може да очакваме крипто пазарите да продължат бичата тенденция

Светът на криптовалутите показа признаци на възстановяване след жестоката крипто зима. Много дигитални валути достигнаха или се доближават до рекордно високи нива, което показва обещаващите им бъдещи перспективи.

14.06.2024 21:30 2 мин. четене

Ще успее ли цената на Toncoin да продължи възходящата си тенденция?

TON се оказа най-добре представящата се криптовалута миналата седмица в сравнение с други валути, които не успяха да постигнат значителни печалби.

14.06.2024 20:30 2 мин. четене

Хард форкът на Cardano наближава – $681 милиона може да бъдат разпределени на общността

Общността на Cardano (ADA) е на прага да наследи ADA токени на стойност приблизително $681 милиона, благодарение на предстоящия хард форк „Chang“.

14.06.2024 18:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.