НАЧАЛО Други

Корейската митническа служба с блокчейн платформа

май 29, 2018 20:53 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Корейската митническа служба с блокчейн платформа

Корейската митническа служба (KSC) подписа меморандум за разбирателство с корейския оператор на Malltail, за да разработи митническата платформа, базирана на блокчейн, за електронната търговия, съобщи днес местната медия Chosun на 29-ти май.

Malltail е водещата спедиторска услуга за пратки в Корея, за която се смята, че е с над 1 милион потребители. Корейският й оператор, Korea Center, ще бъде натоварен със задачата бизнес и техническо развитие на базираната на блокчейн митническа платформа, която ще бъде управлявана от KCS за седем търговски центъра на Malltail в САЩ, Япония и Германия.

Компанията очаква, че след като технологията бъде въведена в пълна степен, процесът на митническо оформяне на стоките ще бъде опростен чрез споделянето на данни и автоматичното генериране на митнически декларации, което ще доведе до по-прозрачна и ефикасна митническа услуга като цяло.

По-рано този месец вицепрезидентът на глобалнно митническо посредничество за гиганта за доставки UPS, Крис Рубио, говори в полза на технологията, на конгрес в САЩ за блокчейн. Рубио предложи глобалната система за проследяване на доставките да бъде от полза за корпорации от всякакъв мащаб и да помогне за „намаляване на фрикциите“, подчертавайки повишената „цялост, прозрачност, оперативна съвместимост и сигурност“, която блокчейн ще доведе до международните доставки.

По-рано тази година водещи членове на логистичната индустрия, в която работят най-много хора в света казаха , че блокчейн технологията е „безпогрешно решение“ за трансформиране на трансфера на стоки, услуги и стойност в световен мащаб.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Марк Кюбан разкрива в кои малки алткойни инвестира

В ново интервю за Altcoin Daily инвеститорът от Shark Tank разказва на водещите Арън и Остин Арнолд за половин дузина криптоактиви с ниска капитализация в портфейла си, включително за произлезлия от Bored Ape Yacht Club (BAYC) ApeCoin (APE). Един от алткойните в портфолиото на Кюбан е Klima DAO (KLIMA). Klima DAO е проект, предназначен да […]

август 9, 2022 13:45 1 мин. четене

Крипто заемодателят Hodlnaut замразява тегленията и депозитите

Платформата за крипто кредитиране Hodlnaut спря тегленията при очевидна криза на ликвидността.

август 8, 2022 19:38 1 мин. четене

690% ръст в продажбите на NFT колекцията CryptoDickbutts

Минималната цена на CryptoDickbutts от третата серия се повиши, тъй като видни влиятелни личности се похвалиха със своите DickButt чанти и похвалиха общността на CDB.

август 8, 2022 13:48 1 мин. четене

Voyager Digital обяви възстановяване на клиентските тегления

Изпадналата в затруднение платформа за крипто кредитиране Voyager Digital обяви плановете си да възобнови тегленията за клиентите си тази седмица, след като подаде молба за обявяване в несъстоятелност миналия месец.

август 8, 2022 10:40 1 мин. четене