НАЧАЛО Други

Корейската митническа служба с блокчейн платформа

май 29, 2018 20:53 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Корейската митническа служба с блокчейн платформа

Корейската митническа служба (KSC) подписа меморандум за разбирателство с корейския оператор на Malltail, за да разработи митническата платформа, базирана на блокчейн, за електронната търговия, съобщи днес местната медия Chosun на 29-ти май.

Malltail е водещата спедиторска услуга за пратки в Корея, за която се смята, че е с над 1 милион потребители. Корейският й оператор, Korea Center, ще бъде натоварен със задачата бизнес и техническо развитие на базираната на блокчейн митническа платформа, която ще бъде управлявана от KCS за седем търговски центъра на Malltail в САЩ, Япония и Германия.

Компанията очаква, че след като технологията бъде въведена в пълна степен, процесът на митническо оформяне на стоките ще бъде опростен чрез споделянето на данни и автоматичното генериране на митнически декларации, което ще доведе до по-прозрачна и ефикасна митническа услуга като цяло.

По-рано този месец вицепрезидентът на глобалнно митническо посредничество за гиганта за доставки UPS, Крис Рубио, говори в полза на технологията, на конгрес в САЩ за блокчейн. Рубио предложи глобалната система за проследяване на доставките да бъде от полза за корпорации от всякакъв мащаб и да помогне за „намаляване на фрикциите“, подчертавайки повишената „цялост, прозрачност, оперативна съвместимост и сигурност“, която блокчейн ще доведе до международните доставки.

По-рано тази година водещи членове на логистичната индустрия, в която работят най-много хора в света казаха , че блокчейн технологията е „безпогрешно решение“ за трансформиране на трансфера на стоки, услуги и стойност в световен мащаб.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Coinbase няма никаква стойност, твърди Насим Талеб

Авторът на „Черният лебед“ и „Антикрехкост“ Насим Талеб е изключително негативно настроен към акциите на борсата Coinbase.

ноември 28, 2022 13:03 1 мин. четене

Собственик на крипто компания почина преждевременно едва на 30-годишна възраст

Тиантян Куландър, съосновател на компанията Amber Group, доставчик на криптофинансови услуги на стойност $3 милиарда, почина в съня си на 23 ноември.

ноември 27, 2022 15:13 1 мин. четене

Събират ли потребителски данни от MetaMask?

Главният изпълнителен директор на ConsenSys и съосновател на Етериум – Джоузеф Любин заяви, че самостоятелният портфейл MetaMask, който ConsenSys разработва, не събира IP адреси.

ноември 27, 2022 14:04 1 мин. четене

Polkadot награждава потребителите за разкриване на измами

Polkadot обяви най-новата си инициатива, а именно, че ще възнаграждава с USDC членовете на общността си, разкрили измами, за да помогне на своята екосистема.

ноември 26, 2022 18:03 1 мин. четене