НАЧАЛО Други

Корея с $200 милионна инвестиция в блокчейн

юни 22, 2018 12:07 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Корея с $200 милионна инвестиция в блокчейн

Министерството на науката и информационните технологии в Южна Корея обяви основна стратегия за развитие на блокчейн технологиите.

Тя има за цел да събере 230 млрд. вон (~ $ 207 млн.) До 2022 г., съобщава The News Asia, 21-ви юни.

Според официалното съобщение на министерството, новата инициатива ще подпомогне 10,000 професионалисти от индустрията и 100 компании и ще разшири и комерсиализира шестте съществуващи пилотни блокчейна с подкрепата на министерството.

Тези пилотни проекти имат за цел да използват технологията за недвижими имоти, онлайн гласуване, логистика на кораби, управление на добитъка, митническо освобождаване, недвижими имоти и международно разпространение на електронни документи.

В прессъобщението на министерството също са дадени примери за частни инициативи, които планира да популяризира, включително проекти за „интелигентен град“ и „интелигентен завод“, блокчейн система за автомобилна индустрия и инициатива за разпространение на „безопасна училищна храна“.

В допълнение, корейското правителство ще подкрепи разработването на BaaS (Blockchain-as-a-Service), за да позволи на малките и средни предприятия да прилагат ефективно технологията.

Освен това ще бъдат отпуснати средства за изследователски проекти, разработване на инфраструктура, център за техническа поддръжка, както и за преглед на правни въпроси, специфични за интелигентните договори.

Въпреки че скорошните южнокорейски крипто новини са фокусирани върху кражбата на 30 милиона долара от водещия в Южна Корея криптообмен Bithumb, по-широкото развитие в крипто и блокчейн индустриите тази пролет е по-положително.

През май централната банка на страната започна да проучва идеята за използване на блокчейн, за да осъществи амбициозния си проект за „cashless society“ до 2020 г. През същия месец южнокорейското правителство разкри положително преориентиране към вътрешното законодателство за крипто и блокчейн, което предполага че тя планира отново да въведе правни предложения за ICO.

Вчера председателят на една от най-големите южнокорейски компании за игри, Netmarble, който има пазарна капитализация от 12,86 трлн. (Около 11,59 млрд. Долара), заяви, че вярва, че блокова технология „ще се прилага за всички индустрии в бъдеще“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

FTX е новия Lehman Brothers, твърди Джанет Йелън

Министърът на финансите Джанет Йелън сравни срива на FTX с този на Lehman Brothers.

декември 2, 2022 9:33 1 мин. четене

Binance значително разширява обхвата си с нова придобивка

Най-голямата криптоборса Binance планира да навлезе отново на японския пазар, придобивайки 100% дял в лицензиран доставчик на крипто услуги в страната.

декември 1, 2022 21:41 1 мин. четене

Тези два фактора могат да сринат криптовалутите, твърди Марк Юско

Известният мениджър на хедж фонд, Марк Юско изрази мнението си дали сривът на FTX ще ускори или забави мечия пазар. В неотдавнашен подкаст Юско насочи вниманието върху два ключови елемента на крипто сектора – Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) и Tether (USDT). 

декември 1, 2022 20:32 1 мин. четене

Ето какво доведе до сривът на FTX, според директора на BlackRock

По време на срещата Dealbook 2022 на New York Times, Лари Финк, главният изпълнителен директор на най-голямата компания за управление на активи в света BlackRock сподели, че според него причината за неуспеха на FTX е, че тя е създала свой собствен токен, който е централизиран и следователно противоречи на целия етос на криптовалутите.

декември 1, 2022 17:45 1 мин. четене