НАЧАЛО Други

Корея с $200 милионна инвестиция в блокчейн

юни 22, 2018 12:07 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Корея с $200 милионна инвестиция в блокчейн

Министерството на науката и информационните технологии в Южна Корея обяви основна стратегия за развитие на блокчейн технологиите.

Тя има за цел да събере 230 млрд. вон (~ $ 207 млн.) До 2022 г., съобщава The News Asia, 21-ви юни.

Според официалното съобщение на министерството, новата инициатива ще подпомогне 10,000 професионалисти от индустрията и 100 компании и ще разшири и комерсиализира шестте съществуващи пилотни блокчейна с подкрепата на министерството.

Тези пилотни проекти имат за цел да използват технологията за недвижими имоти, онлайн гласуване, логистика на кораби, управление на добитъка, митническо освобождаване, недвижими имоти и международно разпространение на електронни документи.

В прессъобщението на министерството също са дадени примери за частни инициативи, които планира да популяризира, включително проекти за „интелигентен град“ и „интелигентен завод“, блокчейн система за автомобилна индустрия и инициатива за разпространение на „безопасна училищна храна“.

В допълнение, корейското правителство ще подкрепи разработването на BaaS (Blockchain-as-a-Service), за да позволи на малките и средни предприятия да прилагат ефективно технологията.

Освен това ще бъдат отпуснати средства за изследователски проекти, разработване на инфраструктура, център за техническа поддръжка, както и за преглед на правни въпроси, специфични за интелигентните договори.

Въпреки че скорошните южнокорейски крипто новини са фокусирани върху кражбата на 30 милиона долара от водещия в Южна Корея криптообмен Bithumb, по-широкото развитие в крипто и блокчейн индустриите тази пролет е по-положително.

През май централната банка на страната започна да проучва идеята за използване на блокчейн, за да осъществи амбициозния си проект за „cashless society“ до 2020 г. През същия месец южнокорейското правителство разкри положително преориентиране към вътрешното законодателство за крипто и блокчейн, което предполага че тя планира отново да въведе правни предложения за ICO.

Вчера председателят на една от най-големите южнокорейски компании за игри, Netmarble, който има пазарна капитализация от 12,86 трлн. (Около 11,59 млрд. Долара), заяви, че вярва, че блокова технология „ще се прилага за всички индустрии в бъдеще“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Майкъл Бъри предупреждава, че предстои икономическа зима

Майкъл Бъри, инвеститорът предвидил ипотечната криза от 2008 г., продава почти всички активи от портфейла си, предупреждавайки за масивен срив на фондовия пазар. 

август 19, 2022 17:43 1 мин. четене

Украинският крипто фонд похарчи $54 милиона за военно снаражение

Един от военните фондове с нестопанска цел в Украйна е похарчил $54 милиона от даренията си в криптовалута за военно оборудване, докато страната навлиза в 25-ата си седмица от нахлуването на Русия.

август 19, 2022 15:16 1 мин. четене

Мартин Шкрели предполагаемо загубил $450,000 в крипто

Бившият хедж фонд мениджър Мартин Шкрели твърди, че масовият срив на неговата криптовалута, наречена Мартин Шкрели Ину (MSI), се дължи на хакерска атака, която е резултат от опит за изтегляне на порнографски файл.

август 18, 2022 21:05 1 мин. четене

Robinhood значително намали офертата си за придобиване на Ziglu

Robinhood понижи офертата си за придобиване на британската финтех компания Ziglu, като намали първоначално предложения размер на сделката от $170 милиона на $72.5 милиона на фона на бурните времена за крипто стартъпите.

август 18, 2022 19:22 1 мин. четене