НАЧАЛО Други

Коя е третата най-голяма “крипто икономика” в света

октомври 19, 2023 12:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Коя е третата най-голяма “крипто икономика” в света

Според последните проучвания на Chainalysis Обединеното кралство се е превърнало в значим глобален център за криптовалути и е най-голямата криптовалутна икономика в Централна, Северна и Западна Европа (CNWE).

Според доклада “География на криптовалутите 2023” на Chainalysis, през изминалата година Великобритания е заемала третата позиция по обем на транзакциите във веригата, следвайки единствено САЩ и Индия.

През миналата година Обединеното кралство е улеснило транзакциите с криптовалути на стойност приблизително $252.1 милиарда. За сравнение, Германия и Испания са управлявали съответно $120 милиарда и $110 милиарда.

Общо за този период CNWE представлява 17.6% от световния обем на транзакциите с криптовалути, утвърждавайки се като втората по големина регионална криптовалутна икономика след Северна Америка.

Активната ангажираност на Обединеното кралство с дигиталните активи заслужава да се отбележи, особено в светлината на усилията му да въведе регулации за криптовалутите, като например предстоящия законопроект за финансовите услуги и пазарите. Тази регулаторна яснота вероятно насърчава по-високите нива на приемане.

По-рано тази година в отделен доклад Лондон беше обявен за най-благоприятния за бизнеса с криптовалути град в света. Напредналата инфраструктура и ясната политическа траектория на Обединеното кралство продължават да привличат значителна активност.

Констатациите на Chainalysis предлагат конкретни данни, потвърждаващи издигането на Обединеното кралство като световен лидер в областта на криптовалутите. Сега страната служи като котва в европейски регион, който бързо разширява присъствието си в блокчейн сектора на фона на регулаторна среда, която постепенно узрява.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Дългът на САЩ скочи с още $240 милиарда – Робърт Кийосаки отправи предупреждение за икономиката

Робърт Кийосаки, известен с книгата си “Богат татко, беден татко”, подчерта неотложната заплаха от нарастващия американски дълг, който само през ноември е нараснал с $240 милиарда.

декември 10, 2023 18:00 1 мин. четене

10 американски милиардера, които станаха още по-богати през 2023 година

Богатството на милиардерите нарасна значително през тази година благодарение на процъфтяващия фондов пазар, който се характеризира с над 20-процентно увеличение на индекса S&P 500 и над 50-процентно увеличение на Nasdaq 100 от началото на годината.

декември 10, 2023 17:00 2 мин. четене

Европа въвежда нови регулации за развитието на изкуствения интелект

Европейските законодатели постигнаха новаторско споразумение за регулиране на изкуствения интелект (AI), което проправя пътя за цялостен закон за AI в западните държави.

декември 10, 2023 16:00 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя държава може да замести Аржентина като нов член на съюза

По време на годишната среща на върха на БРИКС 2023 алиансът обяви разширяване на дейността си с участието на шест държави. 

декември 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.