НАЧАЛО Крипто Крими

Компанията зад Terra (LUNA) отказва да плати $5.3 милиарда глоба

02.05.2024 22:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Компанията зад Terra (LUNA) отказва да плати $5.3 милиарда глоба

Срещу Terraform Labs и нейния главен изпълнителен директор До Куон са повдигнати сериозни обвинения от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC).

Те включват участие в измама на стойност над $4 милиарда чрез нерегистрирани продажби на токени, по-конкретно на LUNA и UST.

Едно от критичните обвинения се върти около UST – алгоритмичната стабилна монета, за която се твърди, която загуби обвързаността си с американския долар, което доведе до рязък срив на пазарната стойност от приблизително $40 милиарда през 2022 г. Правният екип на Terraform оспори обвиненията на SEC, като привидно не са съгласни с предложената санкция в размер на около $5.3 милиарда.

Конфликтът ескалира, когато на 5 април 2024 г. жури в Ню Йорк се произнесе с решение, с което след двуседмичен съдебен процес призна Terraform и Куон за виновни в измама. Това съдебно решение носи значителни последици за крипто сектора.

Защитата на Terraform се основава главно на твърдението, че по-голямата част от продажбите на стабилната монета UST са се осъществили извън САЩ, като се оспорват доказателствата на SEC, свързващи операциите на Terraform в САЩ с големи финансови загуби.

След произнасянето на присъдата Комисията по ценните книжа и борсите настояваше за строги финансови мерки, за да създаде прецедент за индустрията. Въпреки това правният екип на Terraform твърди, че предложената санкция е прекомерна, застъпвайки се за по-скромно обезщетение от около $1 милион за засегнатите клиенти.

Подчертавайки международния характер на бизнеса на Terraform, защитата му твърди, че SEC няма правомощия и не разполага с достатъчно доказателства, за да обоснове такива значителни глоби под юрисдикцията на САЩ. Те твърдят, че по-голямата част от сделките са извършени в страни като Корея и Сингапур, което свежда до минимум влиянието на Terraform върху операциите в САЩ.

В отговор на това правните представители на Terraform поставиха под въпрос точността на описанието на SEC, като разкритикуваха факта, че комисията не е предоставила достатъчно доказателства, свързващи предполагаемите нарушения с претендираните загуби.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Осъдиха бившият изпълнителен директор на FTX на 7 години и половина затвор

Във вторник бившият изпълнителен директор на FTX Райън Саламе беше осъден на седем години и половина затвор за ролята си в провала на борсата за криптовалути.

29.05.2024 8:00 2 мин. четене

Поредната криптовалута се срина след хакерска атака

Мемe криптовалутата, вдъхновена от Dogecoin (DOGE), наскоро претърпя сериозен хак, който доведе до тотален срив на цената.

29.05.2024 7:00 1 мин. четене

Криптовалути и наркотици: Арестуваха собственик на пазар в тъмната мрежа на стойност $100 милиона

Американските власти обявиха залавянето на предполагаемия организатор на известен пазар в тъмната мрежа, който е позволявал анонимно купуване и продаване на наркотични вещества.

28.05.2024 14:30 2 мин. четене

Меме криптовалута се срина с почти 100% след хакерска атака

Атака с “флаш заем”, насочена към меме криптовалутата Normie, доведе до драстичен спад на пазарната стойност от $40 милиона до по-малко от $200,000.

27.05.2024 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.