НАЧАЛО Други

Компания за електрически скутери със SPO

юли 1, 2018 21:54 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Компания за електрически скутери със SPO

Стартъп за електрически скутери, наречен Spin, се опитва да привлече близо 125 милиона долара в онова, което се нарича първоначално предлагане на ценни книжа (STO), което продава токени, подкрепени от реални финансови инструменти, според Axios и потвърдено от TechCrunch.

STO отбелязва нова фаза на финансиране след първоначалните предложения за токени (ICO), отбелязва TechCrunch. Това предлагане предоставя по-голяма сигурност от ICO, тъй като инвеститорите могат да закупят токени, подкрепени от реални финансови активи. STO, според Axios, са „изрични ценни книжа“, а не комунални услуги.

Инвеститорите да получават приходи от компанията

Spin, които вече са събрали 8 млн. Долара, според TechCrunch планират да наберат средства от акредитирани инвеститори, които ще получат приходи от бизнеса с електрически скутери, според неназован източник.

Spin обяви разширяването си в производството на скутери през февруари, следвайки Bird, които събраха 300 млн. долара, а Lime, са събрали 250 млн. долара, според TechCrunch. Sequoia Capital поведе финансирането на Bird, докато GV поведе това на Lime.

TechCrunch публикува таблица, показваща, че Bird са осигурили 415 милиона долара в потвърдено финансиране; Lime са набрали 132 милиона долара в потвърдено финансиране и 250 милиона долара в непотвърдено финансиране; Spin са събрали 133 милиона долара в потвърдено финансиране и Skip, друга компания за скутери, 31 милиона долара в потвърдено финансиране.

Spin са сключили споразумение с компания, наречена Ninebot, за закупуване на 30 000 скутери на месец за остатъка от 2018 г., каза източникът. Ninebot, според уебсайта си, е компания в Пекин, която произвежда и разпространява превозни средства за превоз на къси разстояния.

Преди неотдавнашното си разширяване в бизнеса със скутери, Spin организира платформа за споделяне на велосипеди. След старта си в Сиатъл, Spin премества операцията си за споделяне на велосипеди до Южен Сан Франциско през август. През януари компанията представи безжичен електрически велосипед.

Оттогава Spin са се насочили към електрически скутери, каза източникът.

В момента компаниите за електрически скутери чакат правителството на град Сан Франциско да реши дали могат да оперират техните скутери в града.

Основателите на Spin са инвестирали и в Layer Protocol, базиран на блокчейн за „репутация и възнаграждения“, който планират да се интегрират в службата на компанията, отбеляза Axios. Според уебсайта си компанията предлага програма за споделяне на скутери без док.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Coinbase няма никаква стойност, твърди Насим Талеб

Авторът на „Черният лебед“ и „Антикрехкост“ Насим Талеб е изключително негативно настроен към акциите на борсата Coinbase.

ноември 28, 2022 13:03 1 мин. четене

Собственик на крипто компания почина преждевременно едва на 30-годишна възраст

Тиантян Куландър, съосновател на компанията Amber Group, доставчик на криптофинансови услуги на стойност $3 милиарда, почина в съня си на 23 ноември.

ноември 27, 2022 15:13 1 мин. четене

Събират ли потребителски данни от MetaMask?

Главният изпълнителен директор на ConsenSys и съосновател на Етериум – Джоузеф Любин заяви, че самостоятелният портфейл MetaMask, който ConsenSys разработва, не събира IP адреси.

ноември 27, 2022 14:04 1 мин. четене

Polkadot награждава потребителите за разкриване на измами

Polkadot обяви най-новата си инициатива, а именно, че ще възнаграждава с USDC членовете на общността си, разкрили измами, за да помогне на своята екосистема.

ноември 26, 2022 18:03 1 мин. четене