НАЧАЛО Биткойн

Компания от списъка на NASDAQ навлиза в Биткойн майнинга

01.05.2024 9:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Компания от списъка на NASDAQ навлиза в Биткойн майнинга

Компанията за добив на въглища Alliance Resource Partners (ARLP), която е изброена на NASDAQ, обяви навлизането си в сектора на крипто майнинга.

Наскоро въпросната компания разкри придобиването на 425 BTC чрез използване на излишната мощност, генерирана в нейните съоръжения.

Главният финансов директор Кари Маршал разкри начинанието на ARLP в копаене на BTC, което започна като пилотен проект през втората половина на 2020 г.

Инициативата имаше за цел да капитализира излишъка от електрически капацитет в мината River View. Маршал заяви, че 425-те BTC притежания на компанията са оценени на $30 милиона, допринасяйки за нетни печалби от $7.3 милиона след разходи за имоти, съоръжения и оборудване.

След оповестяването на печалбите акциите на ARLP скочиха с 5%, надминавайки прогнозите за приходите за периода. Маршал подчерта, че ARLP се фокусира единствено върху копаене, използвайки съществуващо оборудване и не се занимава с покупки на Биткойн.

Освен това компанията отдава под наем излишния капацитет на центъра за данни на други Биткойн копачи, като се възползва от ниските разходи за енергия.

В сравнение с институционалните партньори, които държат BTC в балансите си, притежанията на ARLP са относително скромни. Докато MicroStrategy води с активи на стойност $13.5 милиарда, Tesla притежава криптовалута на стойност $615 милиона.

Стратегическото навлизане на ARLP в крипто копаене подчертава неговата проактивна позиция при използване на ресурси и проучване на нови потоци от приходи сред променящата се пазарна динамика.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Спад на новите Биткойн адреси – каква е причината?

Мрежата на Биткойн преживява значителен спад в създаването на нови адреси, достигайки най-ниското си ниво от юли 2018 г.

20.05.2024 8:30 1 мин. четене

Биткойн: Какво правят крипто китовете тази седмица

Активността на Биткойн (BTC) спадна до най-ниската си точка от началото на годината, тъй като криптовалутата установи нива на съпротива и подкрепа около границата от $65,000.

20.05.2024 6:00 2 мин. четене

Биткойн все още не е приключил бичия си цикъл – какво да следим

Ръководителят на платформата за блокчейн анализи CryptoQuant вярва, че Биткойн (BTC) в момента е само по средата на своя бичи цикъл.

19.05.2024 10:30 1 мин. четене

Ето кои нива на Биткойн (BTC) трябва да следим

Биткойн (BTC) наскоро скочи до най-високото си ниво от повече от месец, показвайки силна възходяща инерция.

19.05.2024 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.