НАЧАЛО Други

Компания добиваща диаманти ще използва блокчейн за сондиране

юни 27, 2018 11:23 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Компания добиваща диаманти ще използва блокчейн за сондиране

Diamond Offshore Drilling Inc. заявява, че мисията им е да "предостави нови перспективи за предвиждане и разрешаване на сложни дълбоководни предизвикателства".

Офшорна сондажна компания ще предложи приложение, базирано на блокчейн, за оптимизиране на строителните работи и свързаните с тях дейности, с акцент върху управлението на веригата за доставки.

В съответствие с тази мисия, компанията се стреми да насърчава ефикасността и да намали общите разходи за собственост в офшорната сондажна индустрия със своята услуга за сондиране на основата на блокчейн, чието стартиране бе обявено на 25-ти юни.

Блокчейн платформата за сондиране включва пет ключови модула:

  • The Supply Chain & Ligistics Manager създава прозрачност в цялата верига за снабдяване на сондажи;
  • The Well Planner показва действителни и планирани данни;
  • The Spend Monitor консолидира разходите, свързани с изграждането на сондажите, и сравнява това със зададения бюджет;
  • The Dynamic Critical Path показва закъснения в процеса в реално време
  • The Performance Tracker, както подсказва името, следи показателите за ефективност.

Тези модули са очевидно приспособими и мащабируеми, за да отговарят на индивидуалните кладенци за сондиране или услия за мулти-сондиране на няколко кладенци. Тази платформа ще бъде използвана през целия жизнен цикъл на проекта за изграждане на кладенец от доставка до производство. Освен това, платформата на Diamond твърди, че позволява 24/7 достъп до процеса на изграждане на кладенеца.

Въпреки че специфичните подробности за системата и реализацията на платформата остават неясни, блокчейн технологията може да помогне за облекчаване на проблемите с веригата за доставки, които засягат бранша за сондажи в морето.

Например една компания за сондиране може да пропусне критична „част“, необходима за изграждането на добро оборудване за платформата от една страна, а също така и на квалифицирана работна ръка, необходима за експлоатацията на тези платформи.

Записки на блокчейн на веригата за доставки и допълнителните данни биха могли да предупреждават заинтересованите страни за потенциален недостиг на доставки, например чрез EDCC, който да предупреди екипа, когато нивата на доставка паднат под определен праг.

„Diamond регистрират печалба на акция от 14 цента“, пише Марк Едуардс, президент и главен изпълнителен директор на Diamond, като споделя резултатите от първото тримесечие на компанията на 30-ти април. „Въпреки продължаващите предизвикателства на пазара за офшорни сондажи, можем да осигурим работа за нашите платформи“.

Освен сондажната индустрия, различни компании и групи експериментират с решения за веригата за доставки, базирани на блокчейн. По-рано този месец южноиндийският щат Керала съобщи, че иска да подобри управлението на веригата за доставки на определени храни чрез блокчейн технология. През април, конгломератът за електроника Samsung разкри, че се занимава с блокчейн решения за своята глобална верига за доставки.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

$2.8 милиарда дефицит в баланса на Celsius

Тъй като процедурата по несъстоятелност продължава, крипто заемодателят Celsius публикува бюджетните си планове за следващите три месеца.

август 16, 2022 15:57 1 мин. четене

BitGo търси $100 милиона неустойки от Galaxy Digital

Първата сделка за $1 милиард в крипто сектора, обявена в разгара на рекордния ръст на цените на токените миналата година, се разпада, тъй като пазарът обръща голяма част от печалбите – и не всички са доволни.

август 16, 2022 11:42 1 мин. четене

Ето кои са ключовите фактори за възстановяването на крипто пазара

Основателят и управляващ партньор на Skybridge Capital Антъни Скарамучи има оптимистична перспектива за бъдещето на крипто пазарите, като съветва инвеститорите да „прогледнат за настоящата среда“ и да „останат търпеливи и дългосрочни“.

август 15, 2022 15:45 1 мин. четене

Русия започва поетапно пускане на своята дигитална рубла

Върховната банка на Русия разкри, че е започнала да тества проекта си за дигитална рубла и че от 2023 г. тя ще бъде въведена с нови функции.

август 15, 2022 12:34 1 мин. четене