НАЧАЛО Други

Компания добиваща диаманти ще използва блокчейн за сондиране

юни 27, 2018 11:23 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Компания добиваща диаманти ще използва блокчейн за сондиране

Diamond Offshore Drilling Inc. заявява, че мисията им е да "предостави нови перспективи за предвиждане и разрешаване на сложни дълбоководни предизвикателства".

Офшорна сондажна компания ще предложи приложение, базирано на блокчейн, за оптимизиране на строителните работи и свързаните с тях дейности, с акцент върху управлението на веригата за доставки.

В съответствие с тази мисия, компанията се стреми да насърчава ефикасността и да намали общите разходи за собственост в офшорната сондажна индустрия със своята услуга за сондиране на основата на блокчейн, чието стартиране бе обявено на 25-ти юни.

Блокчейн платформата за сондиране включва пет ключови модула:

  • The Supply Chain & Ligistics Manager създава прозрачност в цялата верига за снабдяване на сондажи;
  • The Well Planner показва действителни и планирани данни;
  • The Spend Monitor консолидира разходите, свързани с изграждането на сондажите, и сравнява това със зададения бюджет;
  • The Dynamic Critical Path показва закъснения в процеса в реално време
  • The Performance Tracker, както подсказва името, следи показателите за ефективност.

Тези модули са очевидно приспособими и мащабируеми, за да отговарят на индивидуалните кладенци за сондиране или услия за мулти-сондиране на няколко кладенци. Тази платформа ще бъде използвана през целия жизнен цикъл на проекта за изграждане на кладенец от доставка до производство. Освен това, платформата на Diamond твърди, че позволява 24/7 достъп до процеса на изграждане на кладенеца.

Въпреки че специфичните подробности за системата и реализацията на платформата остават неясни, блокчейн технологията може да помогне за облекчаване на проблемите с веригата за доставки, които засягат бранша за сондажи в морето.

Например една компания за сондиране може да пропусне критична „част“, необходима за изграждането на добро оборудване за платформата от една страна, а също така и на квалифицирана работна ръка, необходима за експлоатацията на тези платформи.

Записки на блокчейн на веригата за доставки и допълнителните данни биха могли да предупреждават заинтересованите страни за потенциален недостиг на доставки, например чрез EDCC, който да предупреди екипа, когато нивата на доставка паднат под определен праг.

„Diamond регистрират печалба на акция от 14 цента“, пише Марк Едуардс, президент и главен изпълнителен директор на Diamond, като споделя резултатите от първото тримесечие на компанията на 30-ти април. „Въпреки продължаващите предизвикателства на пазара за офшорни сондажи, можем да осигурим работа за нашите платформи“.

Освен сондажната индустрия, различни компании и групи експериментират с решения за веригата за доставки, базирани на блокчейн. По-рано този месец южноиндийският щат Керала съобщи, че иска да подобри управлението на веригата за доставки на определени храни чрез блокчейн технология. През април, конгломератът за електроника Samsung разкри, че се занимава с блокчейн решения за своята глобална верига за доставки.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Чанпен Джао: Сам Банкман-Фрийд е един от най-големите измамници в историята

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен „CZ“ Джао нарече Сам Банкман-Фрийд „един от най-големите измамници в историята“, след като неговата криптоборса FTX се срина и остави повече от един милион кредитори без пари.

декември 8, 2022 9:53 1 мин. четене

Най-голямата финансова криза в историята идва – Нуриел Рубини

Дългът в целия свят нараства, тъй като правителствата, предприятията и гражданите започнаха да харчат и да вземат заеми по време на пандемията и след нейното отшумяване.

декември 8, 2022 6:38 1 мин. четене

Колко точно богат е Майкъл Сейлър?

Майкъл Сейлър е бизнес мениджър и предприемач от Съединените щати. Той е съосновател и главен изпълнителен директор на MicroStrategy. Компанията предлага бизнес разузнаване, мобилни приложения и облачни услуги.

декември 8, 2022 0:57 1 мин. четене

Ripple: Коя е най-голямата заплаха в делото срещу SEC?

Адвокат Джон Дийтън, основател на Crypto Law и привърженик на Ripple, посочи каква според него е най-голямата заплаха за Ripple в делото с Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC).

декември 7, 2022 19:20 1 мин. четене