НАЧАЛО Регулации

Компания за крипто опции получи първоначално одобрение за опериране в Абу Даби

08.05.2024 5:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Компания за крипто опции получи първоначално одобрение за опериране в Абу Даби

QCP Capital, ключов играч в търговията с крипто опции, получи първоначално одобрение за установяване на операции в Абу Даби, сигнализирайки за по-нататъшно разширяване на крипто фирмите в Близкия изток.

Докато одобрението бележи важен крайъгълен камък, фирмата все още работи за получаване на пълно регулаторно разрешение в региона.

Регулаторният орган за финансови услуги на Глобалния пазар на Абу Даби (ADGM) даде принципно одобрение на QCP Capital за регулирани дейности, което го прави първият базиран в Сингапур маркет мейкър и дилър на дигитални активи, който получава такова признание.

С усилията на ОАЕ да привлече повече крипто субекти, QCP, с близо $60 милиарда обем на търговия с крипто деривати миналата година, планира да премести някои от служителите си в Абу Даби след получаване на пълен лиценз.

Мелвин Денг, главен изпълнителен директор на QCP, похвали прогресивния регулаторен подход на Абу Даби към дигиталните активи, подчертавайки неговата интеграция в по-широката финансова екосистема.

Дън подчерта стратегическото значение на региона за капиталовите потоци, като се има предвид глобалният характер на крипто търговията.

Освен това, QCP наскоро обяви партньорство с фирмата за рисков капитал в Абу Даби, Further Ventures, насочено към въвеждането на нови продукти за цифрови активи в региона, като допълнително затвърди присъствието си в развиващия се пейзаж на дигиталните активи на Абу Даби.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Как промяната в политиката на Байдън за крипто ще повлияе на делото между SEC и Ripple

Основателят и председател на адвокатската кантора Murphy & McGonigle Джеймс „MetaLawMan“ Мърфи представи някои мисли за това как промените в политиката на администрацията на Байдън могат да повлияят на текущите правни спорове, като например Ripple Labs, изправена срещу SEC.

28.05.2024 9:00 2 мин. четене

Европейският съюз с нова крипто забрана, за да предотврати пазарните манипулации

Европейският съюз, съгласно Регламента за пазарите на криптоактиви (MiCA), определи максималната стойност за извличане (MEV) като забранена тактика за манипулиране на пазара.

28.05.2024 6:30 2 мин. четене

Правителството на Турция започва да обсъжда крипто регулациите – какво трябва да знаем

Тази седмица парламентарната комисия по планиране и бюджет на Турция ще обсъди нов регламент, очертаващ правната рамка за криптовалутите.

27.05.2024 8:30 2 мин. четене

Ето защо Етериум ETF трудно може да привлече по-старото поколение инвеститори

Предизвикателството да се намери убедителна и ясна асансьорна площадка за Етериум е предмет на обсъждане за крипто аналитиците, особено след одобрението на осем спот ETF за Етериум от Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

27.05.2024 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.