НАЧАЛО Блокчейн

Компания за канабис започва да използва блокчейн за производството си

януари 16, 2023 17:08 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Компания за канабис започва да използва блокчейн за производството си

Разсадник за канабис в Калифорния е използвал блокчейн технология и смарт договори, за да потвърди автентичността на растенията, които продава.

Разсадникът за канабис, който носи името Mendocino Clone Company, получи своето прозвище на 13 януари в изявление за сътрудничество между проекта EMTRI и технологичната компания Global Compliance Applications.

За да се издаде партиден сертификат за всеки клонинг, известен още като „бейби растение“, ще бъде необходимо да се използват възможностите, предлагани от блокчейн проекта. Разсадниците са предприятия, които се фокусират върху генетиката на растенията и произвеждат клонинги, млади растения и семена с цел разпространение на едро на канабис. Разсадниците могат да бъдат наричани и банки за семена.

В резултат на това решение разсадникът вече е в състояние да регистрира началните етапи от пътя на едно канабисово растение до превръщането му в продукт за клиентите в зависимост от грамажа на цъфтежа му, както се казва в изявлението на компанията.

Всяка партида клонирани растения има свой собствен уникален партиден сертификат, който функционира като самогенериращ се смарт договор. Това се случва като предоставя на всяко младо растение свой собствен „уникален идентификационен блок“, който се генерира от разсадника и се свързва с блокчейна, на който той работи с помощта на Етериум.

Беше отбелязано, че нейните клиенти, които включват диспансери за търговия на дребно и ферми, могат да използват това, за да проверяват генетичната история на своите клонинги и да определят дали те са истински. От първата седмица на февруари първият кръг от клонинги с партиден сертификат ще бъде достъпен за обществеността.

Освен това лицензираните земеделски производители, които придобиват клонове от Mendocino, ще получат достъп до награди с токени EMTRI (EMT). Тези предимства ще бъдат предоставени на лицензираните производители, които участват в блокчейн проекта.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Колко притежатели на Биткойн има по света?


През ноември 2022 г. ЕМТ е въведена като средство за предоставяне на стимули на участниците в проекта. Токените могат да се стейкват за допълнителни дивиденти или да се обменят в Uniswap за USDC.

Идеята за съчетаване на криптовалута с канабис обаче не е нова.

Cannaland, проект за метавселена, ориентиран към канабиса, беше иницииран през ноември с намерението да се разработи виртуална среда, обслужваща потребителите и привържениците на канабиса. Производител на тръби по поръчка произведе токенизирани бонгове през януари 2022 г., а известни личности като Snoop Dogg и Santana бяха сред първите, които се сдобиха с NFT.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Блокчейн Новини

Aave ще пусне третата версия на протокола си на Етериум

Платформата за DeFi кредитиране Aave е на път да пусне третата версия на своя протокол в Етериум след успешно DAO гласуване.

януари 27, 2023 13:24 2 мин. четене

Cardano: Чарлз Хоскинсън коментира прекъсването в мрежата

Притесненията на крипто общността в последно време са доста основателни на фона на повечето неприятни ситуации в пространството, случили се в последната година.

януари 26, 2023 19:00 2 мин. четене

Общността на Uniswap иска протокола да мине от блокчейна на Етериум към този на BNB

80% от притежателите на Uniswap (UNI) гласуваха в подкрепа на внедряването на v3 на протокола Uniswap във веригата на BNB.

януари 25, 2023 14:01 2 мин. четене

Етериум може да вкара функция за „скрити“ транзакции в мрежата

Съоснователят на Етериум Виталик Бутерин предложи „скрита адресна система“ за подобряване на поверителността на транзакциите в блокчейна на Етериум.

януари 24, 2023 10:06 2 мин. четене