НАЧАЛО Други

NFT: Колко струва първият туит в момента?

октомври 24, 2022 9:16 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
NFT: Колко струва първият туит в момента?

През март 2022 г. крипто предприемачът от ирански произход Сина Естива закупи NFT от първия в историята туит на основателя на Twitter Джак Дорси за невероятната сума от $2.9 милиона (1630.6 ETH). Но колко би струвал този туит в момента?

Така нареченият генезисен туит, който гласи “just setting up my twttr”, беше продаден на Естави от Дорси на търг, след като иранецът направи по-добра оферта от основателя на Tron Джъстин Сън. След покупката Естави обяви в Twitter, че планира да го продаде и обеща да даде половината от приходите за благотворителност.

От $3 милиона до $1300

Въпреки това, цената на токена започна рязко да пада. При приключването на първия търг в началото на април въпросното NFT успя да получи само седем предложения, като най-високата оферта беше 0.09 ETH, което по това време бяха приблизително $277. Тъй като сривът на пазара на криптовалути се отрази тежко и на NFT пространството, токенът на Естави продължава да получава много ниски оферти спрямо платената сума. Към момента най-високата оферта е около 0.96 ETH ($1,300)

Естави преди това заяви, че ще приеме добра оферта или “може никога да не продаде”. Колекционерите на NFT изглежда също са загубили интерес към актива, както се вижда от дългите паузи между офертите. Докато някои смятат, че Естави е виновен за “лошия момент” и за поставянето на толкова нереалистично висока цена за токена, той не е единственият, който е пострадал от резкия спад в цените на NFT.

Спад в стойността на NFT 

Snoop Dogg, една от няколкото знаменитости, които публично се “включиха” по време на хайпа през 2021 г., закупи NFT, именувано “Right Click and Save As Guy”, за около $7 милиона (1,600 ETH) през декември. Днес същото NFT би се продало за около $2.08 милиона след рязкото поевтиняване на Етериум.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Спад в активността на китовете


От друга страна, през януари 2022 г. поп певецът Джъстин Сингър плати $1.3 милиона (500 ETH) за Bored Ape Yacht Club (BAYC) #3001. Ако бъде продадено днес, това NFT би струвало наполовина на цената, която първоначално е платена за него.

На фона на рязкото поевтиняване на Етериум с около 70% от ноември 2021 г. насам, обемите на търговия с NFT също се понижиха. Според данни на Alchemy, активността на пазара е спаднала с почти 90% до края на третото тримесечие.

Активността на разработчиците на NFT все пак остава висока. Като се има предвид, че повечето NFT привлякоха високите си цени поради хайп, ще бъде трудно да се предвиди дали те ще възвърнат изгубената си слава, или ще се продават на толкова високи цени някога отново.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Лукашенко се обръща към съюза в отговор на санкциите

По време на срещата на Висшия евразийски икономически съвет в Москва президентът на Беларус Александър Лукашенко изрази отговора на страната си за санкциите.

май 30, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC представлява заплаха от правителствен контрол според създателя на Cardano

Съоснователят на Cardano (ADA), популярната платформа за смарт договори, изрази загриженост относно дигиталните валути на централните банки (CBDC) и техния потенциал за правителствен контрол.

май 30, 2023 12:00 2 мин. четене

Директорът на Binance прогнозира големи успехи в крипто пространството през следващия бичи пазар

Главният изпълнителен директор на най-голямата борса за криптовалути по обем на търговията очаква редица постижения в крипто индустрията през следващата бича фаза.

май 30, 2023 10:30 2 мин. четене

Как да изкарвате пари с ChatGPT

В тази статия ще видите пет начина, по които можете да използвате ChatGPT, за да печелите пари, като например създаване на съдържание, проектиране на инструменти с изкуствен интелект и др.

май 30, 2023 8:00 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.