НАЧАЛО Други

NFT: Колко струва първият туит в момента?

24.10.2022 9:16 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
NFT: Колко струва първият туит в момента?

През март 2022 г. крипто предприемачът от ирански произход Сина Естива закупи NFT от първия в историята туит на основателя на Twitter Джак Дорси за невероятната сума от $2.9 милиона (1630.6 ETH). Но колко би струвал този туит в момента?

Така нареченият генезисен туит, който гласи “just setting up my twttr”, беше продаден на Естави от Дорси на търг, след като иранецът направи по-добра оферта от основателя на Tron Джъстин Сън. След покупката Естави обяви в Twitter, че планира да го продаде и обеща да даде половината от приходите за благотворителност.

От $3 милиона до $1300

Въпреки това, цената на токена започна рязко да пада. При приключването на първия търг в началото на април въпросното NFT успя да получи само седем предложения, като най-високата оферта беше 0.09 ETH, което по това време бяха приблизително $277. Тъй като сривът на пазара на криптовалути се отрази тежко и на NFT пространството, токенът на Естави продължава да получава много ниски оферти спрямо платената сума. Към момента най-високата оферта е около 0.96 ETH ($1,300)

Естави преди това заяви, че ще приеме добра оферта или “може никога да не продаде”. Колекционерите на NFT изглежда също са загубили интерес към актива, както се вижда от дългите паузи между офертите. Докато някои смятат, че Естави е виновен за “лошия момент” и за поставянето на толкова нереалистично висока цена за токена, той не е единственият, който е пострадал от резкия спад в цените на NFT.

Спад в стойността на NFT 

Snoop Dogg, една от няколкото знаменитости, които публично се “включиха” по време на хайпа през 2021 г., закупи NFT, именувано “Right Click and Save As Guy”, за около $7 милиона (1,600 ETH) през декември. Днес същото NFT би се продало за около $2.08 милиона след рязкото поевтиняване на Етериум.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Спад в активността на китовете


От друга страна, през януари 2022 г. поп певецът Джъстин Сингър плати $1.3 милиона (500 ETH) за Bored Ape Yacht Club (BAYC) #3001. Ако бъде продадено днес, това NFT би струвало наполовина на цената, която първоначално е платена за него.

На фона на рязкото поевтиняване на Етериум с около 70% от ноември 2021 г. насам, обемите на търговия с NFT също се понижиха. Според данни на Alchemy, активността на пазара е спаднала с почти 90% до края на третото тримесечие.

Активността на разработчиците на NFT все пак остава висока. Като се има предвид, че повечето NFT привлякоха високите си цени поради хайп, ще бъде трудно да се предвиди дали те ще възвърнат изгубената си слава, или ще се продават на толкова високи цени някога отново.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Израел атакува Иран: Златото и петролът поскъпнаха

Според източници, запознати с въпроса, Израел е извършил нападение срещу Иран. Това се случва след съобщенията на иранските държавни медии в началото на петък, в които се посочва, че иранските сили са унищожили безпилотни самолети след неотдавнашния удар на Иран по Израел с дрон.

19.04.2024 8:11 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя може да е най-голямата заплаха за съюза

Алиансът БРИКС е изправен пред предизвикателство поради ескалиращото напрежение между Китай и Индия.

19.04.2024 7:00 2 мин. четене

Бомбастична прогноза за цената на златото

Златото преживява рязък ръст на бичите настроения, тъй като цените му се покачват на графиките през април 2024 г. Само в сряда цената на златото се повиши с близо 18 пункта, което представляваше увеличение от 0.75% в рамките на 24 часа.

18.04.2024 18:15 2 мин. четене

Дългът на САЩ и Китай може да има тежки последици за глобалната икономика

Международният валутен фонд (МВФ) призова правителствата на САЩ и Китай да предприемат действия за справяне с рязкото увеличаване на дълговете си, като предупреди за потенциални дълбоки последици за световната икономика и лихвените проценти, плащани от други държави.

18.04.2024 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.